PDA

Zobacz pełną wersję : Packshoty do małej firmy, co wybrać

jacek-g
20-09-2008, 08:51
Witam,
posiadamy małą firmę rodzinną, zajmuje się ona produkcją wędlin, często musimy robić zdjęcia produktów do różnych gazetek reklamowych na hurtownie, na stronę www, itd.
myślałem nad stworzeniem jakiegoś małego studia za ok 1000 zł i nad kupnem jakieś zestawu do fotografowania aby te zdjęcia coś sobą reprezentowały,
czy możecie coś polecić? niezbyt drogiego tak do 2500 zł, i odpowiedniego dla amatora, aby mnie to nie przerosło zbytnio.
pozdrawiam

robgr85
20-09-2008, 10:33
a masz dobry aparat i obiektywy? może lepiej będzie znaleźć jakiegoś forumowicza z okolicy który za Ciebie wykona dobre zdjęcia (pewnie wyjdzie mniej niż 2500), bo przecież kolejne serie wędlin nie różnią się znacznie i chyba kilkanaście (lub kilkadziesiąt) fotografii powinno starczyć na kilka lat... wiesz... jeśli interesujesz się fotografią i chciałbyś jeszcze jakieś inne zdjęcia robić to zakładanie prowizorycznego studio ma sens, ale ten temat był już wielokrotnie rozwijany na forum.

jacek-g
24-09-2008, 09:46
Witam, dzięki za odpowiedź, Canon EOS 450D może nie najlepszy do packshotow ale jakieś zdjęcia nie najgorsze już będą, mieszkam w okolicach Radomska,
Teraz powiedzmy, że mam do zrobienia 100 produktów, trochę tego jednak jest,
miesięcznie to na pewno z 10 nowości również wchodzi, chciałbym porobić też zdjęcia sklepów itd.. często jakieś gazetki itd...
A sprzęt się przyda, na wakacje imprezy itd.
Co do studia to taka firma mi odpisała odnośnie studia do packshotow:

"Do fotografii packshotowej idealny zestaw to:
3x KH-120
stół bezcieniowy
namiot bezcieniowy
2x statyw W501
razem 1250zł"

co powiecie o tym rozwiązaniu do fotografii wyłącznie packshotowej,
bardzo proszę o pomoc w urządzeniu studia