PDA

Zobacz pełną wersję : [GOP][Silesia] wspolne plenery ogolnie

Strony : 1 [2] 3 4 5

Malekithan
19-12-2008, 17:39
na oś z w centrum rehabilitacyjnym Medion mam 2 lampki quantuuma z akcesoriami i tła na upartego i modelkę załatwię

adikPL
19-12-2008, 17:42
No to odpuscmy dzisiaj.. naprawde nie ma sensu sie napinac az tak :)
Moze uda sie cos pstryknac po swietach?

Ok, to po nowym roku zorganizujemy tą cementownię + ew. zamek, ten żydowski dom modlitwy itd. :)

jeśli macie ochotę to możemy coś u mnie w studio sfocić aczkolwiek to w Tychach a nie Katowicach.... jak coś to 3048530 moje gg

Ja jestem demobilny, a za chwilę wyruszam pomagać bliskim w porządkach. Jesli Twoja oferta będzie aktualna w przyszłości to ja się piszę jak najbardziej,

Pozdrawiam, do usłyszenia :)

Modzel
19-12-2008, 18:16
Nie probowalem nigdy studia.. ale chetnie bym potrenowal, tylko juz niekoniecznie dzisiaj.. "zorganizowalem sobie czas" inaczej juz:D
Ale jesli bylaby mozliwosc w innym terminie, to ja chetnie sie czegos dowiem o foceniu w studio :)

Malekithan
19-12-2008, 18:25
ja nie mam nic przeciw ;] dajcie tylko znać kiedy...

RNz
21-12-2008, 18:27
Na studio sam bym się chętnie zalapał.
No i pogoda nie ma znaczenia :-)

Modzel
21-12-2008, 18:44
Ja w srode mam popoludnie zajete, ale poza tym jednym dniem to jestem wolny (ewentualnie jutro dentyste odwiedze..) :mrgreen:

duss
22-12-2008, 00:02
jesli moge cos dopowiedziec....to ja mam "ala profesjonalne " tlo fotograficzne...biale szerokie na 2,5m + stojaki do niego itd..... wiec jesli nie macie nic przeciwko i termin bedzie pasowal...to bardzo chetnie......

Modzel
22-12-2008, 01:10
jesli moge cos dopowiedziec....to ja mam "ala profesjonalne " tlo fotograficzne...biale szerokie na 2,5m + stojaki do niego itd..... wiec jesli nie macie nic przeciwko i termin bedzie pasowal...to bardzo chetnie......

A oswietlenie jakies masz? To ja moge modelke zorganizowac.. :P

Merauder
22-12-2008, 10:48
Oooo.. powiem szczerze, ze na studio bym sie pisal na 100% po Świętach. Sam w planach mam zakup lamp do amatorskiego studia, tyle, ze poki co jestem dziewica jesli chodzi o studio. Chetnie pochlone wiedze innych w tym zakresie.

Co bys cie powiedzieli na sobote po Swietach? Oczywiscie jesli wlascicielowi studia pasuje.

adikPL
22-12-2008, 13:39
Co bys cie powiedzieli na sobote po Swietach? Oczywiscie jesli wlascicielowi studia pasuje.

czyli 27/12/'08. Jak najbardziej mi pasuje, jeśli inni nie mają "rozjazdów" rodzinnych w tym czasie to możemy coś zorganizować...

Malekithan
22-12-2008, 14:26
jeśli dam znać jeszcze ale chyba można by u mnie w studio a światła mam z wszystkimi akcesoriami itd...

Merauder
25-12-2008, 19:26
No i co z ta sobota w studio? Ja jestem dalej jak najbardziej chetny, nie ukrywam jednak, ze bylo by mi na reke jak by mnie ktos zabral, jestem w dalszym ciagu bez auta.

adikPL
26-12-2008, 00:56
Ja też z chęcią pofocę i pogadam, a jak reszta elity? ;)

Malekithan
26-12-2008, 02:33
mam czas mam studio brak modelki na razie...

Modzel
26-12-2008, 03:19
Mowimy o sobocie 27 grudnia?

adikPL
26-12-2008, 03:57
Mowimy o sobocie 27 grudnia?

Z tego co było wcześniej mówione to chodzi o nadchodzącą sobotę. Jak nie znajdziemy modelki, to każdy po kolei po 15 min będzie robił za modela ;) No jakoś 3ba będzie sobie radzić :D

kosa666
26-12-2008, 11:30
jeśli dam znać jeszcze ale chyba można by u mnie w studio a światła mam z wszystkimi akcesoriami itd...

Witam,

Ja z Chorzowa, więc chętnie się piszę... Za wpisowe niech będzie mój 5 MK II do testów ;)

JEstem zmotoryzowany więc kogoś po drodze z Chorzowa na miejsce mogę zabrać :)

Dajcie znać kiedy i gdzie :)

Pozdrawiam

RNz
26-12-2008, 11:39
Modzel załatw modelkę... chyba nawet wiem którą :D

Modzel
26-12-2008, 13:53
RNz tak, dokladnie ta o ktorej myslisz:D no ale ta sobota neistety odpada.. Kaska ma jakas tam popijawe czy cos, a ja sie bede bawil w Twoim ulubionym miejscu.. w blocie, w lesie :mrgreen:

kosa666... mk2.. no.. i co? sprawdzasz jak bardzo jestem ciekawy tego sprzetu? Sprawdzasz ile trzeba zaproponowac zeby mnie z lasu wyciagnac? Zly kosa.. zly... :twisted:

Merauder
26-12-2008, 15:20
No ja jestem uzalezniony od kogos z samochodem, jesli ktos by mnie zabral z Mysłowic to jestem pewniakiem. Co do modelki to jak bym wiedzial wczesniej to moze bylbym w stanie cos pochwytac (zona nie bardzo chetna :) ).

Malekithan
26-12-2008, 18:31
czyli pomysł umarł?

Merauder
26-12-2008, 19:01
Jak na razie widze, ze chetni sa tylko modelki nie ma.

Ja tak jak mowie jesli ktos mnie zgarnie to jestem pewny.

Dajcie znac do 20:00 na necie jesli nie to prosze kogos o powiadomienie mnie smsem na komore 505045215

Modzel
26-12-2008, 19:53
Modelka jest do zorganizowania, a moze i ze dwie.. ale nie na dzisiaj napewno:P
znaczy nie na jutro:>

RNz
26-12-2008, 22:07
Ja tam jestem otwarty, jeżeli macie modelke...
Merauder, mogę cie zgarnąć, jak masz jakąś pod ręką :-)

adikPL
26-12-2008, 23:08
Czyli trzeba jutro śledzić co i jak do poludnia tak? Ja tez żadnej Panny ad hoc nie znajdę niestety :( Będę zaglądał jak się ma sprawa... Pozdrawiam

Merauder
26-12-2008, 23:09
Ja tam jestem otwarty, jeżeli macie modelke...
Merauder, mogę cie zgarnąć, jak masz jakąś pod ręką :-)

Zabrac sie z Toba chetnie zabiore, jednak co do modelki to jak juz pisalem wczesniej troche za malo czasu na skombinowanie Panny.
Powiem szczerze, ze jak sie nie znajdzie chetna do jutra dopoludnia to jesli wlasciciel studia ma czas to za tydzien w sobote tez bym sie pisal. W ciagu tygonia mysle, ze kogos znajdziemy. A tak w ogole jesli cos do jutra znajdziemy to jakie godziny wchodza w gre.

PS
RNz jak by sie cos wyjasnilo do jutra dopoludnia to prosze o smsa to oddzwonie zeby sie konkretnie umowic, bo mam utrudniony dostep do netu. Nr tel. Masz w poprzednim poscie

Merauder
27-12-2008, 13:50
Widze, ze nici z tego dzisiaj, a wiec chyba pozostaje nastepna sobota. Jesli dzisiaj tak do 14.00 sie cos wyjasni to prosze o smsa.

adikPL
27-12-2008, 14:18
Widzę, że dzisiaj już lipa będzie :( w takim razie ja za 15 min biorę puszkę i idę nad Przemszę pstryknąć trochę krajobrazu, zachaczę o zamek i wrócę rozgrzać się zieloną herbatą ;) Miłego dzionka wszystkim, Pozdro

RNz
27-12-2008, 19:46
Umówmy się na spokojnie za tydzień na to studio... o ile oferta darmowego studia jest nadal aktualna.
Modzel pewnie zalatwi modelkę (Modzel pliiiis:-) ) i będzie kogo cykać (bez podtekstów proszę :-) )
adikPL - no i my na ta cementownie sie wybieramy w styczniu

adikPL
27-12-2008, 19:51

obowiązkowo :) Można wstępnie zakreślić w kalendarzu drugą sobotę stycznia, chyba że pasuje Wam inna data (weekendowa?)...

Modzel
27-12-2008, 22:33
Umówmy się na spokojnie za tydzień na to studio... o ile oferta darmowego studia jest nadal aktualna.
Modzel pewnie zalatwi modelkę (Modzel pliiiis:-) ) i będzie kogo cykać (bez podtekstów proszę :-) )

:mrgreen::mrgreen:
RNz jakby to odemnie zalezalo to juz dzisiaj bym ja zalatwil:>
Postaram sie, ale nie obiecuje.. prawdopodobnie bedzie sie wstydzila, ale bede probowal :>
A co docemnetowni.. kazda, ale nie druga sobota stycznia:D
Druga sobota stycznia to jest 10 stycznia, a 11 stycznia jest final WOSP.. poniewaz jestem zaangazowany w organizacje tego w Jaworznie, to podejrzewam ze cala sobote bede mial wyjeta z zyciorysu.. bede zapieprzal po lesie, zwosil drzewo na ognisko, porzadkowal trase dla terenowek i quadow i takie tam rozne.. :P
Za to zapraszam wszsytkich, ktorzy chcieliby poczuc jak to jest jechac prawdziwa terenowka 11 stycznia do Jaworzna, na kamieniolom zaraz obok cementowni:)

RNz
28-12-2008, 11:01
Eeeee, z taką bryką to na pewno nie będziesz miał problemów :D
Co do terminu... ja tam chętnie na ciebie poczekam Cementowniany Bracie :-)
zresztą zupełnie zapomniałem o WOSP, a to ze pomagasz nalezy uszanowac.
adikPL, poczekamy na Modzela, prawda?

adikPL
28-12-2008, 13:48
Z tą sobotą to tylko propozycja była, może być kolejna, czy kolejna po tej poprzedniej, jak Wam będzie pasować :) Mamy w perspektywie 2 wypady: Cementownia i Studio, trzeba się spokojnie ugadać, pogadać i pofocić ;)

Merauder
28-12-2008, 19:03
Mi jak najbardziej pasi., z reszta praktycznie kazda sobota dla mnie jest dobra.

