Zobacz pełną wersję : %$#%$#%^# dziecko - czyli czym czyscic obiektyw
$#@$# dzieciak dotknal mi paluchem do przedniej soczewki obiektywu...psia mac akurat kiedy wykrecilem filtr zeby zalozyc inny filtr....oczywiscie mam piekna daktyloskopie na soczewce....czym to zczyscic zeby nie uszkodzic powlok???
czym to zczyscic zeby nie uszkodzic powlok???
Bibulka do czyszczenia optyki (dostepna w sklepach foto i na allegro np w zestawach czyszczacych - tylko delikatnie jej uzywaj, nie trzyj zbyt mocno) i/lub sciereczka mikrofazowa (tylko jakiejs dobrej firmy np te z salonow Vision Express dodawane do okularow) oraz plyn do czyszczenia optyki nie uszkadzajacy powlok (trzeba poczytac na opakowaniu czy jest bezpieczny dla HMC itp, dostepny w sklepach foto oraz na allegro).
Zestaw czyszczacy Hama na Allegro jest znosny, szczegolnie plyn - bezpieczny... bibulki gorsze bo raz za mocno potarlem, trafilem krawedzia bibulki na szklo obiektywu i rysa sliczna :( (pipa ze mnie bo niedelikatnie czyscilem).
Teraz czyszcze plyn+sciereczka ktora po ok 10 czyszczeniach idzie do prania.
Przemek Białek
25-06-2004, 21:46
to masz za duzego powera, sam czyszcze tym hamoskim zestwem i jestem z niego zadowolony, jedna kropla plynu i obiektyw slni, a jak sie pergaminki to w kazdym papierniczym od groma i za grosze, dla mnie zestawik rewelka!!!!!!
- scierreczka z mikrofazy
- pedelek z dmuchawka
- plyn czyszczacy
- paleczki do (ucha)
- pergaminowe bibulki za 16 zl a starczy na dlugo
Ja tam chucham i Velvet :)
Anonymous
11-08-2004, 22:52
Ja tam chucham i Velvet :)
ja nigdy nie czyszcze - zawsze filtr jest a ten z kolei czyszcze chuchajac i przecierajac koszulka ktora mam na sobie z reguly. mam jakiegos pisaka do czyszczenia ale z reguly czyszcze nim monitor ;)
a nigdy nie czyszcze - zawsze filtr jest a ten z kolei czyszcze chuchajac i przecierajac koszulka ktora mam na sobie z reguly. mam jakiegos pisaka do czyszczenia ale z reguly czyszcze nim monitor
A jak jesteś spocony?
Muszą wychodzić niezłe zdjęcia
Traktuj to jako żart :-))))))))))))))