Zobacz pełną wersję : [Kraków] IV Krakowski Zlot Canon-Board 2008
Witam,
Zgodnie z tradycja, siegajaca roku 2005, pojawia sie pytanie czy forumowicze Canon-Board sa zainteresowani zorganizowaniem fotograficznego zlotu w Krakowie. Proponowany termin to ktorys z weekendow we wrzesniu lub pazdzierniku. Jesli w tym watku pojawia sie konkretne daty, dodana zostanie ankieta, dzieki ktorej bedzie mozna sprecyzowac jakie dni odpowiadaja najwiekszej liczbie osob.
Kto sie pisze? :)
Dla przypomnienia, watki z poprzednich zlotow:
2007 - 24697
2006 - 13638
2005 - 5744
ja sie pisze razem z jeszcze jedna osoba ale opcja raczej tylko pazdziernikowa- po prostu studia mi sie wtedy zaczynaja i na pewno bede - nie wiem czy bede wczesniej
My z żoną (http://www.canon-board.info/member.php?u=8002) jak zwykle się piszemy.. termin proponuję jak zawsze - ostatni weekend września czyli - 27-28... w Nawojce pewnie miejsca będą.. piwko w indygo też ;)
Ja bym się pisał na 18 września chętnie (pozostałe soboty pracujące ;/)
Wstępnie też się piszę. Wreszcie będzie okazja odwiedzić Kraków.
Czekam tylko na daty i ankiete.
Pazurek, bardzo spodobał mi się "PS" w tym poście (http://canon-board.info/showpost.php?p=347489&postcount=3) ;)
ja niestety odpadam w tym roku rodzinnie i zawodowo
Pozdrawiam przyszłych zlotowiczów i niech tradycja trwa!! ;)
canis_lupus
22-08-2008, 00:13
Ja oczywiście. Madallenka pewnie też.
mam tylko propozycję. Jak opokazał ostatni rok, pogoda nie dopisała a i brak było jakiegos konkretnego planu. Jakieś pomysły na ciekawy wspólny plenerek?
Moje propozycje jest następująca: Kombinat w Nowej Hucie. Taka fajna industrialna sceneria. Jakbyście byli zainteresowani to moge spróbować się tam skontaktować i cos zorganizować. Jednak nie wiem jak to tam wygląda i nic nie obiecuję.
Skoro to będzie jesień, to można chyba liczyć na mgliste poranki nad Wisłą. Ale trzeba by wstać ok 5 rano żeby to miało sens, a po sobotnim (piatkowym?) piwku mogą być problemy.
Problem był tez z terminami. w tamtym roku okazało się że w sobotę było kilka osób i w niedzielę było kilka osób. Innych. Myślę, że trzeba unikać takich sytuacji.
Mogę pomóc w organizacji jakby co. Zarezerwować knajpę (ta co zwykle?) itp.
Mysle, ze nigdy sie nie znajdzie taki termin, ktory by kazdemu pasowal... niestety. Takze nawet jak niektorzy beda w stanie wpasc na jeden dzien to bedzie niezle.
Co do planowania, to opracuje sie kilka miejsc ktore warto zobaczyc, ustalimy jakies jedno wspolne miejsce spotkania i tam podzielimy sie na grupy. Do zaliczenia jest sporo:
- architektura Starego Miasta (w tym Rynek, Wawel i okolice)
- nocne focenie Krakowa (raczej tylko Stare Miasto)
- zydowska dzielnica Kazimierz
- kopce Kosciuszki, Pilsudzkiego, Kraka (swietny widok na Krakow wczesnym rankiem), Wandy
- dla hardkorowcow, straszna i dzika dzielnica Nowa Huta ;)
- ogrod botaniczny dla chcacych wyprobowac swoje makro na kwiatkach
- ogrod zoologiczny dla chcacych wyprobowac swoje tele na zwierzakach
- muzeum lotnictwa dla fanow... lotnictwa
- rozne atrakcje zalezne od daty zlotu, moze jakis koncert, demonstracja, wystawa, etc.
itd...
Kombinat w NH to bardzo ciekawa propozycja, ale z doswiadczenia wiem ze moze byc bardzo trudno tam wejsc, szczegolnie taka duza grupa. Mimo wszystko to teren zamkniety, sa straznicy, trzeba miec przepustki, legitymowac sie, etc. Ale jakby sie dalo, to ja sie pisze. :)
ja sie piszę jesli to nie będzie sobota, niedziela i dzień w którym mam jakis plenerek.
canis_lupus
22-08-2008, 00:57
To będzie sobota i niedziela.
W niedzielę dam radę. Oby nie ostatni weekend września bo lecę na zlecenie do Anglii...
Tomasz Golinski
22-08-2008, 01:20
Kurcze, średnio to widzę. Początek września to festiwal w Sosnowcu (5-7),a pod koniec września (18-30) to będę w UK...
Za Tomkiem Golińskim, proponuje pierwszy weekend paździerza ( 4-5 w sensie ). Tomku jesli jestes w moich okolicach, to daj znac, mieszkam teraz w katowicach, i do sosnowca mam rzut beretem.Może jakies piwo? :)
Też się pisze, najlepiej w pierwszy weekend października.
Jak będzie jakiś konkretny termin to powiem czy dam radę czy nie. Ale generalnie chęci są :)
gunia1990
22-08-2008, 12:11
hm.. jak uda mi się kogoś skołować z Poznania, żeby przyjechał ze mną, to bardzo chętnie :)
Avadra_K
22-08-2008, 15:22
Jestem, jestem - znaczy się jesteśmy z "Młodym" we dwóch - jak zwykle zresztą :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Też się pisze, najlepiej w pierwszy weekend października.
Eeee i będzie tak jak w zeszłym roku - tylko deszcz, deszcz i morze piwa :mrgreen: Fakt, że piwo mi nie przeszkadzało, ale deszcz i owszem :lol:
ooo jest i Avadra_K, no to dobra atmosfere w knajpie juz mamy zapewniona, reszta jest dla mnie (m)nie(j)wazna :D
Yoshitaka
22-08-2008, 19:08
Mi odpowiada każdy weekend od połowy września ( czyli po14stym).
Bardzo chętnie tym razem spędzę 100% czasu zlocie :)
ja też, ja też! :-)
jak tylko będę mógł w wybranym demokratycznie terminie...
Chętnie się zjawię, pod warunkiem, że termin podejdzie. A tego nie jestem w stanie przewidzieć z tak sporym wyprzedzeniem.
W każdym razie znając moje lenistwo i wstręt do PKP pojadę pewnie samochodem, tak więc 3 wolne miejsca dla ludzi z Posen się znajdą. Ewentualnie dla kogoś, kogo można przechwycić po drodze (Leszno, Breslau).
gunia1990
23-08-2008, 00:39
super :D może ja się zabiorę, muszę tylko obgadać co nieco z rodzicami .. ;/
Jak chcesz, to Ci wystawimy zaświadczenie :D
MrDeadhead
23-08-2008, 23:07
A ja bym sie w tym roku wreszcie postaral naprawde wybrac bo co mam zamiar to mi nie wychodzi :/
zaświadczenie że nocujesz z kolegami ;-)
jak sie pojawie to sam - żona zostaje w domu
terminy weekendowe są do wytargania ale wszsytko zależy od delegacji...
bede obserwował wątek
canis_lupus
24-08-2008, 00:08
Dziewczyno, dorosła już jesteś. Poza tym na pewno się Tobą zaopiekujemy... :D
gunia1990
24-08-2008, 00:55
może z rodzicami sie uda, gorzej z trójka braci ^^ macie siostry to sami wiecie jak jest... ;/
głownie tez chodzi o kasę no i "safety".. ;/
... i "safety".. ;/
na to sa sposoby Agnieszka :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
taaa, piszcie tak dalej, jak tu ktos z jej rodziny zagladnie to juz na 100% jej nie puszcza :twisted:
Jeśli termin przypadnie to również bym się zjawil.
Pozdrawiam
pawel-foto
24-08-2008, 03:54
Ja byłem do tej pory na kilku KKMowych plenerkach to teraz pisał bym się na CB. Tylko wszystko zależy od terminu.
Panie konduktorze Pazurku, sonde poprosimy, dwa terminy które sie narazie pojawiły to ostatni weekend wrzesnia 27-28 oraz pierwszy weekend paździerza 4-5. Powtórka z zeszłego roku z ta sonda czy jak ? :)
juz pisze prosbe do TG...
Ja byłem do tej pory na kilku KKMowych plenerkach to teraz pisał bym się na CB. Tylko wszystko zależy od terminu.