Co do modelki to przeciez sa portale zrzeszajace modelki, gdzie szlo by kilka zaproszen wyslac, jest sporo poczatkujacych modelek, ktore za fotki do portfolio zgodza sie na sesje.

Kubak82
28-12-2008, 20:26
ja juz oficjalnie zamykam okres plenerowy a kolejne beda pewnie w domu, w pokoju dla dziecka ;-)

moze wczesna wiosna sie dopiero gdzies wyrwe..

co do krzaczorow - nie pisalem juz nikomu na forum bo sam nie wiedzialem czy sie w koncu wybiore czy nie.. ostatecznie na godzinke wyskoczylem w okolice rudy slaskiej.. miejsce latwo dostepne, dosyc ciekawe, z ptaszorow glownie łyski, kurki wodne, 2 labedzie ktore juz od ok 2 lat tam gniazduja (maly rekonesans wsrod "tambylców" ;-) ) i troche kaczek.. w sumie fajne miejsce i przede wszystkim blisko :-)

wyglada tam mniej wiecej tak:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img183.imageshack.us/my.php?image=img05211ic2.jpg)

OsMax
28-12-2008, 21:20
W takim razie gratulacje z Tato nowego członka rodziny :)

Modzel
28-12-2008, 22:30
ja juz oficjalnie zamykam okres plenerowy a kolejne beda pewnie w domu, w pokoju dla dziecka ;-)

eeee... zapomniales sie czyms pochwalic? :>

Kubak82
28-12-2008, 22:44
W takim razie gratulacje z Tato nowego członka rodziny :)

eeee... zapomniales sie czyms pochwalic? :>

yyy... nie no - to jeszcze "sie nie stalo" ;-) .. na razie czekamy a na plenery juz sie nie zglaszam by "w razie gdyby sie zaczelo" byc w domu ;-) .. torba spakowana, auto zatankowane - wszystko w pelnej gotowosci ;-)

jak "sie juz stanie" to na pewno sie pochwale + dolacze fotorelacje :)

ale i tak dzieki :-D

OsMax
28-12-2008, 22:49
Oj nie, to chyba ja sie pospieszylem i odebralem poprzedni post jako nowine :) Ale to chyba jeszcze troszke czasu ;)

Malekithan
30-12-2008, 03:07
witajcie wybaczcie nie miałem dostępu do neta więc nie miałem jak dać znać oferta studia dostępna jak najbardziej ot potrzebowałbym wiedzieć dzień wcześniej i tyle można tam całą dobę pracować 7 dni w tygodniu. Namiar na mnie gg 3048530 i telefon 507836157 jeśli się jakiś pomysł pojawi dajcie znać, a modelek kilka mam tu na miejscu w razie czego ;] btw mile widziana osoba z doświadczeniem w aktach bo mam maaaaasę pytań...

Merauder
30-12-2008, 08:57
Skoro wlasciciel studia sie okreslil to moze jakis termin. Mysle, ze w sobote chyba wszystkim bedzie pasowac tylko pora jest do ustalenia.
Malekithan powiedzial, ze i modelki by sie znalazly, a wiec czego chciec wiecej. Umowmy sie od razu, zeby nie bylo jak ostatnio, ze w sobote mielismy sie spotkac, a tu jeszcze o tym na forum bylo.

PS
Ja dzisiaj bede wiedzial czy bede mial samochod sprawny, jesli tak to moge kogos z okolic zabrac, jesli nie to bede na czyjejs lasce.

RNz
30-12-2008, 12:24
No dobra, kto się zapisuje na sobotę?
Malekithan, jaka godzina ci pasuje? 10.00? wolisz później?

wstepna lista:
1. Malekithan
2. Merauder
3. RNz
4. ...?

adikPL
30-12-2008, 14:25
Mnie sobota tez pasuje i godz. przedpołudniowa jest atrakcyjna, bo popołudniu można załatwic kilka innych spraw. Jeśli ktoś będzie jechał przez centrum Katowic, to ja się z chęcią zabiorę, gdyby była taka możliwośc oczywiście :)

wstepna lista:
1. Malekithan
2. Merauder
3. RNz
4. adikPL
5. ...?

Modzel
30-12-2008, 17:09
wstepna lista:
1. Malekithan
2. Merauder
3. RNz
4. adikPL
5. Modzel

Wylamie sie... bardziej mi pasuje godzina popoludniowo-wieczorna, ale dostosuje sie do wiekszosci :mrgreen:

badi
31-12-2008, 01:12
ja ja ja!

podlaczam sie pod pytanie kolegi adikPL

Merauder
31-12-2008, 10:37
No ja jednak samochod bede mial u mechanika conajmniej do poniedzialku, a wiec RNz jesli Twoja oferta jest dalej aktualna to jestem chetny, najlepiej podaj mi na PW twoj nr tel to sie skontaktuje zeby sie umowic.

OsMax
31-12-2008, 14:04
Moge skoczyc przez centrum i zabrac 2 osoby chyba wlasnie adik i badi sie lapia. Zaraz wezme sie za ustalanie z zona czy akurat nic nie wymysli ale mam nadzieje ze sie uda. Co najwyzej bede mial przez jakis czas "duzo szatana na odsluchu" hahahhahha

adikPL
31-12-2008, 14:43
Moge skoczyc przez centrum i zabrac 2 osoby chyba wlasnie adik i badi sie lapia. Zaraz wezme sie za ustalanie z zona czy akurat nic nie wymysli ale mam nadzieje ze sie uda. Co najwyzej bede mial przez jakis czas "duzo szatana na odsluchu" hahahhahha

Dzięki z góry OsMax, ewentualne miejsce z którego byś nas zgarnał wg. Twojego uznania: empik, spodek, rynek, ... :)

Tymczasem każdemu kto tu zagląda życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym 2009 Roku, udanej zabawy i spełnienia wszystkich (nie tylko tych fotograficznych) marzeń, Pozdrowencje ;)

Modzel
31-12-2008, 14:44
Moge podjechac do Myslowic, od strony mostu na Sosowiec Niwke. Z tym, ze narazie wole sie nie deklarowac na 100%.. poczekam jak bedzie ustalona godzina (zostaje 10:00?), wtedy bede mogl powiedziecz czy bede napewno:)

OsMax
31-12-2008, 22:19
No właśnie jakaś konkretna godzina bo tu pertraktuje i musze sie okreslic ?

Modzel
02-01-2009, 10:02
No to jak z ta godzina? Bo dalej nie wiem czy 10 jest aktualna czy nie? :)

adikPL
02-01-2009, 13:14
Ostateczny głos ma Malekithan, ale z tego co pisał ma problemy z netem. Proponuję ustawiać się jak to było mówione na godz.10 i na ten czas czynić przygotowania (bo inaczej znów będą same znaki zapytania). W najgorszym wypadku Malekithan zrobi (lub nie) korekty i:
a) jeśli będzie to 10 to każdy się zjawi
b) jeśli będzoe popołudnie, to część (oby nie) się wykruszy.

Co Wy na to?

badi
02-01-2009, 14:13
ja bede wdzieczny za info od OsMax'a gdzie i o ktorej mam byc. reszta mi lotto. ;]

Malekithan
02-01-2009, 15:29
Ehh niestety popołudnie wchodzi w gre od godziny 14 faktycznie z forum mam problem ale na gg jestem raczej często wiec piszcie! 3048530

sadaman
02-01-2009, 15:59
No to kiedy...ciężko to umawianie wychodzi:mrgreen:

adikPL
02-01-2009, 16:19
Tak więc wychodzi na to, że będzie to popołudnie. Ustal Malekithan godzinę około której możesz nas ugościć i wtedy każdy się będzie deklarował, wypracowywał kompromis ze swoimi niewiastami etc, etc. :) To może godz. 15?? Później??

OsMax
02-01-2009, 17:31
Ok Panowie widze ze nikt sie nie kwapil zeby skrobnac do kolegi Malekithan. Umawiamy sie na ok 16 na miejscu. Ja biore Badilandiego ;) i Adika. Prosilbym zeby ludzie ktorzy jada odezwali sie albo do Malekithana na gg po adres albo do mnie na gg lub tel. Poki co najwazniejsza lista tych ktorzy jada wiec sie wpisywac ! Podobno nie ma za wiele miejsca wiec prosze sie okreslac kto jedzie na pewno. Ja bede tu troszke pozniej bo teraz pisze poskladany jak fakir wiec czuje dyskomfort.

gg 2201859
tel 600725681

Szczegolnie prosze o kontakt Adika bo z Badim sie juz wstepnie dogadalem.

virusek
02-01-2009, 18:48
1. Malekithan
2. Merauder
3. RNz
4. adikPL
5. Modzel
6. Virusek

Modzel
02-01-2009, 18:55
Jesli ktos ma lampe 580EX.. byloby milo, bo narazie mamy dodatkowe dwie 430, ale jakos trzeba tym sterowac :P
Pozatym, umaiwamy sie w jakims konkretnym miejscu, czy juz na miejscu? :)

badi
02-01-2009, 20:35
ja mam 580ex2.

i prosze nie zapominac o mnie kolego virusek ;]

Merauder
02-01-2009, 21:12
A wiec tak, ja jeszcze wczoraj bylem na nie - zalapalem virusowe zatrucie. Skutki fatalne tj po powrocie z sylwestra spedzielem cala noc na tronie i z reszta wczoraj caly dzien tez. Dzisiaj jest juz troche lepiej w zwiazku z czym nabralem nadziei. Dodatkowo widze, ze czas spotkania przesunal sie na popoludnie, a wiec bede mial jeszcze wiecej czasu na kuraz. A ze bardzo mi zalezy na tym spotkaniu w studio i nastepne pewnie nie szybko to sie pisze.

Przechodzac do sedna jako, ze mam trudny dostep do netu (tego i wiele wczesniejszych postow w tym temacie pisze z komorki) prosze o kontakt ze mna osobe, ktora mogla by mnie zabrac z Myslowic. Moze byc sms, oddzwonie. Moj nr 505045215.

