Zobacz pełną wersję : inne kolory po zrobieniu zdięcia
witam jestem w fazie nauki ale mam problem
po zrobieniu foki wychodzą inne kolory niż w rzeczywistości
zdjęcia były robione w manualu w namiocie bezcieniowym oraz w świetle dziennym w automacie i taki sam efekt zamiast koloru np oliwka wychodzi brąz
aparat canon 350d + sigma 18-200
Zainteresuj się pojęciem balansu bieli. W instrukcji masz napisane jak sobie z tym poradzić.
Zainteresuj się pojęciem balansu bieli. W instrukcji masz napisane jak sobie z tym poradzić.
balans bieli jest ustawiony tak jak pisałem zdjęcia również wychodzą żle na zewnątrz ale to tylko w przypadku koloru oliwka wychodzi brąz pobawię sie rawami
balans bieli jest ustawiony tak jak pisałem zdjęcia również wychodzą żle na zewnątrz ale to tylko w przypadku koloru oliwka wychodzi brąz pobawię sie rawami
Pobaw się jeszcze interpunkcją, bo tak przedstawiony problem zwyczajowo się ignoruje.
Pobaw się jeszcze interpunkcją, bo tak przedstawiony problem zwyczajowo się ignoruje.
Popieram, post napisany jest tak że nie bardzo wiadomo o co chodzi.
balans bieli jest ustawiony tak jak pisałem
Więc zrób tak jak jest napisane w instrukcji. Ustaw go sobie na własny robiony wg szarej karty. Przydaje się to jako dobry punkt odniesienia również w przypadku robienia w rawach.