Zobacz pełną wersję : i po 70-200...
lukasz8402
30-09-2008, 21:29
witam
może ktoś się spotkał z czymś takim??
obiektyw 70-200f4 zadaję przysłonę np 18 na body a w obiektywie domyka się do wartości około 5.6... Ciekawe jest że przy podglądzie głębi ostrości przysłona domyka się maksymalnie...
Jak myślicie jest szansa, że poradzą sobie z tym w serwisie w Polsce?? i jak z tą gwarancją bo sprzęt mam zakupiony w usa.
dzięki i pozdrawiam
w serwisie sobie raczej poradzą. ale za naprawę, jeżeli nie masz kupionej np MACKowej, to będziesz musiał zapłacić z własnej kieszeni.
To dziwne zachowanie, myślę ze dobrze było by sprawdzić to szkiełko na innym body i odwrotnie. W Krakowie w piątek i w sobotę będzie spotkanie, zapewne ktoś takowy będzie miął, może warto skorzystać?
lukasz8402
30-09-2008, 23:55
z innym body sprawdzę jutro... ale wątpię bo inne obiektywy przymykają się "do końca". dziwne wlaśnie, że jak nacisnę podgląd głębi to się zamyka na max a przy wyzwalaniu migawki to nie :-(. Problem z tym, że ta eLka zaliczyła spotkanie z betonowym chodnikiem dzięki mojej dziewczynie :-( i pewnie od tego spotkania to się musiało podziać...a że zawsze pracowałem na 4-5.6 to nie zauważyłem wcześniej tej wady....
Problem z tym, że ta eLka zaliczyła spotkanie z betonowym chodnikiem dzięki mojej dziewczynie :-( i pewnie od tego spotkania to się musiało podziać...
Płyty chodnikowej L-ką nie rozbijesz:)
A na poważnie to tylko serwis.
pzdr