Jesli ktos zdola mnie zabrac i nie zalicze naglego nawrotu choroby to z przyjemnoscia sie z wami zobacze.

badi
02-01-2009, 21:44
adikPL prosze zapodaj sygnal na: 695 447 253.

adikPL
02-01-2009, 23:03
To tak dla informacji - ja z Osmaxem i Badim jesteśmy już dogadani, ok. 15.20 będziemy wyruszać z Katosów prosto do kolegi z Tychów.

Zmykam poczytać trochę knigi i do zobaczyska jutro. Kurde, pojęcie o foceniu w studio mam zerowe, ale fajnie się będzie dowiedzieć co i jak, z czym, po co i dlaczego ;) Dobrej nocy

Modzel
02-01-2009, 23:46
Kurde, pojęcie o foceniu w studio mam zerowe, ale fajnie się będzie dowiedzieć co i jak, z czym, po co i dlaczego ;) Dobrej nocy

Nie ty jeden... ja sie tam udaje z pewna nadizeja ze czegos sie w temacie studia dowiem :mrgreen:

Merauder
03-01-2009, 00:07
Modzel a co z transportem z Myslowic? Jak mozesz to wyslij mi smsa to zadzwonie i dogadamy szczegoly. Z gory dzieki.

RNz
03-01-2009, 01:19
No i kaplica... ja popołudniem nie dam rady :-(
Mam nadzieje, ze się uda zabawa i będzie nastepny raz, bo bardzo chetnie bym sie czegos od was nauczyl.
Ech... cos ostatnio nie mam szczescia z plenerami :-(

Malekithan
03-01-2009, 01:48
następny raz w dowolnym terminie w sumie ;]

Modzel
03-01-2009, 13:14
W zwiazku z tym, ze RNz znow cos kreci;) apdejt listy..

1. Malekithan
2. Merauder
3. badi
4. adikPL
5. Modzel
6. Virusek

OsMax
03-01-2009, 13:29
Ja bym sie tez chetnie dopisal :)

sadaman
03-01-2009, 13:31
W sumie to i ja na 99% sie pojawię.
Tylko gdyby ktoś z listy zapewne już doinformowanych forumowiczów był tak dobry i na PW posłał info jaki to jest adres studia no i jaka godzina.
Pozdrawiam Serdecznie;)

Modzel
04-01-2009, 00:47
No i po dlugicha a ciezkich:P kolejne spotkanie doszlo do skutku.
Jesli o mnie chodzi, w temacie zdjec raczej marnie.. wine zwalam na to, ze to byl pierwszy raz i do tego moja pucha odmowila posluszenstwa:mrgreen:
Natomiast jesli chodzi o aspekt towarzysko-imprezowy, to mysle ze bylo bardzo zacnie.. trzymanie sie z Badim za reke, slowa "Ale wiesz, ze moja siostra woli dziewczyny?", EMO pozycja Marty:P i pozamka w kangurki (sory.. musialem):mrgreen:
Ogolnie wielkie dzieki za towarzystwo, Malekithan serdeczne dzieki za studio i za pierwsze udzielone wskazowki:)
A zdjecia.. no.. powiedzmy ze jak stwierdze, ze jednak cos sie nadaje do pokazania, to pokaze:mrgreen:

PS
Proponuje zaczac sie umawiac na kolejne spotkanie/plener, to moze na kwiecien sie wyrobimy...

OsMax
04-01-2009, 01:00
Ja też bardzo dziekuje za towarzystwo, Malekithanowi za mozliwosc popstrykania i bardzo chetnie umowie sie na kolejny raz. Co do zdjec zgralem i szalu nie ma wiec zwalam rowniez na pierwszy raz i na pogode oczywiscie ;)
Na nastepny raz mozemy juz sie smialo umawiac :)

adikPL
04-01-2009, 01:19
Nię będę oryginalny w tym temacie i też podziękuję na wstępie Malekithanowi :) Przejrzałem fotki i kadrowo mi nawet pasują, ale widzę, że musimy, tzn,. ja muszę popracować nad ustawianiem światła, tj. tej blendy konkretnie (bo pstrykaliśmy na dwa pokoje 1- 3 lampy + blenda, 2-softboxy itd) ;) No i dzięki za towrzystwo wszystkim oczywiście , trochę się nauczyłem i chcę wiecej, bo ogrom do nauki jeszcze pozostał ;) Pozdrawiam

Malekithan
04-01-2009, 02:49
dzięki za wspaniałe spotkanie myśle że było wesoło ;]

http://www.digart.pl/zoom/2983446/Bogna.html tu mały backstage z sesji ;]

Merauder
04-01-2009, 12:54
No ja tez dziekuje za mozliwosci obycia sie ze studyjnym sprzetem i za towarzycho oczywiscie tez.

Poki co nie mialem jeszcze mozliwosci podejrzenia moich wycpocin, jednak po tym co widzialem jzu na LCD to szalu nie ma.

Na poczatek powiem tyle, ze myslalem, ze bedzie latwiej, mowie tutaj glownie o zabawie swiatlem itp. Teraz widze to kawal dobrej nauki mnie czeka zanim cos wyjdzie z tego zeby cos pokazywac.

Nastepny raz zapewne bede juz mial kostke synchro, bo jako nie opierzonyz lampa nie bylo mi wygodnie kadrowac.

Jeszcze raz wszystkim dzieki.

virusek
04-01-2009, 14:41
Ja tez nie bede orginalny :)
Bylo mi miło że moglem spedzic fajnie czas i przy okazji obyc sie przez chwile ze sprzętem :) studyjnym
Bardzo mi sie podobało i dziekie za wszystko .
Pozdrawiam

badi
04-01-2009, 15:08
czolem! wlasnie wstalem. jak mnie przestanie brzuch bolec, to sprawdze zdjecia. impreza spoko, dzieki za wspolna zabawa!

ide umierac dalej, dobrego!

Modzel
04-01-2009, 15:47
ide umierac dalej, dobrego!

Badi nie chlaj tyle.. kogo ja bede za reke trzymal jak juz zejdziesz?:twisted:

Zeby nie bylo OT- pogoda zrobila sie zimowa, moze by tak w koncu nocno-wieczorne focenie Katowicuf pocwiczyc co?

adikPL
04-01-2009, 16:32
pogoda zrobila sie zimowa, moze by tak w koncu nocno-wieczorne focenie Katowicuf pocwiczyc co?

z chęcią, to może Piątek ok. 17 (niestety w tyg. ja osobiście nie dam rady :( ) No i nadal otwarta pozostaje sprawa z cementownią w Grodzcu...

badi
04-01-2009, 17:37
cementownie bym odpuscil w taka pogode i zostawil na wiosne.

z nocnymi tyz bym poczekal az troche przestanie padac.

juz mi a w miare przeszlo, wiec dalej tugeweeerrrrrr :mrgreen:

Modzel
05-01-2009, 18:44
Ponownie rzucam temat "Katowice po zmroku". Od jutra opadow ma nie byc, lub naja byc w ilosciach sladowych. W zwiazku z tym... dzialamy cos?:mrgreen:

Modzel
07-01-2009, 10:06
Ej... dziewczyny.. co jest? Nikt nie ma ochoty na pstrykanie?

RNz
07-01-2009, 13:19
Nie wiem jak dziewczyny, ale ja poczekałbym aż mrozy odpuszczą :-)

Merauder
08-01-2009, 10:19
Mam jedno pytanie co do naszej studyjnej "sesji". Powoli zabieram sie za obrobienie fot i pewnie nie bawem chcialbym moze z 2-3 zdjecia umiescic. W zwiazku z tym chcialem zapytac Malekithana, bo chyba jemu najblizej do modelek, ktore focilismy: czy mozna publikowac na forum te fotki tj czy modelki wyrazaja zgode?

Modzel
08-01-2009, 12:40
Kuba, wez ty idz juz rodzic bo nie ma z kim isc w miasto.. o krzczorach nie mowiac:twisted:

RNz
08-01-2009, 16:35
Modzel, weźmy sie za ta cementownię w Będzinie...

badi
08-01-2009, 17:03
w sniegu bedzie tak se niestety...

adikPL
08-01-2009, 19:13
dlaczego badi? fakt, że okiennic tam nie uświadczysz, ale nie wyrabiali cementu pod gołym niebem, zadaszenie tam jest wiec spokojnie można focić czystymi soczewkami ;)

Moja Mama jest poważnie chora, więc jestem mocno ograniczony czasowo. Nie chcę się deklarować na 100% co do focenia czegokolwiek i gdziekolwiek, muszę pozostawać do dyspozycji do końca tygodnia :(

badi
08-01-2009, 20:33
adrian trzymaj sie chlopie, a kuba ty spokojnie rodz ;]

u mnie sobota w czestochowie czczac rogi kozla, a w niedziele sodoma i gomora w bielsku na wosp.

Modzel
08-01-2009, 20:39
Cementownia chetnie:) ale napewno nie w ten weekend... praktycznie caly wypelni mi WOSP, tyle ze w jaworznie a nie w bielsku:P
W kazdym razie, jakby ktos chcial dac pare peelenow na WOSP a przy okazji przejechac sie prawdziwa terenowka, quadem albo samochodem rajdowym, to zapraszam do mojej wioski.. dokladnie po drugiej stronie ulicy od cementowni:mrgreen:

Wracajac do cementowni w Bedzinie- moze byc ciezko w tygodniu sie tam dostac przed zmrokiem, dlatego rzucilem Katowice PO zmroku8)

Malekithan
10-01-2009, 12:23
Hej publikować fotki można bez problemowo wstawiajcie więc co Wam wyszło. Co do Katowic nocą jak by było z 5 osób to ja się pisze.

Kubak82
10-01-2009, 13:53
Kuba, wez ty idz juz rodzic bo nie ma z kim isc w miasto.. o krzczorach nie mowiac:twisted:

a kuba ty spokojnie rodz ;]

ani prosba, ani grozba - chyba sie na dobre w brzuchu zadomowila, albo mrozy postanaowila przeczekac ;-)

mnie juz tez ciagnie na jakis plener, mam pare nowosci do przetestowania i **** :evil: .. no przepraszam - wyszedlem ostatnio przed dom ksiezyc focic i nie dosc ze po doslownie 2 min. chmury go zaslonily to jeszcze sobie mocowanie wizjera katowego polamalem - takie mam szczescie do focenia ostatnio ;-)

ale Michal - w jakies krzaczory mam nadzieje ze jeszcze zima uda sie wyskoczyc :-) .. zanim nadejdzie wiosna to sie Zosia juz na pewno urodzi :mrgreen:

SpiDeR26
10-01-2009, 17:59
Panowie i Panie a jest jakas szansa wprosic sie na maly plenerek ?? czy trzeba sie jakos wkupic :D ??

