Zobacz pełną wersję : [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
Oczywiście i pewnie nigdzie indziej.
Statykę w ubiegłym roku zacząłem robić, ale pomimo, że byłem od rana to tłumy mnie zniechęciły.
Zresztą mało mnie to interesuje.
Właściwie jedziemy tam z myślą o polu ;)
@gozno44 - tu też toczy się równowległa dyskusja
http://www.canon-board.info/wydarzenia-32/pikniki-lotnicze-dla-kazdego-do-wyboru-do-koloru-91566/#post1181948
Ja się też wybieram na NATO DAYS, ale jeszcze nie wiem kiedy i z kim:)
Moi Drodzy
w nawiązaniu do naszego wcześniejszego plenerku w Balicach informuję, iż w dniach 10-15 października słońce będzie zachodziło w osi pasa :)
Może już zaczniemy zbierać ekipę.
Ja planuję być.
Wstępnie obecny :) Pasowałoby nawet być przed 10 żeby słońce było jeszcze trochę nad pasem.
poszukiwacz2006
27-09-2013, 16:11
To się wybieram :-)
Robert Dy
27-09-2013, 16:39
Będę.
17 października będę cały dzionek w Krakowie, nie miałby kto ochoty się spotkać, oprowadzić i zrobić razem ze mną kilka kadrów Krakowa ?
eminesia
10-10-2013, 22:08
Cześć, ja tak z innej beczki - potrzebuję na szybko zdjęcia do dokumentów. Jesteście w stanie mi polecić kogoś w Nowej Hucie?
poszukiwacz2006
10-10-2013, 22:17
Real, ul.Komorowskiego, punkt Kodaka, 5min czekania. Czynne chyba od 9.00
Real, ul.Komorowskiego, punkt Kodaka, 5min czekania. Czynne chyba od 9.00
Zdzierają strasznie :(, ale jak trzeba na gwałt... ;)
poszukiwacz2006
11-10-2013, 09:38
Drogi to jest punkt Kodaka w markecie w Czyżynach, chyba 5 lub 8 PLN za odbitkę 10x15 w ciągu 5 m. Raz skorzystałem, bo musiałem, ale do tej pory nie mogę tego zaakceptować.
Mamy już piątek, czas odświeżyć temat Balic :)
Jeśli jutro rano nie wyjadę to proponuję Balice jutro (sobota) popołudniu. Tak gdzieś od 16:30.
Będę mógł potwierdzić jutro rano, a być może dziś późno wieczorem.
Wg Meteorogramy - meteorograms (http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2013101100&row=466&col=232&lang=pl&cname=Krak%F3w)
ma być lekkie zachmurzenie popołudniu, ale wg mnie można spróbować. Niedziela ma niby być gorsza.
Komplikuje mi się sytuacja. Jeśli dojadę to prawdopodobnie koło wpół do szóstej.
Witajcie, ja jutro na 99% będę.
Planuję pojawić się na górce ok.16 - 16:30.
Prognozy dalej optymistyczne, do tego wiatr ma wiać ze wschodu, co powoduje, że samoloty powinny startować w stronę górki, a to nieczęsta sytuacja w EPKK oraz pozwala zrobić ciekawsze kadry szczególnie pod słońce ;)
--- Kolejny post ---
Witajcie, ja jutro na 99% będę.
Planuję pojawić się na górce ok.16 - 16:30.
Prognozy dalej optymistyczne, do tego wiatr ma wiać ze wschodu, co powoduje, że samoloty powinny startować w stronę górki, a to nieczęsta sytuacja w EPKK oraz pozwala zrobić ciekawsze kadry szczególnie pod słońce ;)
poszukiwacz2006
11-10-2013, 23:50
Cały zeszły tydzień lądowały od zachodu, a startowały na wschód.
Wiem, tylko nie miałem się jak wybrać. :(
To Kto się wybiera dziś?
U mnie bez zmian, będę.
