Zobacz pełną wersję : Katowice, 6-ty września okolice Ronda Sztuki
Witam serdecznie,
Zakładam temat żeby poinformować amatorów fotografii z Ktowic i okolic, że w dniu 6-go września kilka osób będzie spacerować w centrum Katowic i robić zdjęcia ;)
Dobra a teraz do meritum. Jak niektórzy wiedzą, Katowice czeka dosć mocny lifting architektoniczny. W centrum miasta ma powstać nowoczeny kompleks biurowców i budynków użyteczności publicznej. Ale zeby to zrealizować konieczne będzie pozbycie się kilkunastu kluczowych, choć nienajpiękniejszych, budowli ze ścisłego centrum miasta. Zgodnie z zaakceptowanymi planami urbanizacyjnymi Studia Konior:
https://canon-board.info/imgimported/2008/08/d9a177557086b0cfb570f26068817e45_3a3-2.jpg
źródło (http://www.fotothing.com/photos/d9a/d9a177557086b0cfb570f26068817e45_3a3.jpg)
chcemy przejść w sobotę po miescie i sfotografować te budynki których za kilka lat juz nie będzie, to te podświetlone.
Jeśli ktoś jest chętny na taki spacer to proszę o kontakt w temacie.
Dziękuję :)
Troyan, zbyt grzecznie, tutaj jest CB, trzeba do programu dołożyc ochlaj i wyzerke + onanizacje sprzetowa zeby ktos na plener przyjechal ;) :mrgreen: moim zdaniem pomysł ciekawy, tymbardziej ze sprzatna mi sprzed nosa palac w ktorym slub bralem z tego co widze, i czy mnie oczy nie myla, chca postawic nowy budynek urzedu miasta? a co im w starym nie pasuje? Niestety mam chyba w ten dzien slub, a szkoda, chetnie bym cos pofocil wreszcie dla siebie :)
MalFunkTion
29-08-2008, 12:32
jesli bede wtedy w katowicach to sie odezwe, nie wiem czy nie bede miec wyjazdu.... c u soon - mam nadzieje ;)
ja może wbije :)
to może nie lepiej spotkać się gdzieś koło spodka żeby każdy wiedział? (mi to obojętne)
A jakas przyblizona godzina? Akurat 6 wrzesnia mam troche zajete a chetnie bym sie zjawil jak tylko bede mogl sie w godzine wpasowac =]
ja odpadam, mam kotleta w krakowie ;)
Tomasz Golinski
02-09-2008, 11:06
Będę akurat w okolicy, ale jeszcze nie wiem, czy miałbym czas. Jakby co, to się jeszcze odezwę.
Godziny popołudniowe, około 15.30 pod Spodkiem na przeciwko Ronda Sztuki.
Jeśli tylko czas pozwoli postaram się wpaść :) Fajna inicjatywa, Pozdrawiam
Godziny popołudniowe, około 15.30 pod Spodkiem na przeciwko Ronda Sztuki.
To ja niestety odpadam... ale bawcie sie dobrze :)
No dobra, jak takie cienkie bolki jestescie to zamieściłem ten temat też na forum Nikona :P Może oni bedą mieli na tyle jaj żeby zamiast kolejne popołudnie dyskutować o wymyślonych "pziomach aberracji chromatycznej w trzecim kwartale prawego rogu przy zwiększonej ogniskowej pod słońce", pójdą w plener coś popstrykać :D
powodzenia, ja poszukam aberracji chromatycznej w trzecim kwartale prawego rogu przy zwiększonej ogniskowej pod słońce.
powodzenia, ja poszukam aberracji chromatycznej w trzecim kwartale prawego rogu przy zwiększonej ogniskowej pod słońce.
Nie no ale coś nie teges, ileż można gadać o takich pierdołach ? :)
Nie no ale coś nie teges, ileż można gadać o takich pierdołach ? :)
Troyan, zapraszam do Krakowa w pierwszy weekend pazdziernika jest IV OKZCB w Katowicach niestety w weekend jestem nieuchwytny w ten weekend, mam slub w krk a w niedziele przygotowuje materialy szkoleniowe etc etc, aczkolwiek zapraszam na 21 pietro gwiazdy przy al. rozdzienskiego, mam bardzo ladny widok na panorame katowic :)
pozdrawiam
krzysiek
Troyan, zapraszam do Krakowa w pierwszy weekend pazdziernika jest IV OKZCB w Katowicach niestety w weekend jestem nieuchwytny w ten weekend, mam slub w krk a w niedziele przygotowuje materialy szkoleniowe etc etc, aczkolwiek zapraszam na 21 pietro gwiazdy przy al. rozdzienskiego, mam bardzo ladny widok na panorame katowic :)
pozdrawiam
krzysiek
A co to jest OKZCB ?
IV Ogólnopolski Krakowski Zlot Canon-Board
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=37585
;)
No dobra, sobota minęła i okazało się z nikt z Was nie przyszedl. Obskoczyliśmy z kumpelą Superjednostkę, zdjęcia sie "obrabiają", jak skończę to wrzucę w odpowiednim temacie w galeriach Miasto/Architektura.
ps. Okolice Superjednostki są super, po powrocie dopiero wyskakiwały mi myśli "a kurde, mogłem tam pstryknąć..." :)
Zapraszam za tydzień, powtórka z rozrywki.