Malekithan
10-01-2009, 18:48
Trzeba mieć Canona i po flaszce żubrówki dla organizatorów ;p

SpiDeR26
10-01-2009, 21:42
No to da sie zalatwic....nawet sok do zubrówki :D ja sie pisze dajcie znac ....

adikPL
10-01-2009, 23:06
hehe, widzę Malekithan, że Ci żuróweczka posmakowała ;)

PS. żubrówka pięknie i gładko wchodzi bez soku, więc Spider26 zaoszczędzoną gotówkę przenacz na kolejne "falszki z żubrem" ;) hehe, Pozdrowencje

SpiDeR26
10-01-2009, 23:54
hehe, widzę Malekithan, że Ci żuróweczka posmakowała ;)

PS. żubrówka pięknie i gładko wchodzi bez soku, więc Spider26 zaoszczędzoną gotówkę przenacz na kolejne "falszki z żubrem" ;) hehe, Pozdrowencje

Nie wiem jak te fotki wychodza po tym zubrze ale wena na pewno jest :D ...

Modzel
11-01-2009, 01:22
Nie wiem jak te fotki wychodza po tym zubrze ale wena na pewno jest :D ...

Mam w rodzinie muzyka grajacego w powaznych orkiestrach symfonicznych.. wiecie jak tam sie mowi?
"Na trzezwo kazdy glupi potrafi" :mrgreen:

adikPL
11-01-2009, 02:23
Mam w rodzinie muzyka grajacego w powaznych orkiestrach symfonicznych.. wiecie jak tam sie mowi?

A ja myślałem, że tylko lekarze i prawnicy ostro golą, a tu z muzyków widzę taka cicha wódka... tzn. woda :mrgreen:

badi
11-01-2009, 04:07

czytanie nut to podstawa ;]

kurde cos mnie wzielo i z planow na dzis/jutro mogila.

SpiDeR26
11-01-2009, 15:44
Ale cisza ... wszyscy chyba obiad niedzielny konsumuja :) ... No to smacznego !!!

Kubak82
13-01-2009, 13:32
to ja sie wtrace z malym OT 8-)

poznajcie Zosie :-D

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img214.imageshack.us/my.php?image=700f6a71fejt1.jpg)

po dlugich negocjacjach w koncu dala sie przekupic..yyy..tj. przekonac ;)

Toffic
13-01-2009, 13:44
to ja sie wtrace z malym OT 8-)

poznajcie Zosie :-D ...

:) Gratulacje!!! No w końcu :wink:.
Zdrowia, zdrowia, zdrowia dla Zosi i jej mamy. Chociaż, Tobie też będzie ono potrzebne :)

OsMax
13-01-2009, 13:49
Gratulacje !!! Kiedy na spacer idziemy ?

Modzel
13-01-2009, 14:33
Oooo... Zofia:mrgreen:
Gratuluje. Kuba.. opiles juz dziecko? Zeby zdrowe bylo?:mrgreen:

(ja nic nie sugeruje)

Kubak82
13-01-2009, 17:06
dzieki, dzieki :-)

pepkowe bedzie w swoim czasie :mrgreen: .. a spacery - ja juz Michalowi pisalem ze jak bedziecie miec czas to ja do konca stycznia mam wolne i od czasu do czasu bede sie w okoliczne "okoloosiedlowe ostoje lesne" wybieral z aparatem bo ptaszorow zatrzesienie - kto chetny - zapraszam :-)

Zosia podrosnie to bedzie tatusiowi monopod w wozku wozic :mrgreen:

adikPL
13-01-2009, 18:52
Ja tez szczerze gratuluję :)
Nie tylko będzie Ci monopod wozić, ale i za modelkę bywać - czyli takie milusińskie 2 w 1 ;)

badi
14-01-2009, 05:05
gratulacje!

RNz
15-01-2009, 00:31
Podobna do ciebie! :-)
gratulacje i pozdrowienia dla obu pań
aha... ładne imię :-)

sadaman
15-01-2009, 00:36
To i Ja pogratuluje :-D
Wszystkiego dobrego dla was

Malekithan
15-01-2009, 01:06
przyłączam sie do gratulacji i życzeń!

krysek
15-01-2009, 19:38
Gratulacje!!! i dużo, dużo zdrowia dla obu Kobiet
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Modzel poznaliśmy się na WOŚP masz jakieś fajne foty? Pozdrawiam

Modzel
15-01-2009, 23:40
Gratulacje!!! i dużo, dużo zdrowia dla obu Kobiet
Modzel poznaliśmy się na WOŚP masz jakieś fajne foty? Pozdrawiam

A ze 3-4 takie w miare fajne mysle ze sa.. byloby wiecej, jakbym sie skupil na foceniu zamiast jezdzeniu :mrgreen:

Malekithan
16-01-2009, 20:21
To co Panowie kiedy coś focimy? ja bym chciał w końcu jakieś fajne nocne fotki zrobić ;]

Modzel
17-01-2009, 19:34
To co Panowie kiedy coś focimy? ja bym chciał w końcu jakieś fajne nocne fotki zrobić ;]

Ja mam taki maly problem... nie mam body chwilowo :P

adikPL
17-01-2009, 19:56
Ja mam taki maly problem... nie mam body chwilowo :P

Badi ma urodzajną torbę i 40D jako backup, musisz się do niego ładnie uśmiechnąć :mrgreen:

Malekithan
17-01-2009, 22:08
ja mam 20d....jako backup więc coś można pomyśleć ;]

badi
18-01-2009, 10:10
modzel a masz statyw do przelamania sie swiatecznie ;]

btw jesli ktos ma sigme 12-24 i 50 1.4 niech da znac, chetnie zmacam. aaa jeszcze bym potestowal canona 24 2.8.

Modzel
18-01-2009, 14:59
modzel a masz statyw do przelamania sie swiatecznie ;]

mam statyw od Kuby.. chyba z miesiac u mnie stoi (lezy).. wlasnie na okolicznosc nocnego focenia katowic go wzialem i jak narazie... nic wiecej :D

badi
18-01-2009, 15:56
to co za problem sie wymieniac ;]

u mnie tak jutro egzam, potem mam zaleglosci w obroce do uzupelniania, w czwartek krak napalm death (jedyna kapela, na ktorej uprawiam stage diving ;]), to co, weekend?

Modzel
18-01-2009, 21:36
Ja w tygodniu tym razem tez nie dam rady, soboa mi odpada.. nie wiem jeszcze co z niedziela. Jakis zajety tydzien sie zapowiada. Mysle, ze wroce do tematu gdzies kolo czwartku-piatku.. to zobaczymy co sie bedzie dzialo w weekend.

tdrozd
18-01-2009, 22:42
ktos z forumowiczow dzis krecil sie w okolicy Rud Raciborskich??
bo widzialem jakies 3 aparaciki

Kubak82
19-01-2009, 19:52
ktos z forumowiczow dzis krecil sie w okolicy Rud Raciborskich??
bo widzialem jakies 3 aparaciki

smiem stwierdzic, ze to nie mogl byc nikt "od nas" bo wtedy pewnie juz od 3 tygodni pojawialyby sie w tym watku kolejne terminy z pozniejszymi zmianami dot. tego samego spotkania ;-) :mrgreen:

ale milo wiedziec, ze niektorym sie udaje :mrgreen:

Modzel
19-01-2009, 23:32
smiem stwierdzic, ze to nie mogl byc nikt "od nas" bo wtedy pewnie juz od 3 tygodni pojawialyby sie w tym watku kolejne terminy z pozniejszymi zmianami dot. tego samego spotkania ;-) :mrgreen:

ale milo wiedziec, ze niektorym sie udaje :mrgreen:

Wyczuwam tu jakas dziwna ironie :mrgreen:

tdrozd
20-01-2009, 18:04
wkazdym razie ja tam bylem
byly ze mna jeszcze dwa miski i misiatko

p.s.wszystkie miski powyzej 100kg :)
i misiatko ,ostatnio szybko rosnace (moj synalek)

spotkalem jakis 3 innych napalencow co prawie wpadli by do rzeczki Rudy

badi
20-01-2009, 18:56
... napalencow...

to slowo robi ostatnio dziwna kariere na forum :mrgreen:

okay powaznie dziewczyny, ma ktos jakis pomysl i czas czy dajemy sobie pare dni nad pomysleniem nad tematem?

badi
21-01-2009, 09:35
moze ktos ma ochote pobawic sie w malowanie swiatlem w ptiatek - sobote - niedziele?

OsMax
21-01-2009, 09:49
Daj Badi jakies szczegoly bo jak mamy biegac z latarka po ulicy to ja za stary ...

badi
21-01-2009, 15:36
dokladnie o to mi chodzi man, czemu nie? fajna zabawa... tak mysle, jeszcze tego nie robilem.

kusi ;] (http://wyszperanewsieci.blox.pl/2008/02/Malowanie-swiatlem.html) w sumie chetnie tez bym skoczyl do tych ;]

adikPL
21-01-2009, 17:35
kiedys widziałem filmik o warszawskiej grupie malujacej swiatlem, fajna sprawa, ale musi byc ktos ze statywem, u mnie brak niestety. tez bym z checia sie w to pobawil, zawsze to jakies nowe doswiadczenie.

Malekithan
21-01-2009, 20:03
hmm siostra w sobotę robi imprezę wiec może być zabawnie, ja w razie czego jestem otwarty na propozycje...

adikPL
21-01-2009, 22:21
hmm siostra w sobotę robi imprezę wiec może być zabawnie, ja w razie czego jestem otwarty na propozycje...

To brzmi Malekithan jak zaproszenie :mrgreen: no chyba, że ja robię błądną wykładnię :mrgreen:

adikPL
22-01-2009, 00:32
zabrałem głos przy okazji zakupu nowej puszki przez popnuinie, kolezankę z Bedzina. Wkleję tu tego samego posta, może jeszcze inne osoby z Zagłębia się odezwą i coś uda się zorganizować w przyszlosci w najblizszych nam okolicach :)
----------
noo to kolezanko teraz od deski do deski instrukcje przelookaj i do boju. @rturo widze ze jest z DG, niunia z Warpia, ja z Xawery. trzeba sie zebrac na jakis mały Zagłebiowski plener, popniunia z okazji udanego zakupu stawia browarki (mam nadzieje heeh) :] / mamy w sumie w okolicy troche fajnych miejscowek (tereny po starej kopalni Paryz, zamek, kosciol, cmentarz zydowski, cementownia, @rturo cos podrzuci ciekawego z DG i juz mozna focic)
Ogolnie cos malo ludzi z Zaglebia sie tu pojawia, ale porzucajcie jakies pomysly w wątku o GOP w "Plenerach" (bo nie wiem czy warto zakładac oddzielny wątek Zagłębiowski).