A tak zapytam bez związku - czy ktoś tu foci forty krakowskie?
canis_lupus
15-10-2013, 23:54
Yoshi jakis czas temu...
eminesia
16-10-2013, 20:09
Dzięki za odpowiedzi. Problem rozwiązał się sam ;)
Yoshitaka
19-10-2013, 13:48
Yoshi jakis czas temu...
Ale nie sam :) Chodzenie po fortach samemu grozi utratą zdrowia i sprzętu :/
Chciałbym spytać czy ktoś z posiadaczy szkieł C85f1.8 lub C135f2 miałby kiedyś ochotę na spacer fotograficzny celem sprawdzenia przeze mnie ich na żywo. Ja oczywiście w tym czasie służę tym co ja mam :)
Jest to pytanie ogólne przyszłościowe, bo w najbliższym czasie pewnie nie będę miał czasu, ale po prostu szukam kontaktu z kimś zainteresowanym.
poszukiwacz2006
21-10-2013, 22:33
Zapraszam, szczegóły na PM. Mam obydwa. O dziwo, ostatnie zlecenia realizuję c 85 1.8 :-)
Ale nie sam :) Chodzenie po fortach samemu grozi utratą zdrowia i sprzętu :/
Na ogół nie łażę sam. Ale jeszcze nigdy nic mnie zeżreć nie chciało, a sam też chodziłem i byłem na wszystkich, poza reliktami 17 (Luneta Grzegórzecka) i 1 (Zwierzyniec - tam gdzie maszt radio na Malczewskiego)... Na których byłeś? Który "cieszy" się u Ciebie opinią pozbawiacza :) zdrowia i mienia?
Wybrać by się można, ale czas mam dopiero w listopadzie...
Zapraszam, szczegóły na PM. Mam obydwa. O dziwo, ostatnie zlecenia realizuję c 85 1.8 :-)
Dzięki za odzew. Będę się odzywał jakby co :)
Mam pytanie do obeznanych w plenerach Krakowskich. Będę robił małą sesję zespołowi metalowemu (młode i gniewne chłopaki) tylko potrzebuję jakieś fajne miejsce w klimacie np. kombinatu huty lub innych mrocznych miejsc w tle. Ktoś mi mówił, że do kombinatu trzeba załatwiać wejściówki i chyba płacić. To sesja niekomercyjna, więc szukam raczej prostych rozwiązań bez jakiegoś specjalnego załatwiania wejścia. Gdyby mi ktoś podrzucił pomysł będę zobowiązany.
Robert Dy
09-11-2013, 01:10
Pamiętam plener w Forcie Borek. Mroczne miejsce.
Tam się teraz pono jakisik remont zaczął. Równie mroczny, czytaj - zdewastowany i zasyfiony, jest fort Prokocim. Niewiele mu ustępują takie dajmy na to Batowice, z tym że tam w lewym skrzydle koszar szyjowych bezdomni mieszkają. Co jeszcze... Welmi paskudne są Jugowice alias Łapianka, z tym że to fort innej klasy - mały pancerny, a nie artyleryjski, jak poprzednio wymienione. Zupełnie inny układ przestrzenny, mniej kubatur, ciemniej i ciaśniej.
Elisabeth
13-12-2013, 16:38
Jutro w Lanckoronie Święto Aniołów, gdyby ktoś miał ochotę się wybrać, zapraszam :) Będziemy od 10ej.
Wybiera się Ktoś focić światełko do nieba?
Planuję być, o ile nie zacznie padać.
Robert Dy
12-01-2014, 11:45
Będę. Może tym razem od Sławkowskiej ?
Też nad tym myślałem ;) Musimy być trochę wcześniej niż ostatnio, to się zdecydujemy na miejsce ;)
Robert Dy
12-01-2014, 12:16
19:30 ?
Nie obiecuję ale postaram się być
Mi odpowiada. Na Rynku przy Szczepańskiej/Sławkowskiej?
Robert Dy
12-01-2014, 18:14
Tak, w tym miejscu.
Witajcie. Ten wątek coś nie żyje :(
Dziś planuję wybrać się nad Wisłę na paradę smoków. Podpowiedzcie, gdzie się ustawić by jakieś sensowne foto zrobić.