To możemy razem jechać.. tylko nie nastawiaj się na plener typowy ;) na KKM to artyści są.. a u nas zlot polega na piciu piwa w piwniczniej izbie, świecenie sobie lampami po oczach ;) i chwalenie się sprzętem.. i łażenie po mieście celem straszenia ludzi i zwierząt ;) - niektórzy demolowali też muzeum ;) szczegóły np. tu (http://www.starz.pl/forum_cb/zlot_krakow20071006/album/)
gunia1990
24-08-2008, 12:09
zaczynam się bać... :D
u nas zlot polega na piciu piwa w piwniczniej izbie
oooo... to ja się piszę. dostosuję się do terminu, przynajmniej na 1 dzień.
hmm chętnie bym się wybrał nie ma co :)
tylko że ostatni weekend wrzesnia to raczej odpada bo musze do akademca się wprowadzić :(
no i szkoda ze nie ma takiego spotkania gdzies w centrum Polski bo z warmii i mazur troszke daleko będzie :P
no ale postaram się być :)
To moze i ja sie stawie jak sie uda.. do krakowa mam niedaleko:)
Bede obserwowal watek i jak pojawia sie konkrety to sie ustosunkuje :)
Tomasz Golinski
24-08-2008, 20:46
Za Tomkiem Golińskim, proponuje pierwszy weekend paździerza ( 4-5 w sensie ). Tomku jesli jestes w moich okolicach, to daj znac, mieszkam teraz w katowicach, i do sosnowca mam rzut beretem.Może jakies piwo? :)
Hm, nie wiem, czy w październiku uda mi się wyrwać, pomyślę :) Na razie nie głosuję.
Jeśli chodzi o Sosnowiec, to zaliczam taką imprezkę: http://euroszanty.sosnowiec.pl/index.php?k=14&lang=pl . Być może przyjadę w te okolice trochę wcześniej, jakieś góry mi chodzą po głowie.
no tak żal by było sie nie spotkać, więc pewnie w niedzielę dojadę choćby na te 3 h
...Być może przyjadę w te okolice trochę wcześniej, jakieś góry mi chodzą po głowie.
Hałdy w sensie ? :mrgreen: Hołdów s'nek, Ci u nos w pierony :mrgreen:
Tomasz Golinski
24-08-2008, 22:17
Hałdy w sensie ? :mrgreen: Hołdów s'nek, Ci u nos w pierony :mrgreen:
Aż tak zdesperowany nie jestem :D
i ja sie pisze :)
na dzien dzisiejszy wszytskie terminy mi pasuja :D
pisałbym się .. tym bardziej, że na żadnym zlocie nie byłem :) ale jeszcze nie wiem jak to bedzie.. w jaki weekend nie bede pracował, a trzeci tydzien wrzesnia jest zarezerwowany na wypad w góry :)
canis_lupus
25-08-2008, 09:07
zaczynam się bać... :D
Plenerki foto też sie zwykle jakieś odbywają. Jedynie ostatnio pogoda nie dopisała. W poprzednie lata były dosyć... płodne.
Avadra_K
25-08-2008, 10:53
Plenerki foto też sie zwykle jakieś odbywają. Jedynie ostatnio pogoda nie dopisała. W poprzednie lata były dosyć... płodne.
Ooooo TAK !!!!:mrgreen: Nawet co poniektórzy, Ci bardziej ambitni, wdrapali się na KOpiec, my jakoś tylko do knajpy u podnóża dotarliśmy ;-)
mysle ze sie zjawimy :) szykuje sie niezla zabawa. pozdrowienia dla wszystkich.
ps. tez optuje za pazdziernikiem.
Tomasz1972 byl uprzejmy dodac ankiete do watku, mozna juz glosowac na termin zlotu. :)
sniper88
26-08-2008, 00:58
Tez sie pojawie:)
Kacpeeeer
26-08-2008, 00:58
ja też mogę, ale w wrześniu
liquidsound
26-08-2008, 01:52
Ja lubie PKP i sie zjawie :D
canis_lupus
26-08-2008, 10:55
Ja nie głosuję. Jako tubylec dostosuję sie do przyjezdnych.
Ja chyba złożę ofiarę, żeby padło na wrzesień - w pierwszy weekend października będę w Wawce i raczej nie dojadę, a strasznie chciałbym się spotkać i wypić... z bractwem Canonierstwem...
Rosemary
26-08-2008, 23:09
Ja - forumowicz malo aktywny ale czytacz zaciekly, biore slub 27 wrzesnia w "Mariackim" wiec ... licze na Was po ceremonii !!! :lol:
roger-krk
26-08-2008, 23:09
Ja tez sie pisze;) Wole wrzesień, ale w październiku na pewno tez się zjawie;)
sniper88
26-08-2008, 23:21
Ja - forumowicz malo aktywny ale czytacz zaciekly, biore slub 27 wrzesnia w "Mariackim" wiec ... licze na Was po ceremonii !!! :lol:
Ale dlaczego dopiero po:?: :D
plenerek na ślubie u kolegi to by było coś :) i fotograficznie nawet :)
W dodatku w Mariackim - moim ślubno - ulubionym kościele (oczywiście pod kątem wyzwania - fotografowania w ciemnicy :) :mrgreen:
Rosemary
26-08-2008, 23:32
Wyglada na to ze tu nikt nie zajzal http://canon-board.info/showthread.php?t=37675.
Myst masz wolne 27ego? - jak cos to na priv.
Ja też jestem chętny ale raczej na pierwszy weekend października. Musze się wcześniej do akademika wprowadzić:/
Kurcze właśnie dostałem zaproszenie na ślub na 27go.. głosować na październik ;))
glosować na WRZESIEŃ!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
glosować na WRZESIEŃ!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Sorry stary wiekszosc stalych i starych bywalcow glosuje na paździerz, i jesli chcesz pomacac elki a oprocz tego pogadac ze stara wiara to polecalbym Ci sie stawic w tym terminie ;) :mrgreen:
pawel-foto
28-08-2008, 11:24
Ja nie głosuję -wszystkie soboty do połowy października zajęte. :(
Sorry stary wiekszosc stalych i starych bywalcow glosuje na paździerz, i jesli chcesz pomacac elki a oprocz tego pogadac ze stara wiara to polecalbym Ci sie stawic w tym terminie ;) :mrgreen:
Macanie eLek nie podnieca mnie tak bardzo, jak myślisz, a co do terminu to wydaje mi się że po to jest głosowanie, żeby takowy wyłonić...
Niestety w Październikowy weekend fotografuję w Wawce, a w wrześniowy przy rynku krakowskim i to do 17... Chciałbym się spotkać ze "starą wiarą" i chciałbym, żeby termin mi na to pozwolił, dla tego też namawiam na głosowanie na termin wrześniowy.
Myst nie nadymaj nie nadymaj, jak Ci sie moje komenty nie podobaja to zapraszam na battle cage, chetnie sie sprobuje z Toba w fotografii slubnej. Tutaj pax, mi ewidentnie pasuje termin pazdziernikowy, ale nikogo nie podpuszczam zeby mi zrobil przysluge, jak widze narazie i tak wynik jest na korzysc drugiego terminu.
Moje 'podpuszczanie' było żartem po wypowiedzi 'arturs'a no ale on 'podpuszczał' do terminu Tobie pasującego, więc do niego się nie przyczepiłeś, bo Ci to na rękę, mimo że On pierwszy zawołał : "głosować na październik"...
A BattleCage ślubne jest dla mnie z założenia bez sensu, chyba że jurorami będzie para którą się fotografuje...
Wydaje mi się że Ty się mocno nadymasz, wypowiadając sięza "stalych i starych bywalcow" , ale to już moja opinia...
:roll:tak tak Myst, masz racje :roll:
wysłałem odpowiedź pare razy z powodu errorów bazy - przepraszam za zamieszanie..
canis_lupus
30-08-2008, 16:50
W poniedziałek będę wiedzial co z ta hutą. Wczoraj pół dnia dzwoniłem i udało mi sie tylko dowiedzieć że to trzeba załatwiac przez przyzakładowe PTTK. Ma być czynne od poniedziałku.
Canclerz
30-08-2008, 22:56
Głosowałem na październik, ale mój głos można anulować. Obydwa terminy mam zajęte.
Jestem za październikiem, zdecydowanie bo ostatni weekend września to Photokina.
Bardzo chętnie przyjadę do Krakowa spotkać starych znajomych i napić się piwa.