Pozdrawiam :)
------------------

cakper
22-01-2009, 00:41
witam kolegów :)
może i ja bym się przyłączył do waszych wypadów? :)
tylko muszę sesję zaliczyć i sprzęcior z domu przywieźć, ale generalnie jestem bardzo chętny ;)

Modzel
22-01-2009, 08:03
@cakper- ja tamproblemu nie widze.. im nas wiecej tym glupsze rzeczy mozna wymyslic :mrgreen:
@adikPL- ja mam statyw... Kuby (ale mam!). Odkad go mam, jeszcze ani raz nie ruszyl sie z domu:P
@badi- ciekawe to swiatlo.. ja bym chetnie poprobowal, tylko nadal puchy nie mam, ale mam nadzieje, ze juz za chwileczke, juz za momencik... wieczor z pankracym zacznie sie krecic :mrgreen:

PS
Jest dobrze.. mysle, ze jeszcze ze 2 tygodnie i sie umowimy8-)

echelon
22-01-2009, 12:22
Witam wszystkich. Dysponuje statywem i dodatkowa szybkozlaczka :) Na swiatlem malowanie reflektowalbym - moga to byc ciekawe eksperymenty. Tylko tak:
1) dla mnie piatek odpada, bede poza swiatem
2) pogoda-co chwile leci jakies cholerstwo z nieba, a sprzet mam nieuszczelniany :(
3) musimy zaopatrzyc sie w konkretne zrodla swiatla, jakies punktowe typu latarki + kolorowe nakladki (z czego? bibula? jakas folia?), jakis wielki szperacz tez przydalby sie (do wylowienia jakiegos elementu z mroku)

Malekithan
22-01-2009, 12:59
i zimne ognie tez dają super efekt!

badi
22-01-2009, 14:58
jak mamy jakies mniejsze przedmioty np. wiosla, nie wiem butelki, to ja w centrum kce moge mniejsza grupke przyjac, choc mam wrazenie ze na dworze bedzie po prostu lepiej.

piotrthx
23-01-2009, 02:12
z mniejszych przedmiotów ,dysponuje instrumetami muzycznymi trabki,skrzypce itp...fortepianu nie dam rady przyciagnac

Modzel
23-01-2009, 07:05
Moze to dzieki temu, ze jest piatek, godzina 6.05 rano ale.. za cholere nie umiem sobie powiazac wiosla ani instrumentow muzycznych z malowaniem swiatlem (butelki umiem sobie wyjasnic, szczegolnie pelne).. mozecie mi to rozrysowac? Bede wdzieczny :mrgreen:

Kubak82
23-01-2009, 10:31
na wiosle sie mozesz oprzec a przy muzyce sie lepiej pije :mrgreen:

swiatlo nie zajac - sie pomaluje jak przyjdzie wena ;)

piotrthx
23-01-2009, 10:43
gdzies czytalem o malowaniu swiatlem,ale przypominam sobie ze chodzilo o studio ciemne tlo i czarne rekawiczki latarka ,swieca to tyle co mi sie kojarzy.Co do wiosla to trzeba improwizowac hihi,postaw kieliszek na wiosle moze na poczatku sie uda ale pozniej watpie

badi
23-01-2009, 12:13
modzel poszukaj, kaj na cb jest w tutach.

ja wymiekam, wczoraj na napalam sobie cos z noga zrobilem. nie jestem w stanie chodzic, i ledwo stoje. ku*wa, oby przeszlo.

adikPL
23-01-2009, 12:29
Moze to dzieki temu, ze jest piatek, godzina 6.05 rano ale.. za cholere nie umiem sobie powiazac wiosla ani instrumentow muzycznych z malowaniem swiatlem (butelki umiem sobie wyjasnic, szczegolnie pelne).. mozecie mi to rozrysowac? Bede wdzieczny :mrgreen:

chodzi Modzel o zaznaczanie konturow roznych przedmiotow (a wioslo- to chyba gitara w rozumieniu Badiego, samochody czy inne przedmioty) w ostatecznym rozrachunku jest calkiem fajny efekt i trzeba koniecznie poprobowac :-)

Modzel
23-01-2009, 14:40
Tak... 6 rano w piatek to zdecydownie zla pora na logiczne kojarzenie faktow:mrgreen:
Nadal jesetm bez puchy.. ale jak juz bede mial to uaktywnie sie w temacie spotkania8)

RNz
23-01-2009, 14:43
Modzel, a kamera otworkowa? :-)

Modzel
23-01-2009, 20:52
Modzel, a kamera otworkowa? :-)

Znaczy co kamera otworkowa? Chyba znow nie rozumiem pytania.. (znow nie mysle?) :D

piotrthx
23-01-2009, 20:59
czy szanowne grono wie moze,o jakims sklepie gdzie mozna by bylo wyporzyczyc oczywiscie za kase 70-200 4L ze stabilizacja dla utwierdzenia sie w przekonaniu ze jest to zakup niezbedny ?

Toffic
23-01-2009, 22:48
Znaczy co kamera otworkowa? Chyba znow nie rozumiem pytania.. (znow nie mysle?) :D

A może pudełko od butów? :mrgreen:
Swoją drogą, co Ci się stało z aparatem?

Kubak82
23-01-2009, 23:03
Swoją drogą, co Ci się stało z aparatem?

teraz bedzie szpanowal 50'tka :twisted:

umawiamy sie na piwo i dlugie onanistyczne testy ceglano-szumofobiczne ;)

Toffic
23-01-2009, 23:37
teraz bedzie szpanowal 50'tka :twisted:

umawiamy sie na piwo i dlugie onanistyczne testy ceglano-szumofobiczne ;)

Ach to tak, piękna świetlana przyszłość. Sam jestem ciekaw jak te cegły będą wychodzić, podobno już na monitorku w aparacie można palce pokaleczyć. Tak OT, jak tam u Ciebie, dajesz radę? Śpisz w ogóle po nocach? :mrgreen:

Malekithan
24-01-2009, 00:15
ja moge zapewnić miejsce do takich rozważań ;d a i piwo by się może znalazło ;d

RNz
24-01-2009, 00:57

Nic, nic... 50tka sie szykuje, a ja z głupotami wyjeżdżam :oops:
:-)

Kubak82
24-01-2009, 10:55
Tak OT, jak tam u Ciebie, dajesz radę? Śpisz w ogóle po nocach? :mrgreen:

trafil mi sie aniol nie dziecko :mrgreen: .. spie i to calkiem dobrze :-D

mala nie krzyczy - ewentualnie tylko sobie wzdycha albo zamarudzi :-) .. poza wstawaniem do zmiany pieluch - wysypiam sie nawet lepiej niz dawniej bo mam L4 do konca stycznia :-D .. jest prawie 10 a ja przed chwila dopiero wstalem :mrgreen:

Malekithan, jak tylko moje Panie mnie wypuszcza z domu - chetnie skorzystam z zaproszenia :-)

Malekithan
24-01-2009, 15:13
ja mam dziś czas jak macie ochotę na studio to zapraszam a i w plener mógłbym się wybrać dajcie znać co i jak

Modzel
24-01-2009, 18:13
@Toffic- nic mi sie nie stalo z pucha... sprzedalem poprostu, a moje plany chlopaki juz przedstawili (jeszcze tylko Kuba mnie naciaga na szklo...)
:D

Kubak82
24-01-2009, 18:35
truje Michalowi 4 litery co by kupil 17-55 zamiast 17-40.. swiatlo, IS, zakres - wszystko przemawia za 17-55, a pod cropa nic lepszego nie dostanie.. roznica w cenie niewielka wiec pewnie jeszcze mu troche posmedze :twisted: :mrgreen:

badi
24-01-2009, 18:52
michal, nie wyglupiaj sie. posluchaj kubusia i bedzie pan zadowolony ;]

Malekithan
24-01-2009, 20:36
jeśli crop to 17-55 2.8is a jeśli w niedalekiej przyszłości ff to 17-40 ot proste rozważanie

badi
24-01-2009, 20:49
17-55 sprzeda bez straty duzej. na ff 17-40 moze mu zupelnie nie lezec, bo 17-55 to de facto takie 24-70 cropowe.

echelon
24-01-2009, 21:23
ja mam dziś czas jak macie ochotę na studio to zapraszam a i w plener mógłbym się wybrać dajcie znać co i jak

Oj okrutnie ciezko sie zorganizowac Panowie, pogoda nie zacheca, a chcialby sie cos podzialac w fotograficznym temacie. A to kolega ma dostep do studia, ze zaprasza? Na jakich to dziala zasadach? Nigdy nie mialem okazji fotografowac w prawdziwym studio, a ciekawi...

OsMax
24-01-2009, 22:51
truje Michalowi 4 litery co by kupil 17-55 zamiast 17-40.. swiatlo, IS, zakres - wszystko przemawia za 17-55, a pod cropa nic lepszego nie dostanie.. roznica w cenie niewielka wiec pewnie jeszcze mu troche posmedze :twisted: :mrgreen:

No ja tez myslalem co kupic najlepszego w tym zakresie i wybralem wlasnie kita ze stabilizacja i f 2.8 wiec moge dac podotykac ;) Konstrukcyjnie do elki brakuje mu lata swietlne ale optycznie bije ja na czaszke juz od 2.8 moim zdaniem.

Malekithan
24-01-2009, 23:03
Oj okrutnie ciezko sie zorganizowac Panowie, pogoda nie zacheca, a chcialby sie cos podzialac w fotograficznym temacie. A to kolega ma dostep do studia, ze zaprasza? Na jakich to dziala zasadach? Nigdy nie mialem okazji fotografowac w prawdziwym studio, a ciekawi...

na całkiem prostych dajesz znać że masz ochotę wpaść i wpadasz ;d żubrówka mile widziana ;d żeby nie było to nie ja wymyśliłem pomysł z żubrówką podziękuj kolegom po fachu z tegoż forum ;d

adikPL
24-01-2009, 23:11
na całkiem prostych dajesz znać że masz ochotę wpaść i wpadasz ;d żubrówka mile widziana ;d żeby nie było to nie ja wymyśliłem pomysł z żubrówką podziękuj kolegom po fachu z tegoż forum ;d

To Badi, to Badi to jego "wina", to On tak kolegów z forum rozpija ;)

OsMax
24-01-2009, 23:16
Jaka tam żubrówka tosz to była żubróweczka :)

Malekithan
25-01-2009, 00:45
ale idea zacna ;D toz liczą się chęci ;P

adikPL
25-01-2009, 00:51
qrcze Panowie, nie róbcie mi smaka ;)

Walimy OT konkretne :) heh, a przydałoby się coś pofocić. Rozumiem, że czekamy na nowe dziecię Modzela i ruszamy do boju z latarkami tak?

