Zobacz pełną wersję : 30D Err 99 - migawka ?
Witam
Kilka dni temu (podczas koncertu :|) wyskoczył Err 99. Objawy są następujące: niezależnie od trybu (AV, M itp...) aparat klapie lustrem i wyskakuje błąd. Nie pomogło czyszczenie styków ani wyjęcie baterii na dłuższy czas. Przy próbie czyszczenia matrycy podnosi się lustro i widać listki migawki. Ktoś spotkał się z podobnym problemem ?
Pozdrawiam
mceyk
Witam
Kilka dni temu (podczas koncertu :|) wyskoczył Err 99. Objawy są następujące: niezależnie od trybu (AV, M itp...) aparat klapie lustrem i wyskakuje błąd. Nie pomogło czyszczenie styków ani wyjęcie baterii na dłuższy czas. Przy próbie czyszczenia matrycy podnosi się lustro i widać listki migawki. Ktoś spotkał się z podobnym problemem ?
Pozdrawiam
mceyk
ano. w 10D. pojechalo poczta do Siemianowic Sl. i za 350zl dostalo nowa migawke
Jacek Deka
26-08-2008, 10:46
A może to wina obiektywu np. "zacinająca się przesłona" , tak kiedyś miałem z Err99 na 30D.
Obiektywy są w porządku - sprawdzałem z 12-24, 50 i 16-35.
akustyk - mógłbyś mi przesłać jakiś namiar na ten serwis ? :smile:
Obiektywy są w porządku - sprawdzałem z 12-24, 50 i 16-35.
akustyk - mógłbyś mi przesłać jakiś namiar na ten serwis ? :smile:
nie, bo nie pamietam. ale jak poszukasz "migawka" to powinienes na CB znalezc, bo ja tez tutaj znalazlem namiar
akustyk
Znalazłem - dziękuje za pomoc :smile:
Dla zainteresowanych zostawiam kontakt do serwisu:
Kordysz Jerzy Naprawa Sprzętu Fotograficznego
Siemianowice Śl., ul. Wróbla 7 B/43, tel. 032 7657011
na 95% migawka. u mnie bylo tak samo
zdecydowanie migawka... miałem u siebie identyczne objawy i niestety skończyło się na Żytniej.
A ja miałem dokładnie taki sam przypadek, tylko miałem uszkodzoną CF. Pierwsza myśl to że padła migawka, przez przypadek zmieniłem kartę i działa :)
a jaki masz przebieg w tej 30-ce?
Aparat dotarł do mnie wczoraj.
Koszt naprawy, to 350zł (serwis udziela 6-miesięcznej gwarancji na migawkę).
o bylo okolo 600 zl czyzby wymiana potaniala?
~600zł to koszt wymiany migawki w serwisie na ul. Żytniej ;)
ano tak to jest jak sie czyta od 2-giej strony :)