Głosowałem za wrześniem ,ale jesli bede mógł to i w pazdzierniku przyjadę.Obym spotkal przyjacioł [co pewne] i obym nie wypil za dużo piwa.[ co niezbyt pewne]Pozdrówka.
Głosowałem za wrześniem ,ale jesli bede mógł to i w pazdzierniku przyjadę.Obym spotkal przyjacioł [co pewne] i obym nie wypil za dużo piwa.[ co niezbyt pewne]Pozdrówka.
Chętnie się Marku spotkamy.. a co do piwa to masz rację ;) - raczej trudno będzie wypić jedno ;)
tylko nie przywoź nic nowego bo 5D i 35L już mam i jak żona zobaczy jakieś nowości jak w Sandomierzu to będę musiał znowu kupować ;)
Też głosowałem na październik gdyż tak jak Mac prawdopodobnie wybieram się do Kolonii ;)
Co do atrakcji, to poza piwem, może do października ruszy balon na bulwarach
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,5646529,Balon_na_bulwarach_budzi_kontrower sje.html
Chętnie się Marku spotkamy.. a co do piwa to masz rację ;) - raczej trudno będzie wypić jedno ;)
tylko nie przywoź nic nowego bo 5D i 35L już mam i jak żona zobaczy jakieś nowości jak w Sandomierzu to będę musiał znowu kupować ;)
Muszę Cię zmartwić ,nowości są :-)
i ja chętnie bym się wybrał, szczególnie termin wrześniowy mi pasuje.
październikowy póki co średnio, ale jestem dobrej myśli :)
Wracajac jeszcze do propozycji tematycznych na zlot, moze znalezli by sie chetni na podroz po krakowskich fortach?
http://www.fortykrakow.prv.pl/
canis_lupus
05-09-2008, 07:41
Link nie działa. Przynajmniej u mnie. Masz jakieś propozycje co do jakiegoś konkretnego fortu? Z tego co wiem to na dostepnych fortach w sobote i niedzielę odbywają się strzelanki ASG.
Swoją drogą wypadało by już ustalić termin zlotu na stałe. W ankiecie wyraźnie wygrywa październik.
rok temu mi sie nie udalo - tym razem obydwa weekendy mam wolne :-)
glosowalem za wrzesniem bo i tak bede w krakowie ale jesli padnie na pazdziernik to tez bede sie staral przyjechac :-)
Avadra_K
05-09-2008, 14:08
Link nie działa. Przynajmniej u mnie. Masz jakieś propozycje co do jakiegoś konkretnego fortu? Z tego co wiem to na dostepnych fortach w sobote i niedzielę odbywają się strzelanki ASG.
Swoją drogą wypadało by już ustalić termin zlotu na stałe. W ankiecie wyraźnie wygrywa październik.
To może ustalmy już na sztywno pierwszy weekend października i bedzie spokój - hotel muszę rezerwować :mrgreen:
canis_lupus
05-09-2008, 21:03
Dlatego mówię że trzeba ustalić. Niech się Pazur wypowie. Ja bym brał październik, chociaż dla mnie oba terminy sa ok.
A to z noclegiem ? Taki bajer :)
Ile kosztuje to to i gdzie będziemy spać ?
Sporo ludzi zawsze spało w Nawojce - akademik AGHu - 15 minut spacerem od rynku - warunki przyzwoite - koiszty około 120 zł za pokój 2 osobowy http://www.nawojka.bratniak.krakow.pl/html/index.php my pewnie też tam wyladujemy
Mamy aktualnie 28 do 17 glosow na pazdziernik, w takim razie zlot odbedzie sie 6-7.10.2008. Moge prosic ktoregos z moderatorow o zakonczenie ankiety?
Co do spania, to baza noclegowa jest ogromna i napewno kazdy znajdzie cos dla siebie. Wystarczy wpisac w google "noclegi kraków" i wybierac do woli.
Mamy aktualnie 28 do 17 glosow na pazdziernik, w takim razie zlot odbedzie sie 6-7.10.2008. Moge prosic ktoregos z moderatorow o zakonczenie ankiety?
Co do spania, to baza noclegowa jest ogromna i napewno kazdy znajdzie cos dla siebie. Wystarczy wpisac w google "noclegi kraków" i wybierac do woli.
Pazurku 6-7 to wtorek i poniedzialek sa, tak gwoli scislosci, nie zebym sie czepial ;)
aaa kurde ;) naturalnie chodzilo o "pierwszy weekend pazdziernika 4-5" :oops:
Dla mnie i ten termin zły i ten niedobry. Pod koniec września urodzi mi się synek :grin:, więc sami wiecie...
Sporo ludzi zawsze spało w Nawojce - akademik AGHu
czepiam się :mrgreen: nawojka to akademik UJ'otu :wink:
czepiam się :mrgreen: nawojka to akademik UJ'otu :wink:
No tak, zasugerowałem się tym że jest koło AGHu i w zasadzie na terenie miasteczka aghu - nie zmnienia to faktu że jest blisko przyzwoicie.. BTW - czyli termin ustalony na 4-5 października już ostatecznie?bo jak tak to pokój rezerwuję..
Avadra_K
15-09-2008, 17:12
No i cool, a robimy jakiś plenerek, czy tylko pifffko i onanizm sprzętowy ??? ;-)
Wszystkiego po trochu, troche pleneru, troche onanizmu, wszystkiego z umiarem w przerwach miedzy piciem piwa a... piciem piwa ;)
Jeżeli dotrę, to jednak nie zabiorę nikogo z Poznania - będę jechał z Zielonej Góry (Legnica, Wrocław). Ale szczegóły poznam dopiero za tydzień, nie wiem jeszcze o której w piątek będę wolny.
chyba dobrym pomyslem bedzie zarezerwowanie wczesniej jakiejs wiekszej knajpki, zeby nie bylo jak rok temu w piatek: 3 osoby na 1 krzeslo :)
Avadra_K
16-09-2008, 13:19
chyba dobrym pomyslem bedzie zarezerwowanie wczesniej jakiejs wiekszej knajpki, zeby nie bylo jak rok temu w piatek: 3 osoby na 1 krzeslo :)
Oj tak, to fakt ciasno było - ale wesoła przy okazji również, a knajpa się nazywała "Zaraz wracam" czy jakoś tak:confused:
eehhh szkoda że nie dam rady dojechać :(
adams_bart
16-09-2008, 18:29
ja dopiero na forum ruszam z kopyta, ale głosowałem na październik i już czekam w krakowie ;)
przy okazji pare wpisów sobie załatwie :D
Oj tak, to fakt ciasno było - ale wesoła przy okazji również, a knajpa się nazywała "Zaraz wracam" czy jakoś tak:confused:
W knajpie wesoło, następnego dnia rano już niekoniecznie ;-) ale kto by się przejmował takimi detalami ;)
Postaram sie więc stawić tłumnie :-)
Birez, wez tam cus zarezerwuj, indigo na przyklad jesli mozesz, tylko na piatek czy na sobote ?
Avadra_K
17-09-2008, 12:47
Birez, wez tam cus zarezerwuj, indigo na przyklad jesli mozesz, tylko na piatek czy na sobote ?
W sobotę pewnie bedzie więcej narodu ;-) Pasowałoby na sobotę, a w piątek się pewnie gdzieś zmieścimy (no chyba że nie)
Yoshitaka
17-09-2008, 20:35
W sobotę pewnie bedzie więcej narodu ;-) Pasowałoby na sobotę, a w piątek się pewnie gdzieś zmieścimy (no chyba że nie)
To Kraków, ciężko będzie, już od piątku się ludzie resetują po knajpach :/
w Krakowie sie caly tydzien resetuja :p
canis_lupus
18-09-2008, 08:28
zarezerwowaniem indygo mogę sie zająć. Jak co roku. Tylko na którą i na ile osób?
Avadra_K
18-09-2008, 09:29
zarezerwowaniem indygo mogę sie zająć. Jak co roku. Tylko na którą i na ile osób?
No własnie - może by tak dodać w pierwszym poście listę uczestników - jak to drzewniej bywało ;-)
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
kopiowac ta listedo swoich postow i dpisywac sie :)
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
sniper88
18-09-2008, 12:55
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. arturs + słonko
Jeszcze pytanie.. dzwoniłem do nawojki przed chwilą i nie ma już wolnych miejsc na weekend 4-5 październik - czy może ktoś z miejscowych wie gdzie można się przespać tą jedną noc za normalne pieniądze?