Modzel
25-01-2009, 12:07
Ej no... wy sie bawcie spokojnie.. jak juz bede mial nowe gazdety u siebie to napewno sie dolacze.. i bedzie okazja na "wieksza" zubroweczeke :mrgreen:

cakper
26-01-2009, 11:07
witam panów ponownie ;)
melduję, że sprzęt przywieziony (statyw również :) ) tylko został jeszcze drugi warunek konieczny acz niewystarczający tj zaliczyć sesję ;) ale już prawie bliżej jak dalej

Modzel
28-01-2009, 22:20
No dobra.. mam juz zabawki nowe.. to kiedy gdzies, cos? :mrgreen:

adikPL
28-01-2009, 23:36
No dobra.. mam juz zabawki nowe.. :

Najpierw to się pochwal Kolego Modzel :mrgreen: co dokupiłeś do tej 50tki?

to kiedy gdzies, cos? :mrgreen:

To moze zrealizujemy Twoj plan, czyli Katowice nocą? W piątek ok. 17.00?

Modzel
29-01-2009, 07:09
@adikPL zestaw wyglada mniej wiecej tak, ze do 50D dopialem 17-55 f2.8 IS USM i uzupelnilem calosc lampa 580EXII:mrgreen:

W piatek rano jade w gory i wracam w niedziele, wiec weekend odpada, ale w przyszlym tygodniu chetnie cos podzialam :)

adikPL
29-01-2009, 10:35
ładny zestawik :)
Czasu na umawianie mamy mnóstwo, jak zawsze :) musimy konkretniej o cementowni pomyslec, moze wlasnie za tydzien?

Malekithan
29-01-2009, 13:47
ja się pisze!

Modzel
29-01-2009, 14:39
Mowimy o cementowni... grodziec? Czy cos innego sie urodizlo w miedzyczasie (poza Zosia u Kuby)?:mrgreen:

adikPL
29-01-2009, 15:15
Mowimy o cementowni... grodziec? Czy cos innego sie urodizlo w miedzyczasie (poza Zosia u Kuby)?:mrgreen:

Tak o grodzcu, chyba ze ktoś zna jeszcze inne opuszczone-industrialowate to z chęcią możemy podchaczyć na nastepny plener w... maju :mrgreen:

Czyli piątkowy wieczór umarł tak? Rozumiem ze wsyztscy się szykują na mecz Chorwacja-Polska w ręczną?:-D

Trudno, to może ktoś z Zagłębia jest chętny na zestreetowanie w sobotę rano Będzina, Dąbrowy, ew. Sosonowca? hmmm?

Kubak82
29-01-2009, 15:32
Czy cos innego sie urodizlo w miedzyczasie (poza Zosia u Kuby)?:mrgreen:

nie, nie piszcie juz prosze o "rodzeniu" - przez jakis czas bede przewrazliwiony na punkcie tego slowa ;-)

Tak o grodzcu, chyba ze ktoś zna jeszcze inne opuszczone-industrialowate to z chęcią możemy podchaczyć na nastepny plener w... maju :mrgreen:

by oswajac moje Panie z "okresowymi nieobecnosciami tatusia" ;-) proponuje, jesli pogoda pozwoli, odwiedziec resztki starej czesci huty Szopieniece o ktorych juz pisalismy xxx (albo raczej xxxxxxxxxxx ;-) ) postow wstecz ;-)

sobote (07.02) powinienem miec wolna - w niedziele musze jechac do Krakowa wiec ten dzien u mnie odpada..

a Michalowi oczywiscie gratulujemy nowych zabawek :-D .. to co - teraz namawiamy go na 100-400 czy w koncu damy mu zaoszczedzic na wymiane zawieszenia w czołgu ;) :mrgreen:

badi
29-01-2009, 15:41
w zasadzie... mialem zmacac to szklo ;]

ja dalej cierpie w lozu chorobska. we wtorek jade nurzyc, wracam 10tego. po tej dacie powinno mi pasowac.

RNz
29-01-2009, 15:59
proponuje, jesli pogoda pozwoli, odwiedziec resztki starej czesci huty Szopieniece o ktorych juz pisalismy xxx (albo raczej xxxxxxxxxxx ;-) ) postow wstecz ;-)

sobote (07.02) powinienem miec wolna - w niedziele musze jechac do Krakowa wiec ten dzien u mnie odpada..

To w Szopienicach jeszcze nie byliście?
Może i dobrze :-) 7.02... postaram się mieć wolne :-)

echelon
29-01-2009, 16:10
Ten 7 II wygląda całkiem sensownie, jest czas aby wszyscy w kalendarzach na czerwono odznaczyli. Ja się piszę. A może jeszcze wcześniej, w tygodniu, kolego Malekithan udałoby się coś studyjnego zorganizować? Jakąś modelkę należałoby pewnie zorganizować? Ja w "studyjnych klockach" ani trochę nie obeznany...

Kubak82
29-01-2009, 16:39
To w Szopienicach jeszcze nie byliście?
Może i dobrze :-) 7.02... postaram się mieć wolne :-)

no przeciez dopiero pare miesiecy temu padl pomysl - "nie od razu krakow zbudowano" ;-)

hehe, az wstyd sie przyznac, prawda :oops: :mrgreen: .. w takim razie 7.02 - IDZIEMY FOCIC :mrgreen:

adikPL
29-01-2009, 19:20
w takim razie 7.02 - IDZIEMY FOCIC :mrgreen:

oki, niechaj i bedzie 07.02.09 :) tylko o jakim lokum mowimy? o grodzcu, szopienicach, k-cach nocą czy żubrówce u Malekithana? :mrgreen:

Kubak82
29-01-2009, 19:56
moglyby byc szopienice noca przy zubrowce ale ta wersja raczej nie wypali ;-)

ja jestem za szopienicami bo blisko a i klimacik jest :-)

RNz
30-01-2009, 12:58
Tak, zróbmy najpierw te Szopienice, bo ustawka na nie jest chyba najdłuższa :-)
Myślałem, że byliście beze mnie

piotrthx
30-01-2009, 13:06
mam nadzieje ze mozna sie przylaczyc do Was....

RNz
30-01-2009, 13:08
Jasne!
Weź żubrówkę i po sprawie :-)
(łeeee, jak to można "spożywać"? - paskudztwo)

piotrthx
30-01-2009, 13:09
podoba mi sie ten plan...poszukam jeszcze innych ochotnikow. Jak w lancuszku szczescia

RNz
30-01-2009, 13:12
byle nie za wielu, bo jak każdy przyjdzie z żubrówką, to się nie narobimy tych fotek za dużo :-)
tak na marginesie: będę z opozycji - whisky górą! :-)

piotrthx
30-01-2009, 13:16
kolega sie pyta ,czy z nikonem moze sie pokazac ?

RNz
30-01-2009, 13:23
zdrada!!! :D

a poważniej: a co to ma do rzeczy? ważne, by robić fotki, może być i smiena :-)

adikPL
30-01-2009, 13:44
byle nie za wielu, bo jak każdy przyjdzie z żubrówką, to się nie narobimy tych fotek za dużo :-)

to ja nawet puszki ze sobą nie biorę, wpadne tylko na parę głębszych ;-)

tak na marginesie: będę z opozycji - whisky górą! :-)

popieram, ostatnio u mnie Red Label od Jaśka wyparował szybciutko, zdecydowanie zaszybko :-(

kolega sie pyta ,czy z nikonem moze sie pokazac ?

ale tylko gdy ma D80 lub nizej, bo jak wpadnie z D700 to ja mu nie chce zazdrościć przez cały plener tylko fotki porobić w spokoju :-)

badi
31-01-2009, 01:00
black label society, b. lubie ten zespol ;] hehe

ja do 10tego odpadam niestety.

Malekithan
01-02-2009, 01:51
ja najprawdopodobniej tez na 2 tyg w łóżku utknąłem...

Zemfira
01-02-2009, 22:10
Trudno, to może ktoś z Zagłębia jest chętny na zestreetowanie w sobotę rano Będzina, Dąbrowy, ew. Sosonowca? hmmm?

Ja z Zagłębia własnie jestem, co do streetowania, to w Będzinie jest nawet co w Sosnowcu i Dąbrowie już tak jakoś zwyczajnie. Poza tym w Będzinie można przeskoczyc na zamek, ale tam nudy i do placu większe nudy, za to jest cmentarz żydowski za zamkiem calkiem ciekawe miejsce. Potem podjechać na Cementownie, a polecam jeszcze Szamotówkę w Rogoźniku opuszczoną i mniej niebezpieczną niż cementownia, bo cementownia to wielkie ryzyko, ale co kto lubi ;)

badi
01-02-2009, 22:59
czemu cementownia w bedzinie, to ryzyko?

bylem pare razy i bylo luz, jesli to to miejsce, o ktorym mysle.

adikPL
02-02-2009, 00:39
Ja z Zagłębia własnie jestem, co do streetowania, to w Będzinie jest nawet co w Sosnowcu i Dąbrowie już tak jakoś zwyczajnie. Poza tym w Będzinie można przeskoczyc na zamek, ale tam nudy i do placu większe nudy, za to jest cmentarz żydowski za zamkiem calkiem ciekawe miejsce. Potem podjechać na Cementownie, a polecam jeszcze Szamotówkę w Rogoźniku opuszczoną i mniej niebezpieczną niż cementownia, bo cementownia to wielkie ryzyko, ale co kto lubi ;)

Tak, wiem Zemfiro :) Piotrek Radomski kiedyś mi podrzucił linka do Twoich fotek i mówił, że tutejsza jesteś :) Gdyby coś się działo lub gdzieś, kiedyś, ktoś coś organizował w pobliżu to ja z chęcią pozużywam migawkę z innymi hobbystami :)
To ja się przyłącze do pytania Badiego, co z tą naszą cementownia nie tak?

