Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie działa LCD w A75

WICIA23
30-08-2008, 11:13
Witam.

Mam problem z aparatem cyfrowym Canon A75. Problem polega na braku podglądu w wyświetlaczu LCD podczas robienia zdjęć lub przeglądania. Istnieje wyłącznie możliwość podglądu podczas robienia zdjęć panoramicznych w każdym innym trybie wyświetlacz nie działa. Problem pojawił się podczas rozładowania baterii, gdzie wyświetlacz sam automatyczne się wyłączył i po wymianie baterii już nie można przywrócić podglądu. Bardzo proszę o poradę czy jest to poważna awaria serwisowa czy może kwestia jakiegoś „resetu”.

Pozdrawiam.

shozo
30-08-2008, 12:07
Poprawne działanie podczas robienia zdjęć panoramicznych sugeruje, iż problem z wyświetlaczem nie jest aż tak poważny.
Miałem kiedyś podobny model (A60) i pamiętam, że przez przypadek wyłączyłem przyciskiem "disp." opcje podglądu zdjęć. Sądziłem wówczas, że coś się zepsuło, a wystarczyło nacisnąć jednokrotnie czy dwukrotnie (dokładnie nie pamiętam) wspomniany przycisk.
Może tu tkwi problem....a jesli nie to chyba trzeba udać się do serwisu.
Spróbuj może jeszcze wyciągnąć na chwilę kartę pamięci.

WICIA23
01-09-2008, 07:41
Wyjmowałem kartę akumulatorki ale nic to nie daje. Przycisk DISP też nic (wiem że włącza sie niem ekran). Chyba zostaje jedynie serwis. Ciekakawe czy usługa nie przekroczy wartości aparatu.:(