PDA

Zobacz pełną wersję : Torba i plecak foto z Biedronki

bakulik
11-09-2008, 12:23
Witam.

W Biedronce pojawiły się niedrogie torby i plecaki foto.

http://www.biedronka.pl/img/ofespec/hobby/big/04.jpg

Może ktoś będzie zainteresowany.

Kilka opinii tu http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=15029&postdays=0&postorder=asc&start=0.

gietrzy
11-09-2008, 12:30
W Biedronce pojawiły się niedrogie torby i plecaki foto.
Może ktoś będzie zainteresowany.

No Photokina przed nami, ja jestem zainteresowany. Dzięki!

Greg S
11-09-2008, 12:49
Wczoraj kupiłem plecak i jak na produkt za 59zł to wykonanie jest bdb.
Wbrew pozorom zmiesci się w nim sporo sprzętu - wszystko zależy od ustawienia przegród wewnątrz plecaka.
Gdyby ktoś chciał fotki to służe pomocą.
Pozdr.

nowart
11-09-2008, 21:23
Dziś oglądałem, kupiłem nawet koledze. Ewidentna podróba Case Logic SLR-C4, jednak jakość wykonania to zupełnie inna bajka... ale za 60zł jest jak najbardziej godną rozważenia propozycją dla kogoś szukającego funkcjonalnego, taniego plecaka dobrze chroniącego sprzęt.

rob76
13-09-2008, 11:49
bakulik - dzięki, właśnie byłem i kupiłem :-) Miałem chęć na torbę ale jest za mała na mój zestaw więc kupiłem tylko plecak. Na szybko mogę powiedzieć, że dużą wadą jest to, że nie ma żadnej wew. kieszonki zapinanej na suwak czy rzep ale za tą cenę wszyję sobie sam :->

WaldekA
15-09-2008, 19:45
Gdyby ktoś chciał fotki to służe pomocą.
Pozdr.

Pół dnia siedziałem nad tym jak upchnąć w tym plecaku 30D z 28-135 IS, osłonę do tegoż, 430EX, "Kita" i Sigmę 70-300 APO DG. I za cholerę mi się nie udało sensownie tego upchnąć. Najbardziej brakowało mi możliwości otwarcia całej klapy a nie tylko dwóch niezbyt dużych okienek. Pokaż jak sobie poradziłeś.

tdrozd
15-09-2008, 20:11
mam ten plecak
wziolem na testy:)-moge wrazie czego go oddac
probuje upakowac 40D z podpietym 70-200 i do tego kilka gratow i za cholera przegrody nie mowia do mnie jak sie maja ulozyc:(
i sam nie wiem.....
wykonany ok ,kilka kieszonek i schowkow ,zamki ladnie chodza
brak pokrowca przeciwdeszczowego

tdrozd
16-09-2008, 11:57
oddalem:(
kombinowalem caly wieczor jak to w srodku upakowac i nie wymyslilem
wg mnie te przegrody zle zaprojektowane i za grube

ryszard_ochódzki
16-09-2008, 12:27
Żeby tylko nie było jak z innymi produktami :) http://patrz.pl/zdjecia/moja-pierwsza-prezerwatywa-z-biedronki

cakper
21-09-2008, 20:00
byłem przed chwilą w biedronce popatrzeć na ten plecak i hmm, mimo początkowej lekkiej "podniety" ceną tegoż chyba po 5cio minutowych oględzinach zdołał mnie zniechęcić do siebie

po pierwsze chyba niewygodny dostęp do środka plecaka, niby otwierana główna komora jest aż w 4rech miejscach, co jednak pociąga za sobą

raczej brak sensownej możliwości ułożenia przegród w środku, które dodatkowo odrzucają mnie swoją jakością - może wynika to z przyzwyczajenia do jakości lowepro i caselogic, ale te przegrody wyglądają mi na takie, które mogą się przy odrobinie nieuwagi potargac

kolejna rzecz - jak już będę kupował plecak na aparat (opcja + laptop raczej mi się w tym modelu nie widzi) to po pierwsze przydałyby się jakieś troki na statyw, po drugie pokrowiec (choć takowy można dokupić osobno), ten plecak natomiast ani na żadna wycieczkę się nie nadaje (nie ma gdzie włożyć ew jedzenia, czy statywu właśnie), a do noszenia laptopa + aparat też jest średni, bo przy lustrze, lampie, 2-4 obiektywach i laptopie zwyczajnie już nie będzie miejsca na ładowarkę do laptopa czy myszkę..

