PDA

Zobacz pełną wersję : 450D - dziwne zachowanie

wrosolowski
30-08-2008, 00:37
Witam

posiadam Canona 450D i aparat zachowuje sie jakoś dziwnie, obojętnie jaką karte wsadze do slota pisze "karta chroniona przed zapisem". Oczywiscie wiem ze karty SD maja zabezpieczenie ale na pewno 6 roznych kart ktore probowałem maja odpowiednio ustawiony przełącznik, z reszta dla pewnosci probowalem rowniez z ustawieniem na "lock". Nawet umieszczenie samego adaptera na karty microsd powoduje wyswietlanie takiego komunikatu.

Zanim pojde z aparatem do sklepu - mam pytanie czy ktos sie moze spotkał z taka sytuacja ? W instrukcji nie znalazłem zadnych informacji na ten temat. Uprzednio wszystkie karty działały na tym aparacie, ja i teraz bez problemowo działaja z Pc za pomoca czytnika (karty to m.in. sandiski UltraIII i II, Kingston elitepro).

Dzięki za ewentualne sugestie

ArtMoon
30-08-2008, 00:44
Fakt, zachowanie dziwne. Moze sformatowanie karty z poziomu aparatu pomoze?

wrosolowski
30-08-2008, 00:46
W sytuacji kiedy aparat pisze ze "karta chroniona przed zapisem" funkcja formatowania nie działa... :-(

noeee
30-08-2008, 23:49
Chyba poleciał ci czytnik kart w 450d ....
A może jest jest jakiś inny patent np. na twardy reset SOFTU w 450d albo może np. ponowne wgranie firmware (ostatnie to 1.04) by pomogło ... zanim zaniesiesz go do serwisu ....