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
9. 777+ kumpel kanonier nie uzalezniony od forum;-)
Arturs na pierwszym zlocie nocowalem w "Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli" niedrogo i bardzo dobra lokalizacja, 900 m od rynku
tutaj link do hostelu:
http://www.krakow.mcdn.edu.pl/miejsca_noclegowe
a tak w ogole:
http://www.123noclegi.info/malopolskie/krakow_tanie-noclegi.html
;)
MrDeadhead
19-09-2008, 12:05
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
9. 777+ kumpel kanonier nie uzalezniony od forum
10. MrDeadhead
A moze by tak podac ilosc osob? Bo tak to rezerwujacy bedzie musial patrzyc ile jest w poszczegolnych pozycjach :P
Liczba osob: 14
Yoshitaka
20-09-2008, 19:12
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
Liczba osob: 15
roger-krk
20-09-2008, 19:34
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
Osob: 16
Arni3698-40D
21-09-2008, 01:55
Powiedzcie mi jedzie ktoś z warszawy bo bardzo chętnie bym sie załapał ?
Bo co najlepsze jeszcze mnie w krakowie nie było i dlatego tym bardziej bym pojechał :)
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
Osob: 18
liquidsound
21-09-2008, 14:01
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
14. liquidsound + chyba sam :lol:
osob 19
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
14. liquidsound + chyba sam :lol:
15. magix (jak narazie sam)
osob 20
jesli chodzi o noclegi to mozna tez pytać na miasteczku studenckim AGH tylko nie mam pojęcia czy beda jakies miejsca bo zaczyna się rok akademicki.
http://www.taniehostele.pl/index.php?lang=pl
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
14. liquidsound + chyba sam
16. myst
osob 21
Niedziela na 100%, a sobota zależnie od tego jak szybko przyjadę z Wawki (startuje tam kolo 18 pewnie) :)
Avadra_K
22-09-2008, 09:06
Powiedzcie mi jedzie ktoś z warszawy bo bardzo chętnie bym sie załapał ?
Bo co najlepsze jeszcze mnie w krakowie nie było i dlatego tym bardziej bym pojechał :)
My z "Młodym" jedziemy z w-wy ale tym razem pociągiem - jazda samochodem nie ma sensu - zwłaszcza powrót bywa trudny :mrgreen:
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
osob 23
piątek wieczorem na 100% i sobota.
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
18. melON (na 99%)
osob 24
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
18. melON (na 99%)
19. artprof solo
osob 25
Cały czas uzależniam moją obecność od paru czynników:
a) zasobność portfela w pierwszy weekend pazdziernika
b) o której będę mógł w piątek się urwać
Przypominam, że w razie czego mogę kogoś zgarnąć z trasy Zielona góra-Legnica-Wrocław-Opole-Górny Śląsk
Arni3698-40D
22-09-2008, 19:28
ja też jadę pociągiem ponieważ samochodem nie ma sensu jechać tam więc jak coś możemy się zgadać :):)
Avadra_K
23-09-2008, 08:21
ja też jadę pociągiem ponieważ samochodem nie ma sensu jechać tam więc jak coś możemy się zgadać :):)
Jak znam życie, to penie wyruszymy w piątek pociągiem o 14.05 albo 15.05 :mrgreen:
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
18. melON (na 99%)
19. artprof solo
20. Horus
osob 26
Yoshitaka
23-09-2008, 20:22
Jak znam życie, to penie wyruszymy w piątek pociągiem o 14.05 albo 15.05 :mrgreen:
To o której w piątek robimy chrzest zlotu lub jak kto woli będziemy zaklinać pogodę? :mrgreen:
Ja wykąpie córę i na 20:00 mogę być w mieście.
Yoshitaka
23-09-2008, 20:41
Ja wykąpie córę i na 20:00 mogę być w mieście.
Mi taka godzina tez bardzo odpowiada :)
Powód podobny hehe
canis_lupus
23-09-2008, 20:52
Ok, ja będe akurat po zajęciach...
Yoshitaka
23-09-2008, 21:47
Ok, ja będe akurat po zajęciach...
To może wstępnie umówimy się na piątek 20:00 - 20:15 pod mariackim przy fontannie ?
Kto za? :)
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
18. melON (na 99%)
19. artprof solo
20. Horus
21. jinks + 1
osob 26
w ten weekend bedę w Krakowie na miasteczku AGH i spróbuję sie dowiedzieć coś wiecej o noclegach.
Yoshitaka
23-09-2008, 22:02
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
18. melON (na 99%)
19. artprof solo
20. Horus
21. jinks + 1
osob 28
wpisywać poprawną liczbę osób po dopisaniu się do listy !!
witam
czy jest jakis plan dnia co do piatku i soboty?
w oba te dni pracuje w piatek do 17 a w obote do 14, chcialbym wiedziec gdzie was mozna lapac. a moze jakis nr telefonu kontaktowego do kogos?
Dziekuje
ja się pojawię, ale nie wpisuję się jako że nie znam dnia ani godziny. ale na pewno wpadnę zobaczyć starych znajomych :)
ja się pojawię, ale nie wpisuję się jako że nie znam dnia ani godziny. ale na pewno wpadnę zobaczyć starych znajomych :)
Taaa... a piwa to nie dasz sobie postawić jak zwykle bo gdzies się zakręcisz i znikniesz ;) przed zasiądnięciem w Indygo czy gdzie tam będziemy
Avadra_K
23-09-2008, 23:22
Czyli jak rozumiem piątek wieczorem pod Mariackim o 20-stej a potem ful spontan ;-)
sniper88
23-09-2008, 23:39
... a potem ful spontan ;-)
to sie zawsze konczy tym samym:lol:
canis_lupus
24-09-2008, 09:04
witam
czy jest jakis plan dnia co do piatku i soboty?
w oba te dni pracuje w piatek do 17 a w obote do 14, chcialbym wiedziec gdzie was mozna lapac. a moze jakis nr telefonu kontaktowego do kogos?
Dziekuje
Mój numer: 505 599 950. Dzwońcie śmiało. Numerów prywatnych nie odbieram.
roger-krk
24-09-2008, 10:02
To w takim razie do zobaczenia pod Mariackim o 20 :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Avadra_K
24-09-2008, 11:59
Mój numer: 505 599 950. Dzwońcie śmiało. Numerów prywatnych nie odbieram.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Zadzwonię za służbowego :-D:-D
a trzeba (wypada) zabrac aparaty? : )
liquidsound
26-09-2008, 00:53
a trzeba (wypada) zabrac aparaty? : )
Taaak ale kart nie trzeba zabierac, bo i tak bedziemy sie tylko onanizowac :)
No i niestety - okazuję się, że konferencja, o której pisałem zaczyna się a nie kończy w piątek wieczorem. Tak więc innym razem.
Yoshitaka
26-09-2008, 19:53
A w sobotę o której zaczynamy?
Jak się zasiedzimy w piątek w nocy to chciałbym wiedzieć czy jest sens
na chatę uderzyć, a nie chciałbym przegapić początku (oficjalnego) zlotu :mrgreen::mrgreen:
A może piątkowy i sobotni onanizm przy piwie przenieść z indygo do pauzy? Knajpa ma jakieś powiązania z fotografią.
BTW mamy jakiś plan działania na sobotę, czy od razu idziemy na piwo?
Yoshitaka
26-09-2008, 20:45
A może piątkowy i sobotni onanizm przy piwie przenieść z indygo do pauzy? Knajpa ma jakieś powiązania z fotografią.
BTW mamy jakiś plan działania na sobotę, czy od razu idziemy na piwo?
Mi jest obojętne, w tak silnej grupie może szturmem zdobyć inny lokal.
Na mojej czarnej liście są tylko:
1) krawat
2) szuflada
3) kredens
fajną salę i klimat (o kelnerkach nie wspomnę :mrgreen:) ma Siux, ale nie pomieści nas :/
borkomar
28-09-2008, 22:41
Albo nie doczytałem albo nic nie ma o noclegach ;-).
Być może w ostatniej chwili zdecyduję sie na wyjazd i jakieś spanko by sie przydało nie powiem:rolleyes: dzięki z góry za info.Tak apropos jeśli wypali mi wyjazd to będę jechał z Płocka przez Łódź Częstochowę itd więc jakiś autostopowiczów/czki mogę zabrać :-D..
Kurcze, czlowiek tylko sie odezwie juz go w robote ubieraja ;-)
Dobrze ze Canis sie zaofiarowal w miedzyczasie ;-)
No ja tez bylbym za Pauza, fotograficzny klimat, piwo i swietne ciasto orzechowe :) Tylko nie wiem jak tam by bylo z miejscem i ewentualna rezerwacja.
canis_lupus
30-09-2008, 21:54
Zdecydujcie się w końcu, bo stanie na tym że zlot zrobimy na plantach.
