Zobacz pełną wersję : obiektyw do zdj 3D - wtf??
Gringo997
13-09-2008, 19:42
http://www.allegro.pl/item435301366_obiektyw_do_fotografii_trojwymiarowe j_3d.html
jezuu co to za wynalazek??
Kacpeeeer
13-09-2008, 20:05
2 takie same obrazy na jednym zdjęciu?
Riccardo
13-09-2008, 20:05
Obiektyw do zdjęć stereoskopowych. Na jednym zdjęciu masz dwa obrazy, które, gdy oglądasz przez stereoskop, wygląda trójwymiarowo. Fajna zabawa, niestety jakość obrazu jest bardzo niska. Mam takie coś :)
mam takie coś, przykręca się na obiektyw i tyle. tylko, ze do tego trzeb slajdy, czyli że do cyfrówki się nie nada.
Riccardo
13-09-2008, 20:10
mam takie coś, przykręca się na obiektyw i tyle. tylko, ze do tego trzeb slajdy, czyli że do cyfrówki się nie nada.
Jeszcze zależy jaka wersja. Ja mam wersję "T", specjalnie do DSLR z cropem. Wersja zwykła oczywiście się nada do DLSR fullframe. Ty chyba mylisz to z ruską przystawką SKF-1.
Gringo997
13-09-2008, 21:13
czyli jak zrobie zdj to obraz sie dubluje jakbym wkleil 2 zdj obok siebie w PS?? ma ktos portret zrobiony czyms takim?
ze z jakoscia obrazu bedzie kiepsko to ja wierze....
justanimage
13-09-2008, 21:30
czyli jak zrobie zdj to obraz sie dubluje jakbym wkleil 2 zdj obok siebie w PS??
Nie.
To nie sa dwa "identyczne" obrazki. Jeden obraz jest łapany przez lewy obiektyw(soczewke?) a prawy przez prawy. Oba obrazy roznia sie nieznacznie od siebie tak jak obraz z lewego oka jest nieco rozny od tego co widzisz prawym okiem.
Mozg składa te roznice do kupy i robi z tego trojwymiarowy obraz. Tak samo z tymi obrazkami.
PS - gdzie mozna nabyc te przystawke dla cropa? I gdzie mozna znaleźć urzadzonko do ogladania takich zdjec (z checią bym sie pobawił w 3D)
Riccardo
13-09-2008, 21:38
Nie.
PS - gdzie mozna nabyc te przystawke dla cropa? I gdzie mozna znaleźć urzadzonko do ogladania takich zdjec (z checią bym sie pobawił w 3D)
Loreo.com
Stereos.com.pl