Modzel
02-02-2009, 11:51
No to na czym stanelo (Szopienice? Zubrowka? Sopienice a potem Zubrowka?) ? :mrgreen:

RNz
02-02-2009, 12:20
Może zróbmy te Szopienice, bo umawiamy się na nie dłużej. Tylko Kuba jest potrzebny jako przewodnik (i oczywiście dobry kompan), bo ja nie wiem gdzie to jest.
Kuba! Haaaloooo!

Jak się Kuba nie odezwie do czwartku, to polecim na Będzin, co Wy na to?

adikPL
02-02-2009, 13:17
Jesli stanie na Szopienicach to ja od razu proszę kogos o zabranie na pakę (z Katowic), bo nie wiem jak sie tam poruszac i gdzie to jest.

Jesli stanie na Będzinie to chyba trzeba bedzie przyszykowac noże i kastety, a jak ktos nie posiada to bedzie tłukł statywem bo Zemfira mówi ze tam niebezpiecznie jest :-)

Zemfira
02-02-2009, 13:40
To ja się przyłącze do pytania Badiego, co z tą naszą cementownia nie tak?

Nie mówię, ze tam nie bywam, zwyczajnie nie wchodzę do środka, od czasu sesji z chłopakiem po budownictwie, ktory dosłownie przebiegał cementownie w strachu. Powiedział, że to może się zawalić w każdym momencie. Mnie tam życie miłe mam tylko jedno. Potem jeszcze pytałam kilka osób po fachu i potwierdzili moje słowa. Jakieś dwa lata temu zginął tam chłopak, kawałek budynku się na niego zawalił. Nie znam szczegółów, możliwe, że sam zawinił. Widziałam tam dzieciaki chodzące po murach, rzucali w nas fotografujacych kawalkami cegłówek :D Doglądam cementownię co jakiś czas od 3 lat i widzę co jeszcze nie tak dawno tam stało, a co się rozwaliło. Szkoda, ze została skazana na wyniszczenie, bo obiekt na pewno imponujący i przykuwający uwagę.

A o Piotrku nie wspominaj, on z wrogiego obozu :D

adikPL
02-02-2009, 13:53
No to się trzeba będzie z cementownią obchodzić delikatnie i uważac gdzie się chadza. Mimo wszystko warto sie tam wybrac i niekoniecznie zapuszczac bardzo gleboko do srodka budynkow. No ale to juz do ustalenia jak i kiedy.

Moze kiedys Peter przejdzie na jasną stronę mocy :) Choć trzeba przyznac ze Canon takim jak On tego nie ułatwia swoją polityką cenową i marketingiem :-)

Kubak82
02-02-2009, 14:44
Kuba! Haaaloooo!

Jak się Kuba nie odezwie do czwartku, to polecim na Będzin, co Wy na to?

jestem, jestem :-D

powroty z urlopu i L4 sa ciezkie - wybaczcie mi moje chwilowe niedyspozycje forumowo/umyslowe - w pracy jestem a spalem dzis moze z 2 godziny ;-)

co so Szopienic to u mnie termin ciagle aktualny.. mozemy tez wrocic do starej wersji planu, tj. spotkania na parkinku pod realem w Myslowicach.. stamtad mozna albo dojsc pieszo (choc to kawalek) albo jesli Michal (ze swoja funkielnowkąniesmiganą 50'tka "de" :twisted: ) sie zjawi czolgiem to moze nas podrzuci ;-)

Zemfira
02-02-2009, 20:50
Jutro nabywam canona 10-22 w sam raz na architekturkę nocą, tylko jedna sprawa mnie nęka, nie umiem dojechać do Szopienic, a w ogole jazdy po Katosach się boję. Poczekam na plener w Będziniu.

Kubak82
02-02-2009, 21:01
Zemfira, napisz skad bys jechala.. przeciez zawsze mozna sie spotkac gdzies po drodze i do siemianowic dojechac w jednym/dwoma lub wiecej samochodami :-)

ps. 10-22 raczej nie bedzie tam proznowal :-D

adikPL
02-02-2009, 21:02
Jutro nabywam canona 10-22 w sam raz na architekturkę nocą, tylko jedna sprawa mnie nęka, nie umiem dojechać do Szopienic, a w ogole jazdy po Katosach się boję. Poczekam na plener w Będziniu.

Ja tez nie mam pojęcia gdzie jest ta miejscówka w Szopienicach i jak tam trafić, jakimi liniami dojechac itd, wiec licze na to ze ktoś o złotym sercu mnie z Katowic weźmie na pakę, ew. zbierze sie jakas wieksza grupa "demobilistów" i razem wsiadziemy w jakis autobus. Nie zniechecaj się Zemfira, z takim szkłem tak łatwo sie plenerów nie odpuszcza :-).
Zobaczymy jak to sie organizacyjnie rozwinie, bo jak nikt nie poratuje to ze mna tez moze byc kiepsko.

Modzel
02-02-2009, 22:18
(...)wiec licze na to ze ktoś o złotym sercu mnie z Katowic weźmie na pakę(...)

Nie kus :mrgreen:

A tak powazniej troche, to mozemy sie w dowolnym mieejscu umowic, ludzie sie zapakuja do krazownika Kuby i do mojego karawanu i dojedziemy wszedzie (nie wierze ze bedzie nas wiecej niz 10 osob).

adikPL
02-02-2009, 22:44
A tak powazniej troche, to mozemy sie w dowolnym mieejscu umowic, ludzie sie zapakuja do krazownika Kuby i do mojego karawanu i dojedziemy wszedzie (nie wierze ze bedzie nas wiecej niz 10 osob).

I robi sie coraz bardziej optymistycznie :)
Ale słyszałem, że Ty Modzel przymierzałeś się do 50D, a ze stopki wynika ze zostałeś beta-testerem 70D :mrgreen: Mam tez nadzieje, ze dasz przestrzelić kilka razy Twój nowy słoik :) 10-400 f2.0 - Tylko gdzie sprzedają takie nowinki, na Marsie? :mrgreen:

Tak seryyjo, jesli wypali akcja z Waszymi dwoma "panzerami" i nas zapakujecie to myśle ze spokojnie wieksza grupka sie zjawi i moze byc calkiem przyjemnie w wiekszym gronie na tym plenerku, Pozdrówki

OsMax
02-02-2009, 22:49
Ja obserwuję i jak zagra mi czasowo też się zjawię.

piotrthx
02-02-2009, 23:00
witam,
rozumiem ze data 7.02 tj sobota jest juz prawie pewne,a co z godzina? bede jechal z dabrowy wiec moge zabrac koleznke i kolege z bedzina.

adikPL
02-02-2009, 23:40
witam,
rozumiem ze data 7.02 tj sobota jest juz prawie pewne,a co z godzina? bede jechal z dabrowy wiec moge zabrac koleznke i kolege z bedzina.

Byłoby fajnie,dzięki - wtedy u Kuby i Modzela zostaje wiecej miejsca dla innych.
Jesli chodzi o godzine, to na moj gust im wczesniej tym lepiej. pozostałą część popoludnia można "przeznaczyć" na inne pozafotograficzne zajęcia :) hmmm?

Modzel
02-02-2009, 23:58
Jesli o mnie chodzi, to moze byc nawet dopoludnia/rano.. zeby tylko pogoda jakas w miare do zycia byla, bo osobiscie mam dosc chmur :P

RNz
03-02-2009, 00:07
Może by tak 10.00?
Zemfira liczymy na ciebie i na twoje nowe szkiełko :-)
Kubak masz 10-22, prawda? powiedz, ze masz i ze zabierzesz :-) zastanawiam się czy mi wiele doda szerokości w porównaniu z 17-40.
co do logistyki to zawsze sie cos wymyśli, ale widzę że juz sie samo ułożyło.

Zemfira
03-02-2009, 01:16
witam,

Wybawcaaa! :D Ja jestem z okolic Będzina, ale do Dąbrowy spokojnie się dotoczę, więc jeśli nie będę stanowić problemu chętnie się zabiorę, jeśli to nie problem to zagadam na pw.

Kubak82
03-02-2009, 08:29
Kubak masz 10-22, prawda? powiedz, ze masz i ze zabierzesz :-)

jest juz spakowane - jak bedzie Ci brakowalo szerokosci to sluze uprzejmie :mrgreen:

ludzie sie zapakuja do krazownika Kuby i do mojego karawanu i dojedziemy wszedzie

z Katowic nie ma problemu :-) .. do samych pozostalosci huty natomiast juz nie bardzo bo moj krazownik troche za niski jest i troche za chuderlawy na takie przeprawy ;-)

Modzel
03-02-2009, 08:34
e tam 10-22... Kuba, spakuj lepiej najlepsze na swiecie szklo portretowe (juz ty wiesz ktore):mrgreen:

(po pewnym czasie)

Wiesz co. przemyslalem sprawe- nie beirz go, bo znow bede chcial je kupowac8-)

No i wlasciwie gdzie my sie umawiamy i na co? :D

Kubak82
03-02-2009, 08:47
Wiesz co. przemyslalem sprawe- nie beirz go, bo znow bede chcial je kupowac8-)

tu lejt :mrgreen:

No i wlasciwie gdzie my sie umawiamy i na co? :D

to moze juz finalna wersja - godzina 10 na parkingu pod realem w Myslowicach?

http://maps.google.pl/maps?sourceid=navclient&hl=pl&rlz=1T4GGLJ_plPL292PL292&um=1&ie=UTF-8&q=myslowice%3B+real&fb=1&split=1&gl=pl&cid=0,0,6677819173382396073&sa=X&oi=local_result&resnum=1&ct=image

piotrthx
03-02-2009, 11:43
witam
dla mnie godzi 10.00 idealnie parking pod Realnem w myslowicach, Zemfira i adikPL uzgodnijcie jakies miejsce w bedzinie i z tamtad was zabiore.

polecam strone http://pl.pixel-peeper.com/adv/

adikPL
03-02-2009, 12:17
witam
dla mnie godzi 10.00 idealnie parking pod Realnem w myslowicach, Zemfira i adikPL uzgodnijcie jakies miejsce w bedzinie i z tamtad was zabiore.