Indygo ma tą zaletę że jest blisko rynku, i większość ludzi juz wie gdzie to jest. Z dworca też rzut kamieniem.
ktore indygo? to na kazimierzu?
ja w sumie tez bylbym za pauza, na dole z tego co pamietam jest duzo miejsca :)
sniper88
30-09-2008, 22:06
ktore indygo? to na kazimierzu?
Na floriańskiej, ale numeru nie pamietam;)
Indygo - ul Floriańska 26
google wiedzialo gdzie to :d :P
tylko ze skoro mamy sie spotkac na rynku to tam musimy przejsc, a wiec wypadalo by by tam ktos byl wczesniej i zajol miejsce dla "tlumu" :D
canis_lupus
01-10-2008, 06:41
tylko ze skoro mamy sie spotkac na rynku to tam musimy przejsc, a wiec wypadalo by by tam ktos byl wczesniej i zajol miejsce dla "tlumu" :D
No własnie po to chciałem zarezerwować salę...
No ale trudno. Bedziemy łapać co wolne sie trafi w sobotę. Czyli nic.
Pauza też jest na floriańskiej...
miejsce dla 30 osob bez rezerwacji - kiepsko to widzę... ;/
sniper88
01-10-2008, 09:27
Wejdziemy, zaczniemy wszystkim naokolo w knajpie robic zdjecia, i po 5 minutach problem sie sam rozwiaze;)
Avadra_K
01-10-2008, 11:23
Wejdziemy, zaczniemy wszystkim naokolo w knajpie robic zdjecia, i po 5 minutach problem sie sam rozwiaze;)
:mrgreen::mrgreen: Jane dostaniemy wpi...... i znikniemy z prędkością światła :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:mrgreen::mrgreen: Jane dostaniemy wpi...... i znikniemy z prędkością światła :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nie obraź, się, ale właśnie dla tego nie lubię Wawki :) Tam od razu wpier...ol, a u nas najpierw delikatnie zasugerują, że sobie nie życzą :mrgreen:
wlasnie znalazlem cos, co niestety moze utrudnic nalot na Pauze:
http://www.pora.pl/venue/pauza
http://www.e-krakow.com/lokal/694-Pauza
"wstep od 21 lat"... :roll:
no i podobno "kelnerowi smierdzi z paszczy" :lol:
wlasnie znalazlem cos, co niestety moze utrudnic nalot na Pauze:
"wstep od 21 lat"... :roll:
Patryk, widywałem tam młode siksy i nikomu dowodów nie sprawdzali.
Zresztą, można po krakowsku na plantach zawsze... ;)
Gdybym miał sugerować jakąś sympatyczną knajpę, to Trelkovsky przy Czarnowiejskiej jest w porządku.
PS: Jak tam Atari? ;)
Oficjalna mapka dla zlotowiczów
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://maps.google.pl/maps/ms?hl=pl&gl=pl&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=110291525832668474426.0004582ff7ac2a8fcd017)
Pierwsza zbiórka w piątek o 20:00 na Placu Mariackim.
Prognoza pogody:
- wedlug ONET (http://pogoda.onet.pl/0,196,38,,,krakow,miasto.html)
- wedlug ICM (http://umold.meteo.pl/java/mgram.php?x=17&y=8&pol_x=132&lang=0&ver=&ikonka=1)
pazurek : świetna robota!!!
canis_lupus
01-10-2008, 18:07
Krótkie opisy:
Ogród botaniczny - Musi byc ładna pogoda. Jesienia jest tam bardzo ciekawie.
Ogród zoologiczny - Jesienia i jak jest zimno to mało ciekawie. Daleko, impreza na cały dzień.
Kopiec Kościuszki - fajna sprawa. fajny spacer. Łada pogoda konieczna.
Plac Centralny w Nowej Hucie - bardzo ciekawa architekta z czasów PRLu
Muzeum Lotnictwa - Mozna pozwiedzać jak jest deszcz. Do zdjęć wskazana lampa.
Kopiec Piłsudzkiego - fajny spacer, ale trzeba podjechac samochodami. Pogoda konieczna
Port Lotniczy Balice - dla samolotowsów
Dworzec Płaszów PKP - w sumie nic ciekawego. Jedna stara lokomotywa parowa.
Kopiec Kraka - bardzo ładny widok, blisko do kamieniołomu, bardzo ciekawa okolica. pogoda wskazana.
Teatr Słowackiego - wieczorem ładnie oświetlony.
Collegium Novum UJ - j.w.
Plac Nowy na Kazimierzu - fajne zapiekanki, w weekendy pchli targ - polecam. Pogoda wskazana
Knajpa Panorama - nie polecam
Okno Papieskie JPII
Główna brama Huty T. Sendzimira
Kopiec Wandy - nic ciekawego. Jeden orzeł Wanda podpisany i tyle.
Zakrzówek - Piękne widoczki. Pogoda konieczna. W miarę blisko
Kopalnia Soli w Wieliczce - daleko, drogo. Widoki piekne. Konieczny statyw i dużo kasy na bilety. Wycieczka całodniowa raczej.
Cmentarz Rakowicki - Bardzo klimatyczne miejsce. Polecam.
Szkieletor przy Rondzie Mogilskim - Można się tam dostać?!
Błonia Krakowskie - kupa trawy, ale miejsce ciekawe.
Kościół na Skałce - mozna odwiedzić.
Kościół Mariacki - ciężko focić
Fort 48 Batowice - podobno fajne klimaty foto. Pogoda wskazana. Daleko.
wawel
na wieze mariacka mozna wejsc, wstep 5zł widoki nie zapomniane. na glowe nie kapie a krakow wychodzi niemal jak z lotu ptakiem
na plantach mozna spotkac ciekawe krzewy i drzewa np tulipanowiec
ulica florianska z jednej trony brama florianska z drugiej kosciol mariacki
klasztor na bielanach- fajna sprawa ale noca
ale mysle ze z racji wielkiej grupy nie ma co planowac tak odleglych wypadow
spacer po starowce plus okolice musi wystarczyc, chyba ze sie uda zaladowac do kilku aut i odjechac gdzies dalej przy jakiejs ladniejszej pogodzie
mysle ze to kwestia ustalen na miejscu pod mariackim;)
canis_lupus
01-10-2008, 21:06
Własnie myślałem o tym, że jakby było kilka osób zmotoryzowanych to można by sie gdzieś ruszyć troszkę dalej niż 3 przystanki tramwajem.
a w sobotę o której? i gdzie? pod fontanną jak zwykle? czy gdzieś indziej?
Avadra_K
01-10-2008, 23:54
Szanowni Państwo,
z żalem zawiadamiamy, że niestety nie dotrzemy w tym roku na zlot :-(
-adłem na pysk, tzn, mam zapalenie płuc, a "Młody" jeszcze ciut za mały żeby nas samodzielnie reprezentować. Wypijcie proszę pifffko za moje zdrowie.
PS.
A tak się chciałem pochwalić D1 MK III ;-)
Mysle, ze w sobote podobnie jak rok temu, czyli o 11:00 tradycyjnie na Placu Mariackim.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plac_Mariacki_w_Krakowie
Yoshitaka
02-10-2008, 17:09
Szanowni Państwo,
z żalem zawiadamiamy, że niestety nie dotrzemy w tym roku na zlot :-(
-adłem na pysk, tzn, mam zapalenie płuc, a "Młody" jeszcze ciut za mały żeby nas samodzielnie reprezentować. Wypijcie proszę pifffko za moje zdrowie.
PS.
