PDA

Zobacz pełną wersję : Zakup Canon PowerShot A590 IS

Lil_es
03-09-2008, 12:51
Jestem zainteresowana kupnem tego aparatu. Zależy mi na dobrej jakości zdjęciach (ostre i szczegółowe) i trybie makro. Nie wiem tylko czy model ten niweluje w jakiś sposób ewentualne drżenie rąk (czy stabilizacja optyczna jest właśnie od tego?)? Aparat jest mi potrzebny głównie na studia. Chciałabym nim robić dobre zdjęcia np. roślinek czy elementów krajobrazu na zajęciach. Potrzebuje wyrazistych zdjęć, na których widać, by było wiele szczegółów. Dodatkowo, żeby nie był zbyt drogi.
Czy ten model nadawałby się na moje potrzeby? Akurat nie jest taki drogi i wydaje się, że ma potrzebne mi parametry. Proszę o radę czy kupować :)

g2marcin
08-09-2008, 09:07
Ja myślę, że dla początkujących aparat jest idealny. Pozwoli się dalej rozwinąć dzięki trybom preselekcji czasu, przesłony, jak i pełnemu manualu. Dzięki stabilizacji można przedłużyć czas ekspozycji czyli w pewnym sensie niweluje drgania ręki, ale nie oczekuj cudów, aczkolwiek jest to bardzo przydatna funkcja.

akustyk
08-09-2008, 09:54
jest OK. stabilizacja dziala i mozna w szerokim kacie robic zdjecia z czasami w granicach 1/10 sekundy.

Juriko
08-09-2008, 12:12
jest OK. stabilizacja dziala i mozna w szerokim kacie robic zdjecia z czasami w granicach 1/10 sekundy.
Warto pamiętać, że tyczy się to obiektów statycznych, bo jak ktoś będzie fotografował z takim czasem wiercących się ludzików, to wyjdą "uwiercone". ;)