Oczywiście chodzi mi głównie o pirotechnikę. Nigdy na tym nie byłem i nie wiem za bardzo, gdzie się ulokować.
Najszerzej co mam to 24mm i FF.
Czy Kraków ma już posiadacza Tamrona 150-600? Chętnie bym się podpiął.
--- Kolejny post ---
Witajcie,
wybiera się Ktoś focić dziś pokaz multimedialno-pirotechniczny z okazji Wianków?
--- Kolejny post ---
Witajcie,
wybiera się Ktoś focić dziś pokaz multimedialno-pirotechniczny z okazji Wianków?
Elisabeth
21-06-2014, 18:33
...wybieram się, ogłosiłam informację na FB w grupie Warsztaty i Spotkania Foto, zbiórka na moście Grunwaldzkim od strony ul. Dietla godz. 22ga....
--- Kolejny post ---
Ja w najbliższym czasie będę mieć tego Tmrona. Czekam na realizacje zamówienia w rtveuroagd.
A data już pewna? Bo czytałem, że niestety terminy odległe. Wybrałbyś się na górkę w Balicach? Jak coś zapewniam oczywiście transport ;) i ewentualnie coś na upał ;)
W magazynie maja 2 sztuki z tym ze jedna z nich ja zamowilem. Tetaz czekam na realizacje zamowienia. Najpozniej w przyszlym tygodniu bede go mial:)
To jeśli będziesz chętny, dalej i będziesz miał to daj znać. Potestujemy vs. 100-400 ;)
Odbiór obiektywu sobota niedziela tak że już tuż tuż:)
Jak tylko moja 6-tka wróci do mnie to się odezwę ;)
Widziałem źe juz testowałeś aparat po powrocie z serwisu:). Fajne fotki samolotów.
Wróciła jest dobrze :) ale aktualnie jestem na urlopie poza Krk ;)
Spoko. Ja i tak siedzę teraz w pracy po 10 godzin tak źe na tym upale jestem po nich wymordowany hehe. Miłego wypoczynku.
Tak. Szkiełko jest juz. Sprawuje sie super jak dla mnie hehe:).
Kiedy możemy wybrać się na plenerek ze 150-600 na Epkk? Proponuję niedzielę rano ;) Mogę zapewnić transport ;)
Jeśli to nie będzie problemem to też chętnie bym się przymierzył do tego szkła.
Jutro dam odpowiedź co do niedzieli, natomiast mam pytanie czy był ktoś dzisiaj na balicach około godziny 1630? Ja ruszałem o tej godzinie z pracy w Nowej Hucie i spojżałem na niebie a tu 5 samolotów transportowych naszych wojaków niziutko nad blokami leciało w stronę balic. Normalnie myślałem że mnie pokręci bo nie miałem aparatu w aucie:).
Witam. Przepraszam, ale co do niedzieli to ja odpadam, bo właśnie sobie uświadomiłem, że jest imprezka lotniczo historyczna w Nowym Targu i tam jadę.
A co do Balic, to ja CASA widziałem jak wracałem do domu. Chłopaki wracali z Powidza. Zdjęcia pewnie będę na lotnictwo.net.pl lub skrzydla.org za parę dni ;)
Witam, czas ruszyć krakowski wątek plenerowy⌠11 listopada w Krakowie czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Jakieś parady, wiece? Czy coś się będzie działo, czy są chętni?
Hey,
Szukam kogoś z Krakowa ( okolic ) do wspólnych polowań foto na ptaszki.
tomphoto
06-01-2015, 18:56
Może jest ktoś chętny by sprawdzić obiektyw przed z zakupem w Krakowie ?
Hey,
Szukam kogoś z Krakowa ( okolic ) do wspólnych polowań foto na ptaszki.
Jestem zainteresowany " współpracą" :).
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
canis_lupus
20-10-2015, 21:08
Ktoś tu jeszcze organizuje plenery w Krakowie?
Cześć canis :)
Zniknąłeś z tego forum, za Tobą też kilka innych osób i duch w krakowskim wątku w zasadzie umarł....