A tak się chciałem pochwalić D1 MK III ;-)
:cry: to bardzo zła wiadomość, ale będziemy pić za Twoje zdrowie tak, żeby na następne 10 zlotów ci go wystarczyło :twisted:
MrDeadhead
02-10-2008, 20:02
To jak w koncu z godzina spotkania i planami na sobote? Bo gdzies mignelo mi ze 20 przy mariackim, kilka postow wyzej ze 11, i juz niewiem jak sobie czas planowac.
sniper88
02-10-2008, 20:17
20 przy mariackim, to jutro, a o 11 w sobote (przynajmniej tak zrozumialem):) Ja nie wiem czy bede jutro, w sobote czy i jutro i w sobote, wiec sie bede w razie czego jakos kontaktowal;)
Robert Dy
02-10-2008, 20:22
--------------------------------------------------------------------------------
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
18. melON (na 99%)
19. artprof solo
20. Horus
21. jinks + 1
22. Robert Dy (niedziela 5.10)
Ja chętnie dopiszę się na niedzielę. Nie udzielam się na forum, ale czytam regularnie ;)
a to w niedziele tez bedzie??????? bo chyba nie
zapowiada sie nie ciekawa pogoda: piatek wieczor - mozliwe opady, sobota do polodnia - mozliwe opady pozniej przejasnienia i slonce, niedziela powinna byc sloneczna
w niedziele będą ci którzy nocują w Krakowie, czyli w sobotę o 11 na placu mariackim (to w zasadzie rynek główny obok kościoła mariackiego)
Miejsce zbiórki: zawsze Plac Mariacki
Piątek: godzina 20:00
Sobota: godzina 11:00
Niedziela: godzina 11:00 (chyba, że w sobote ustalimy inaczej, wtedy informacja pojawi się na forum.
Mam takie pytanie czy w piątek zabieramy ze sobą zabawki czy tylko w sobotę?
sniper88
02-10-2008, 22:15
Zabawki zabiera sie zawsze i wszedzie;) Co bys robil bez aparatu w momentach kiedy nie pijesz piwa?:p
Czyli znowu szykuje się wojna na walenie lampą po oczach :D
Yoshitaka
03-10-2008, 08:43
Zabawki zabiera sie zawsze i wszedzie;) Co bys robil bez aparatu w momentach kiedy nie pijesz piwa?:p
Jeszcze pozostaje onanizm na widok sprzętu kolegów :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pogoda na chwilę obecną nie jest łaskawa :sad:
1. Avadra_K + syn
2. Pazurek
3. Canis_Lupus
4. thorin
5. orzeh + Marta
6. Gonzo44
7. Sniper88
8. arturs + słonko
10. MrDeadhead
11. Yoshitaka
12.roger-krk
13.MiC + kumpel Ade
16. myst
17.yerzu+1
18. melON (na 99%)
19. artprof solo
20. Horus
21. jinks + 1
22. Robert Dy (niedziela 5.10)
23. Kaan
U mnie w grę wchodzi niedziela, poza tym prognoza na ten dzień jest bardziej optymistyczna.
canis_lupus
03-10-2008, 17:39
Ja dzisiaj się stawię. Mogę się jednak kilka minut spóźnić. Numer do mnie 505599950.
Yoshitaka
03-10-2008, 17:59
Ja dzisiaj się stawię. Mogę się jednak kilka minut spóźnić. Numer do mnie 505599950.
ok, będziemy pamiętać o tobie !
Jeszcze 120 minut do spotkania :mrgreen:
sniper88
03-10-2008, 18:14
A wiadomo juz gdzie idziemy? Indigo jest aktualne, czy idziemy tam gdzie nas wezma?:mrgreen:
Bagnet007
03-10-2008, 18:23
Hmm... jeśli się wyrobię to może jutro i ja pojawię się o 11, choć już nie jako Canon'ier ;)
hmm
bylem
nikogo nie widzialem ( przynajmniej z podejzana torba,okolo 21 zrezygnowalem z czekania)
lupus jutro bede dzwonil do ciebie ale okolo15
na jutro tez prognozowane sa opady
MrDeadhead
03-10-2008, 23:32
A bo faktycznie staneli w takim miejscu ze najpierw myslalem ze to jakies kolko rozancowe sie zebralo ;)
Byli, byli, czekali do okolo 20:15, potem poszli do siouxa na piwo. Trzeba bylo dzwonic...
Jutro o 11:00 w tym samym miejscu, przejmuje was canis_lupus, ja dolacze jakos pozniej. Pogoda zapowiada sie niestety srednio, wiec lepiej zaopatrzyc sie w parasole. Ktos sie pisze jutro na nocne focenie, jakby przestalo padac?
Knajpa Indigo jest zarezerwowana od 19-tej.
źródło (http://img101.imageshack.us/img101/1561/indigocd6.jpg)
EDIT:
W weekend odbywa sie zlot milosnikow Trabantow. Zawsze to jakis temat do obfotografowania. ;)
http://www.trabiexpo.pl/aktualnosci.php
canis_lupus
04-10-2008, 00:27
Znowu na trabanty trafimy?!
No na to wyglada :D
Co jeszcze sie dzieje...
Turnieje rycerskie w Barbakanie 2008
http://www.mmkrakow.pl/meeting/375/Turnieje+rycerskie+w+Barbakanie+2008.html
początek 04.10.2008 12:00
koniec 04.10.2008 15:00
Marsz Nadziei i Życia
http://www.mmkrakow.pl/meeting/1377/Marsz+Nadziei+i+Życia.html
początek 04.10.2008 16:00
koniec 04.10.2008 17:30
Koncert Dody w Krakowie pod M1 :roll:
http://www.mmkrakow.pl/meeting/1317/Koncert+Dody+w+Krakowie.html
początek 04.10.2008 19:00
koniec 04.10.2008 21:00
Jarmark św. Michała
http://www.mmkrakow.pl/meeting/1307/Jarmark+św.+Michała.html
początek 26.09.2008 10:00
koniec 05.10.2008 18:00
Bieg Trzech Kopców
http://www.mmkrakow.pl/meeting/1368/Bieg+Trzech+Kopców.html
początek 05.10.2008 10:30
koniec 05.10.2008 13:00
bylem, zobaczylem i sie opilem :p
zepsul mi sie kabel syncro do lampy :/
pozniej zawiesil aparat... :[
jutro jak sie obudze ma wszystko dzialac albo sie wkurze :/
ale z was losie:D
bylo przenies spotkanie na przeciwko mariackiego pod sukiennice pod arkady
tam bylo sucho :P ludzi nie nie bylo, latwo bylo by sie rozpoznac. ale wy to sie chyba do kupy znacie wiec macie problem z glowy.
no coz, szkoda
canis_lupus
04-10-2008, 08:38
Lucas: Po to podawałem numer.
Ja też pewnie dołączę później.
My na teraz odpadamy póki co.. pogoda nie zachęca do wyjazdu a trochę km mamy, jak po południu będzie lepiej to się ruszymy..
dzieki za piatek ..bylo calkiem fajnie ;)
nie opilem sie...ale.... ;) hehe
prognozy pogody przewiduje zanik opadow okolo godziny 19 dzis.
moze wiec zdjecia nocne?
Niedziela bez opadow.
MrDeadhead
04-10-2008, 16:37
Melon, raczej to my powinnismy dziekowac ;) A pogoda dzisiejsza nie wystraszyla tylko najodwazniejszych :P
Alicja11125
05-10-2008, 00:12
A miało być tak pięknie NANBU...
canis_lupus
05-10-2008, 03:47
http://img98.imageshack.us/img98/1443/zlotmo2.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/1443/zlotmo2.jpg
Najwytrwalsi, pogromcy smoka ;-)
Witam...
wrzuce kilka fotek z piatku i soboty :)
1.
źródło (http://img145.imageshack.us/img145/992/img3125ux9.jpg)
2.
źródło (http://img410.imageshack.us/img410/485/img3137kc6.jpg)
3.
źródło (http://img171.imageshack.us/img171/2986/img3151ed6.jpg)
4.
źródło (http://img527.imageshack.us/img527/1782/img3158copywi3.jpg)
5.
źródło (http://img525.imageshack.us/img525/8650/74083696ui9.jpg)
6.
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/3376/img3124ze0.jpg)
7.
źródło (http://img380.imageshack.us/img380/5987/img3103mt3.jpg)
8.
źródło (http://img404.imageshack.us/img404/6332/img3108lr3.jpg)
9.
źródło (http://img525.imageshack.us/img525/1764/img3109wg7.jpg)
10.
źródło (http://img523.imageshack.us/img523/1246/img3116do0.jpg)
11.
źródło (http://img523.imageshack.us/img523/6508/img3164rk9.jpg)
mam nadzieje ze nie za duzo tych zdjeć, dorzuce jeszcze kilka z soboty :)
12.
źródło (http://img216.imageshack.us/img216/839/img3256ki6.jpg)
13.
źródło (http://img296.imageshack.us/img296/7590/img3257dq3.jpg)
14.
źródło (http://img258.imageshack.us/img258/1520/img3269qz4.jpg)
15.
źródło (http://img127.imageshack.us/img127/6200/img3270wl0.jpg)
16.
źródło (http://img521.imageshack.us/img521/5473/img3273ff9.jpg)
17.
źródło (http://img521.imageshack.us/img521/2740/img3283ha7.jpg)
18.