na plus plecaka przemawia dość sensowne wykończenie zewnętrzne (zamki, materiał) oraz spód - jest twardy i w miarę wytrzymały ;)

to tyle mojego wywodu

edit:

chyba spasuje tu powiedzenie, kto kupuje tanio kupuje dwa razy ;) przynajmniej jeśli ktoś oczekuje czegoś więcej niż plecaka na niedzielny spacer (choć np dzisiaj to na 100% by przemókł :P)

Amok
21-09-2008, 20:10
ja zakupiłem torbę... ponieważ nie miałem żadnej sensownej... a te 35zł to nie jest dużo jak na taką torbę... wchodzi do niej obiektyw canon 28-135mm z zamontowanym 350D, kit(1 przegródka), lampa błyskowa(2 przegródka)
czytnik kart do kieszeni z siatką, filtry do przedniej kieszeni, baterie do prawej(ok. 16 do gripa), do lewej sciereczki, płyn itp....

wystarczająco jak na taki zestaw :)

są też statywy w biedronce za 50zł... co o nich sądzicie?

krzypol
21-09-2008, 21:46
są też statywy w biedronce za 50zł... co o nich sądzicie?

Sądzę, że lepiej tego nie kupować;)

Amok
22-09-2008, 17:14
a widziałeś je chociaż na oczy skoro się wypowiadasz?:twisted:

Yoshitaka
22-09-2008, 17:47

Tanie mięso psy jedzą.
Przy sprzęcie za tyle kasy na statywie nie ma co oszczędzać, bo może się to skończyć zglebieniem aparatu i stratami materialnymi.

Za 50PLN jakości Manfrotto raczej nie będzie miał.

MacGyver
22-09-2008, 17:53
Ja widziałem te statywy.
Takie plastikowo - aluminiowe chińczyki, jakich wiele. Ani gorsze ani lepsze.

gutek
22-09-2008, 18:00
Torbę kupiłem i zadowolony jestem jak za te pieniądze. Dotychczas miałem plecak, ale nie wszędzie wypada albo potrzeba iść z plecakiem. I tutaj torba będzie super. ;)

Na statywie to już bym nie oszczędzał :) Tak widziałem jak to wygląda.

krzypol
22-09-2008, 20:39

Jasne, że tak - dlatego nie polecam :smile:

Atryda
23-09-2008, 22:27
Plecak kupilem ale jezeli chodzi o statyw to juz bym nie zaryzykowal. 50zl to nie majatek a w sumie zamierzam uzywac tylko podczas wycieczek rowerowych. Do tego to sie chyba nada. Zgadzam sie z opinia, ze kto tanio kupuje ten kupuje dwa razy. Jak bedzie mi potrzebny plecak z prawdziwego zdarzenia to nie bedzie innego wyboru :)

MM-architekci
24-09-2008, 14:46
Upakowalem : 350D+grip+70-200/4L+oslonka - calosc zmontowana - wyciagam gornym otworem , bez wiekszych problem , fakt moglby nieco wiekszy byc ale jest ok , z boku 28-70 Tamron , 58 Helios i miejsce na jeszcze takiego jednego jak nie 2 - kieszen z boku otwieram i wyciagam , albo z frontu dolna wyjac mozna Tamron , druga strona boczna poki co pusta ale wejscie lampa jakas spokojnie.Ogolnie z zakupu jestem zadowolony , co do trwalosci sie okaze ale w tropiki czy zima w gory nie jezdze wiec swoje wytrzymy.

Statyw przyzwoity , papier Agfy w sumie niezly jak na domowe/amatorskie potrzeby.