Nie dzieje się dosłownie nic. Może warto by to odbudować?
Pozdrawiam
canis_lupus
21-10-2015, 00:04
Może i warto. O ile sa ludzie chętni na plenery i będą na nie przychodzić.
Witam,
pierwszy post na tym forum :)
Ja pisałbym się na jakieś plenery (o ile praca będzie mi na to pozwalać) nie ukrywam, że z miłą chęcią podpatrzyłbym i pouczył się od lepszy ode mnie.
Spróbuję zrobić odkop :)
Kilka dni temu miałem okazję uczestniczyć w warsztatach w studio - było to mój pierwszy raz w studio i w ogóle pierwszy raz z fotomodelką. Warsztaty były w studio znanego krakowskiego sklepu foto z ulicy Studenckiej.
Ogólnie było to dla mnie bardzo fajne doświadczenie i spodobało mi się bardzo. Robiliśmy generalnie proste zdjęcie portretowe, w 3 stylizacjach i z 3 tłami, do tego jakieś proste zabawy ze światłem w tle. Światło stałe LED, które o dziwo dla mnie było naprawdę super - bardzo dobrze imitowało światło naturalne.
I teraz taka koncepcja mi się zrodziła w głowie - może byliby tu jacyś chętni na to, aby się skrzyknąć, wynająć studio na 2-3h (aktualnie mają promocję, że 2h w cenie 1), zorganizować jakąś modelkę/modelki na zasadzie TFP i po prostu wspólnie fotografować. Proste zdjęcia portretowe, ewentualnie jakieś stylizacje. Cel oczywiście niekomercyjny i głownie szkoleniowy.
Razem dlatego, że koszt studia byłby wtedy naprawdę nieduży, poza tym chodzi o walor wymiany doświadczeń no i w kupie raźniej, a przyznam szczerze, że na początku było to dla mnie dość krępująca sytuacja (jestem dość nieśmiały tak na żywo).
Oczywiście może być inne studio, inna koncepcja, inny pomysł, a nawet plener - pytanie zasadnicze czy są chętni?
100 PLN netto z wyposażeniem za 1h (oświetlenie ,tła, stół bezcieniowy), przy czym aktualnie mają promocję, że w tej cenie są 2h. Zobacz sobie w necie ich ofertę - nie chcę tu wrzucać linków, bym nie był posądzony o reklamę.
To jest cena pn-pt w godz. 10-18, bo poza tymi godzinami +30%.
Hubert Multana
01-01-2024, 19:03
Do studia to niekoniecznie, ale na jakiś foto spacer mógłbym się wybrać :)
Bangi jeśli chcesz porobić w studio to ten wspomniany sklep czasami organizuje w niskiej cenie (kiedyś było 50 zł za osobę w formie zwrotnego bonu do sklepu nawet) spotkanie/szkolenia w studio albo w plenerze. Bierzesz aparat i idziesz na gotowe studio modelki, a do tego element szkoleniowy od prowadzącego takie spotkanie.
Bangi jeśli chcesz porobić w studio to ten wspomniany sklep czasami organizuje w niskiej cenie (kiedyś było 50 zł za osobę w formie zwrotnego bonu do sklepu nawet) spotkanie/szkolenia w studio albo w plenerze. Bierzesz aparat i idziesz na gotowe studio modelki, a do tego element szkoleniowy od prowadzącego takie spotkanie.
No właśnie na czymś takim byłem stąd pomysł. Tylko teraz to kosztowało 200 PLN, bo były warsztaty z Gosią Jurasz.
Studio mam stale do dyspozycji. Znajdźcie modelkę i możemy wspólnie pofocić.
Poniżej linki do fotek z mojego studia.
Tamara (https://500px.com/photo/1036476108/aramat-by-mark-foch)
Sandra (https://500px.com/photo/1037231850/sandra-by-mark-foch)
Ella (https://500px.com/photo/1036537627/ela-by-mark-foch)
Tamara 2 (https://500px.com/photo/1036476108/aramat-by-mark-foch)