OK, to ja zmykam na PM do Zemfiry, ustalimy miejsce, a potem wskocze na Twój PM żeby tu wątku takimi ustaleniami nie zapychać i napiszę Ci gdzie będziemy czekać :-) dzięks piotrthx :-)

czajna
03-02-2009, 12:49
tu lejt :mrgreen:

to moze juz finalna wersja - godzina 10 na parkingu pod realem w Myslowicach?

http://maps.google.pl/maps?sourceid=navclient&hl=pl&rlz=1T4GGLJ_plPL292PL292&um=1&ie=UTF-8&q=myslowice%3B+real&fb=1&split=1&gl=pl&cid=0,0,6677819173382396073&sa=X&oi=local_result&resnum=1&ct=image

Hejka!
Rozumiem, że dalej aktualna jest sobota 7 luty?? Jeśli tak to może też się pojawię... Ostatnio mnie jakiś niż fotograficzny spotkał i może będzie to jakieś wybawienie :)
Ja jechałbym od Rybnika i chyba nie mam nikogo po drodze do zabrania?? Jeśli tak to pisać...
Jeszcze się dokładnie określę czy dam rade w nadchodzącą sobotę...

echelon
03-02-2009, 13:14
To jak Państwo drodzy z godziną? I jeszcze mam pytanie, jako że pewnie przyjadę pociągiem z Gliwic, czy ktoś mógłby z jakiegoś łatwego do odnalezienia punktu w Katowicach podrzucić na miejsce? Ewentualnie podpowiedzieć jak tam dotrzeć komunikacją miejską?

Kubak82
03-02-2009, 14:25
echelon, moge Cie zabrac po drodze, np. z placu Andrzeja pod dworcem :-)

to zaczynamy:

sobota, 7.02 Anno Domini 2009, godzina 10 rano, parking pod realem w Myslowicach

1. Kubak82
2. .......

adikPL
03-02-2009, 14:56
sobota, 7.02 Anno Domini 2009, godzina 10 rano, parking pod realem w Myslowicach

1. Kubak82
2. adikPL
3. .........

RNz
03-02-2009, 18:05
1. Kubak82
2. adikPL
3. RNz

(postaram się tym razem nie nawalić) :-)

czajna
03-02-2009, 18:14
1. Kubak82
2. adikPL
3. RNz
4. czajna - też postaram się być :) (masz może Kubak jeszcze miejsce w aucie?? też mogę na pl. Andrzeja się pojawić, ale to tylko wtedy jak auta nie będę miał)

Kubak82
03-02-2009, 19:28
(masz może Kubak jeszcze miejsce w aucie?? też mogę na pl. Andrzeja się pojawić, ale to tylko wtedy jak auta nie będę miał)

miejsce jest - mozemy sie wstepnie o 9.40 umowic :-)

piotrthx
03-02-2009, 21:57
1. Kubak82
2. adikPL
3. RNz
4. czajna
5.piotrthx

Modzel
03-02-2009, 23:21
1. Kubak82
2. adikPL
3. RNz
4. czajna
5.piotrthx
6. modzel (wyciek z chlodnicy mam.. bede jesli uda mi sie to opanowac do soboty, w piatek wieczorem sie okresle konkretnie)

adikPL
03-02-2009, 23:55
oki, ja się juz ugadałem z piotrthx co do soboty, Zemfira będzie ze swoim kolegą "innowiercą". Tak to wygląda z Zagłębiakami :)

echelon
04-02-2009, 00:00
miejsce jest - mozemy sie wstepnie o 9.40 umowic :-)

Czy mnie również może to dotyczyć? :) Plac andrzeja, nie miałbym żadnych problemów z transportem.

1. Kubak82
2. adikPL
3. RNz
4. czajna
5.piotrthx
6. modzel
7. echelon

Zemfira
04-02-2009, 01:38
1. Kubak82
2. adikPL
3. RNz
4. czajna
5.piotrthx
6. modzel
7. echelon
8. Zemfira
9. Innowierca :lol:
I moze jeszcze kogos zwerbuje:roll:

Modzel
04-02-2009, 07:15
No nie wierze... 9 osob na liscie. Jakos tak.. nie po naszemu?:mrgreen:

cakper
04-02-2009, 08:27
siema :)
ja się wstępnie dorzucam, co prawda jestem chory, ale jeśli tylko się wykuruję to dam znać do piatku koło południa czy jadę na pewno czy nie :)

Kubak82
04-02-2009, 08:39
Czy mnie również może to dotyczyć? :) Plac andrzeja, nie miałbym żadnych problemów z transportem.

jeszcze sie zalapales :-) .. i tym samym mam juz limit miejsc wyczerpany :-)

No nie wierze... 9 osob na liscie. Jakos tak.. nie po naszemu?:mrgreen:

nie ciesz sie, nie ciesz - przeciez i tak bedzie padac :wink: :mrgreen:

...ale wtedy mozemy sie przeniesc do mnie do garazu :lol:

Modzel
04-02-2009, 09:07
...ale wtedy mozemy sie przeniesc do mnie do garazu :lol:

Nie kus.. :mrgreen:

PS
chwilowo mam samuraja :twisted:

RNz
04-02-2009, 13:54
6. modzel (wyciek z chlodnicy mam.. bede jesli uda mi sie to opanowac do soboty, w piatek wieczorem sie okresle konkretnie)

Jakbyś miał problem, daj znać to cie zgarne po drodze.

piotrthx
04-02-2009, 15:26
ja moge zebrac jeszcze kogos z zaglebia
czy jest juz jakis plan ? tzn czy wiemy co bedziemy robic ?

RNz
04-02-2009, 16:24
przygotuj się na najgorsze :D
w planie na pewno:
- onanizm sprzętowy, czyli macanie, zamiany, itp.
- dużo gadania, bo przecież umawiamy się na ten plener już kilka miesięcy
- łażenie bez celu
- jak starczy czasu, to coś się pstryknie :D

adikPL
04-02-2009, 16:40
przygotuj się na najgorsze :D
w planie na pewno:
- onanizm sprzętowy, czyli macanie, zamiany, itp.
- dużo gadania, bo przecież umawiamy się na ten plener już kilka miesięcy
- łażenie bez celu
- jak starczy czasu, to coś się pstryknie :D

Zapomniałeś dodać, że kilka osób miało przyjść z "butelką z żubrem", więc i ten punkt programu trzeba gdzieś do powyższego dokoptować ;-) hehe

żarty żartami a ja sam nie wiem co tam jest, jakaś stara fabryka? czy cuuś inszego? :)

RNz
04-02-2009, 17:26
żarty żartami a ja sam nie wiem co tam jest, jakaś stara fabryka? czy cuuś inszego? :)

...do samych pozostalosci huty...

zapowiada się nieźle :-)

adikPL
04-02-2009, 17:32
zapowiada się nieźle :-)

hehe :) czyli klimatycznie-idustrialowato, nieźle ;-)

Kubak82
04-02-2009, 22:13
widzialem te ruiny przejezdzajac tam kiedys - bedzie juz z pol roku :mrgreen:

kiedys huta zajmowala ogromny teren, dzis jest juz w zasadzie zlikwidowana.. teren byl tak eksploatowany ze jeszcze jakies 15 lat temu byla tam pustynia - po prostu zadna roslina tam nie dawala rady.. wiem, ze znajdowaly sie tam budynki administracyjne/dyrekcyjne o dosyc ciekawej architekturze.. troche dalej sa juz bydynki przemyslowe.. nie wiem ile z tego jeszcze stoi wiec jedziemy troche w ciemno..

z drugiej strony (czyli od szopienic) tez jest sporo pozostalosci po hucie (niektore budynki byly objete ochrona konserwatora zabytkow ale tez nie wiem czy jeszcze w ogole staja).. kiedys tam trafilem gdy skradziono mi auto i w tych ruinach urywal sie slad.. ale to juz historia do zubrowki :mrgreen:

w kazdym razie miejsce warte odwiedzenia i sprawdzenia co jeszcze stoi.. zobaczymy tez w jakim jest to stanie bo w odroznieniu od cementowni w Jaworznie - tu chyba wikszosc budynkow byla z cegly wiec ryzyko wchodzenia do srodka moze byc wieksze.. najwyzej bedziemy losowac kto wchodzi pierwszy :wink: :mrgreen:

ps. zwazywszy jeszcze na lokalizacje, stopien bezrobocia i "tworczej przedsiebiorczosci" mieszkancow lepiej bedzie tez stosowac sie do zasady "chodzmy wspolnie, to nam nikt nie c...." :mrgreen:

czajna
04-02-2009, 22:20
tu chyba wikszosc budynkow byla z cegly wiec ryzyko wchodzenia do srodka moze byc wieksze.. najwyzej bedziemy losowac kto wchodzi pierwszy :wink: :mrgreen:

OK, wezmę zapałki do losowania :D

A co do wspólnego chodzenia, jak to się mówi: "w kupie siła" ;)

Modzel
05-02-2009, 08:35
(...)zobaczymy tez w jakim jest to stanie bo w odroznieniu od cementowni w Jaworznie - tu chyba wikszosc budynkow byla z cegly wiec ryzyko wchodzenia do srodka moze byc wieksze(...)

E.. no chywila.. w Jaworznie to jest wiekszosc z cegly, dlatego jest tak szybko rozbierana.. materialy budowlane nie sa tanie, a chalupy trzeba stawiac nie? :evil:

Kubak82
05-02-2009, 10:25
E.. no chywila.. w Jaworznie to jest wiekszosc z cegly, dlatego jest tak szybko rozbierana.. materialy budowlane nie sa tanie, a chalupy trzeba stawiac nie? :evil:

no ja myslalem o tych najwiekszych silosach, "swiatyni" i szkieletach innych budynkow.. a tu (z tego co widzialem) betonu prawie wcale nie ma i cegla rzadzi..

choc moze zamiast ruin zastaniemy juz luksusowe domy.. z cegly :mrgreen:

czajna
05-02-2009, 14:29
A jak ma się sprawa długości pleneru. Rozumiem, że mniej więcej zaczynamy o 10, potem może jakiś pub a ja w zasadzie ostatni pociąg mam ok. 21... Może napisze ktoś ramowy program pleneru :)

piotrthx
06-02-2009, 15:28
jakos tu tak cicho i spokojnie....

badi
06-02-2009, 16:15

czas zrobic halas? :twisted:

adikPL
06-02-2009, 16:28

Chyba juz wszystko jasne, kazdy się z kazdym poustawiał, a witki będziemy przybijać na parkingu pod realem :)
Ja stawiam się o 9.20 na Koszelewie piotrthx ;-), nic sie nie zmieniło?

a Ty Badi będziesz???

RNz
06-02-2009, 16:30

ładujemy akumulatory :D

keszelO
06-02-2009, 16:46
Witam!
Mam nadzieję, że lista na jutro nie została zamknięta i można się przyłączyć