źródło (http://img215.imageshack.us/img215/2369/img3285yg0.jpg)
19.
źródło (http://img410.imageshack.us/img410/2804/img3293rp0.jpg)
20.
źródło (http://img412.imageshack.us/img412/169/img3297nh8.jpg)
21.
źródło (http://img403.imageshack.us/img403/7808/img3299dz6.jpg)
22.
źródło (http://img516.imageshack.us/img516/4338/img3301by9.jpg)
23.
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/3632/img3305co4.jpg)
nie linczujcie mnie za te foty :)
Yoshitaka
05-10-2008, 18:35
nie linczujcie mnie za te foty :)
Żałuję, że nie mogłem dłużej zostać, bo widzę, że wiele straciłem :/
Lincz będzie na osobie, która mi ustawiło ISO 1600 w 350d i w takim stanie oddała nic nie mówiąc :evil::evil::evil:
canis_lupus
05-10-2008, 18:43
Potwierdzam, ja dostałem od kogos aparat z ustawionym ISO 3200. Na 300D to jest masakra. Niech się przyzna to łagodniejsza kara będzie.
MacGyver
05-10-2008, 18:46
Potwierdzam, ja dostałem od kogos aparat z ustawionym ISO 3200. Na 300D to jest masakra. Niech się przyzna to łagodniejsza kara będzie.
Tam zaraz masakra, kompaktowcy mają tak na ISO 400 :-D
canis_lupus
05-10-2008, 19:38
źródło (http://lupus.homelinux.com/~lupus/zlot/crw_3037.JPG)
źródło (http://lupus.homelinux.com/~lupus/zlot/crw_3170.JPG)
źródło (http://lupus.homelinux.com/~lupus/zlot/img_3084.jpg)
żeby nie było że się ociągam: kilka fot z dzisiaj :)
1.
źródło (http://tolinski.com/zlot/001.jpg)
2.
źródło (http://tolinski.com/zlot/002.jpg)
3. (dla tych co twierdzili że 'się nie da...' ;)
źródło (http://tolinski.com/zlot/003.jpg)
4.
źródło (http://tolinski.com/zlot/004.jpg)
5. Autorstwa Roberta - przepraszam to nie Robert - to Canis_lupus :mrgreen:
źródło (http://tolinski.com/zlot/005.jpg)
6.
źródło (http://tolinski.com/zlot/006.jpg)
7.
źródło (http://tolinski.com/zlot/007.jpg)
8.
źródło (http://tolinski.com/zlot/008.jpg)
9.
źródło (http://tolinski.com/zlot/009.jpg)
10.
źródło (http://tolinski.com/zlot/010.jpg)
Dzięki za wspólny wypad - pogoda doceniła nasz zapał ;)
canis_lupus
05-10-2008, 20:04
5 robiłem ja!
7 wypas!
ja dorzuce swoje troszke pozniej jak bede mial na czym wywolac raw bo narazie na laptopie nie zainstalowalem nic
po 2 jak popatrzylem to na mojej karcie jest malo zdjec- wiekszosc zrobilem kogos sprzetem:D ale na pewno nie ustawilem na nim iso1600 albo 3200:D
ogolnie i tak bylo bardzo fajnie - szkoda tylko ze taka pogoda byla
btw tez jak sprawdzilem to mialem sprzet na iso3200 ustawione a jak go wyjalem bylo iso800:D
Yoshitaka
05-10-2008, 20:39
ale na pewno nie ustawilem na nim iso1600 albo 3200:D
ogolnie i tak bylo bardzo fajnie - szkoda tylko ze taka pogoda byla
btw tez jak sprawdzilem to mialem sprzet na iso3200 ustawione a jak go wyjalem bylo iso800:D
Pewnie ten przyjacielski łysy kolega z krowim łańcuchem na łapie nam poprzestawiał :mrgreen:
canis_lupus
05-10-2008, 20:39
Zdjęcie myst'a numer 7 powstało tak:
źródło (http://lupus.homelinux.com/~lupus/zlot/crw_3122.JPG)
Pewnie ten przyjacielski łysy kolega z krowim łańcuchem na łapie nam poprzestawiał :mrgreen:
no zapewne:D pewnie mu sie nie spodobalo zdjec co im zrobilem:mrgreen: i chcial wyrazic swoje niezadowolenie- a macie zdjec jak im robilem zdjec bo chyba ktos mi robil:d
Yoshitaka
05-10-2008, 21:12
no zapewne:D pewnie mu sie nie spodobalo zdjec co im zrobilem:mrgreen: i chcial wyrazic swoje niezadowolenie- a macie zdjec jak im robilem zdjec bo chyba ktos mi robil:d
Mam dwa, bo mieli dwie małpki, ale na ISO1600 zrobione :/
Wrzucę wieczorem, może nikt mnie nie zlinczuje :-D
pokaz pokaz- bede mial pamiatke
pierwszy raz robilem zdjec ustawiajac ostrosc przy pomocy face detaction:D prawie jak af 1-dynki:D
Yoshitaka
05-10-2008, 21:23
I taka kaszana wyszła
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot2008103wi0-1.jpg
źródło (http://img352.imageshack.us/img352/6449/zlot2008103wi0.jpg)
kurcze chlopaki ... nie zrobilisccie mi zdjecia w piatkowy wieczor przy piwq - i zona mi nie uwierzy ze z Wam bylem :)p - a kolejke i frytki Wam postawilem .... hehe :")
Yoshitaka
05-10-2008, 21:48
Dzień (a w zasadzie wieczór) pierwszy czyli onanizm sprzętowy :mrgreen:
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200804vj1-1.jpg
źródło (http://img372.imageshack.us/img372/8418/zlot200804vj1.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200813qd6-2.jpg
źródło (http://img116.imageshack.us/img116/3812/zlot200813qd6.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200807oi8-1.jpg
źródło (http://img512.imageshack.us/img512/4603/zlot200807oi8.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200814ou0-1.jpg
źródło (http://img116.imageshack.us/img116/5769/zlot200814ou0.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200815jr6-1.jpg
źródło (http://img116.imageshack.us/img116/4687/zlot200815jr6.jpg)
ciąg dalszy piątkowego wieczoru:
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200816ie1-2.jpg
źródło (http://img291.imageshack.us/img291/5509/zlot200816ie1.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200817fx8-1.jpg
źródło (http://img291.imageshack.us/img291/9577/zlot200817fx8.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200819yk7-2.jpg
źródło (http://img291.imageshack.us/img291/560/zlot200819yk7.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200820md6-1.jpg
źródło (http://img139.imageshack.us/img139/5539/zlot200820md6.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200824rf2-1.jpg
źródło (http://img139.imageshack.us/img139/2280/zlot200824rf2.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200825hl8-1.jpg
źródło (http://img139.imageshack.us/img139/857/zlot200825hl8.jpg)
To ja też coś wrzucę. Wiem ze kiepskie zdjęcia zrobiłem w porównaniu z poprzednikami ale... ;-). Jak umieściłem czyjeś zdjęcie to niech się upomni ;-)
1.
źródło (http://imageshack.us)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
cd ...
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Yoshitaka
05-10-2008, 22:08
źródło (http://img411.imageshack.us/img411/6025/zlot200827by6.jpg)
źródło (http://img411.imageshack.us/img411/731/zlot200828bw2.jpg)
Melonpl przy piwku :)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200833pq8-1.jpg
źródło (http://img231.imageshack.us/img231/4847/zlot200833pq8.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200834se8-1.jpg
źródło (http://img231.imageshack.us/img231/8729/zlot200834se8.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200835rq9-1.jpg
źródło (http://img231.imageshack.us/img231/8181/zlot200835rq9.jpg)
źródło (http://img90.imageshack.us/img90/2336/zlot200841ms6.jpg)
źródło (http://img90.imageshack.us/img90/7412/zlot200845kd0.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200848aq0-1.jpg
źródło (http://img508.imageshack.us/img508/4747/zlot200848aq0.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200849rj8-1.jpg
źródło (http://img508.imageshack.us/img508/7974/zlot200849rj8.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200850tk1-1.jpg
źródło (http://img508.imageshack.us/img508/5848/zlot200850tk1.jpg)
Yoshitaka
05-10-2008, 22:35
źródło (http://img393.imageshack.us/img393/3978/zlot200851dn1.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200852sw2-1.jpg
źródło (http://img134.imageshack.us/img134/7285/zlot200852sw2.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200854pm3-1.jpg
źródło (http://img134.imageshack.us/img134/9500/zlot200854pm3.jpg)
Potop, tylko nigdzie Szwedów nie było widać :)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200856hl4-1.jpg
źródło (http://img134.imageshack.us/img134/2186/zlot200856hl4.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/img6781vv7-2.jpg
źródło (http://img143.imageshack.us/img143/3825/img6781vv7.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200860qm6-2.jpg
źródło (http://img152.imageshack.us/img152/9510/zlot200860qm6.jpg)
Zderzacz hadronów ??
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200861pb3-1.jpg
źródło (http://img152.imageshack.us/img152/7717/zlot200861pb3.jpg)
Silnikownia
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200862ki7-1.jpg
źródło (http://img217.imageshack.us/img217/1065/zlot200862ki7.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200864iq9-2.jpg
źródło (http://img519.imageshack.us/img519/7668/zlot200864iq9.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200865wm3-2.jpg
źródło (http://img519.imageshack.us/img519/4678/zlot200865wm3.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200867wm4-1.jpg
źródło (http://img217.imageshack.us/img217/6042/zlot200867wm4.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/zlot200868wc4-1.jpg
źródło (http://img217.imageshack.us/img217/1447/zlot200868wc4.jpg)
źródło (http://img516.imageshack.us/img516/446/zlot200870ln8.jpg)
Robert Dy
05-10-2008, 23:38
Dziękuję za niedzielne spotkanie. Moje fotki.
1. W Sukiennicach zawsze ruch
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/7238/img7800cz5.jpg)
2. Przed jedenastą pogoda była nijaka, co widać...
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/7524/img7807hk7.jpg)
3. Rybie oko daje zaskakujące efekty ;)
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/6665/img7893cb1.jpg)
4. Agata i 85
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/7417/img7904be5.jpg)
5. Barwy jesieni
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/7439/img7923nb0.jpg)
6. Myst w swoim żywiole
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/9537/img7970rh5.jpg)
7. Ciężka ta Sigma po zmianie ze stałki
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/9298/img7986dp5.jpg)
8. Zardzewiała konstrukcja
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/2671/img8026ke0.jpg)
9. Trzeba uważać tam na górze
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/3667/img8038yl9.jpg)
10. Piątka z pięćdziesiątką
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/2314/img8047be3.jpg)
11. Wpadłem na Wawel, po drodze do domu
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/482/img8143ry1.jpg)
12. Kopiec w oddali
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/2319/img8187fp1.jpg)
13. Pogoda po południu dopisała
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/8180/img8188dq2.jpg)
14. Fotka na pożegnanie
źródło (http://img129.imageshack.us/img129/993/img8202ls9.jpg)
sniper88
05-10-2008, 23:38
źródło (http://www.photo--gallery.yoyo.pl/OTHER/CB/Zlot-CB-KRK-08/Zlot (1).jpg)
Onanizm pelna geba:mrgreen:
źródło (http://www.photo--gallery.yoyo.pl/OTHER/CB/Zlot-CB-KRK-08/Zlot (2).jpg)
źródło (http://www.photo--gallery.yoyo.pl/OTHER/CB/Zlot-CB-KRK-08/Zlot (3).jpg)
Efekt polaczenia S10-20 i C100-400:D
źródło (http://www.photo--gallery.yoyo.pl/OTHER/CB/Zlot-CB-KRK-08/Zlot (4).jpg)
Avadra_K
06-10-2008, 00:41
Hi, hi - Canis zapuścił włosy ;-)
Robert Dy : ta piątka z fotki 10. to jest z 85mm a nie 50, ale to detal w sumie ;)
Można też dodać cytat z Canisa: 'ale masz syf na matówce: dopiero przez obiektyw to widać' :mrgreen:
canis_lupus
06-10-2008, 07:49
Się czepiasz...
Widzę ze sporo mnie ominęło w niedzielę, ale nie miałem juz siły zerwać się na 11 :D
Wielka szkoda, ze podczas zlotu nie dopisala pogoda, piatek i sobota nie zachecala do fotografowania w plenerze. Rozumiem, ze wiele osob z tego powodu zdecydowalo sie nie przyjezdzac, ale jesli juz wpisywali sie najpierw na liste rezerwacji miejsc w knajpie, to mogli chociaz dac znac ze sie nie stawia... Tak to wyszlo na to, ze z ponad 20-kilku zdeklarowanych na miejscu bylo moze z 9-ciu.
Powstal tez plan, zeby przelozyc termin nastepnego zlotu na jakis bardziej sprzyjajacy pogodzie miesiac. Moze na wiosne?
Avadra_K
06-10-2008, 14:02
Wielka szkoda, ze podczas zlotu nie dopisala pogoda, piatek i sobota nie zachecala do fotografowania w plenerze. Rozumiem, ze wiele osob z tego powodu zdecydowalo sie nie przyjezdzac, ale jesli juz wpisywali sie najpierw na liste rezerwacji miejsc w knajpie, to mogli chociaz dac znac ze sie nie stawia... Tak to wyszlo na to, ze z ponad 20-kilku zdeklarowanych na miejscu bylo moze z 9-ciu.
Powstal tez plan, zeby przelozyc termin nastepnego zlotu na jakis bardziej sprzyjajacy pogodzie miesiac. Moze na wiosne?
I słusznie, już w ubiegłym roku mówiłem, że październik to za późno
aligator16
06-10-2008, 16:39
Ale powiedzcie mi dlaczego akurat zlot jest w Krakowie? Nie może być Łódź lub chociaż Warszawa?? :)
Teraz moja kolej...
1. To było wtedy jak canis robił zdjęcie jak myst robił zdjęcie:)
źródło (http://g.imageshack.us/img185/dpp800gp7.jpg/1/)
2. Jak plener to plener...
źródło (http://g.imageshack.us/img185/dpp801ke3.jpg/1/)
3.
źródło (http://g.imageshack.us/img185/dpp803cr6.jpg/1/)
4. Irytujący bokeh? ;) Wołna-9
źródło (http://g.imageshack.us/img185/dpp805pc0.jpg/1/)
5.
źródło (http://g.imageshack.us/img399/dpp807sr2.jpg/1/)
6.
źródło (http://g.imageshack.us/img399/dpp808sf6.jpg/1/)
canis_lupus
06-10-2008, 16:59
Ale powiedzcie mi dlaczego akurat zlot jest w Krakowie? Nie może być Łódź lub chociaż Warszawa?? :)
Bo go Krakusy organizują?
I jeszcze jedno, chopaki wracają z "polowania" ;)
źródło (http://g.imageshack.us/img185/dpp806nh5.jpg/1/)
Pierwszy zlot byl w Krakowie i potem juz tak zostalo. Akurat to miasto bardzo przyjazne dla turystow no i jest sporo rzeczy do obfotografowania. Co bys nam pokazal w Lodzi? Piotrkowska i zoo? W Warszawie jest juz wiecej atrakcji, z tym ze tam o 22 to juz puste ulice sa...
aligator16
06-10-2008, 17:42
Pierwszy zlot byl w Krakowie i potem juz tak zostalo. Akurat to miasto bardzo przyjazne dla turystow no i jest sporo rzeczy do obfotografowania. Co bys nam pokazal w Lodzi? Piotrkowska i zoo? W Warszawie jest juz wiecej atrakcji, z tym ze tam o 22 to juz puste ulice sa...
Jest w lodzi i w okolicach troche do pokazania (byl ktos w arboteum w Rogowie w wiosne - ja bylem - nie starczylo mi klisz :) )
A zresztą po zdjęciach wynika że canonowcy w krakowie nie robili zdjęć tylko pivko popijali - to w łodzi jest zagwarantowane w ogrodkach na pietrynie :)
Nic nie stoi na przeszkodzie aby na wiosnę zorganizować kolejny zlot w Łodzi, jeżeli oczywiście znajdą się osoby zainteresowane organizacją i uczestnictwem.
Yoshitaka
06-10-2008, 18:06
A zresztą po zdjęciach wynika że canonowcy w krakowie nie robili zdjęć tylko pivko popijali - to w łodzi jest zagwarantowane w ogrodkach na pietrynie :)
Bo pogoda nie udało się, więc co mieliśmy robić ?? Poza tym mamy fajne foty z muzeum lotnictwa, ale jeszcze parę osób nie wrzuciło :mrgreen:
Niedzielny plener też jest ok.
Oczywiście jestem jak najbardziej za zmianą miejsca następnego zlotu pod warunkiem, że ktoś go zorganizuje i ludzie będą chętni.
borkomar
06-10-2008, 18:15
Dokładnie.
Z Płocka do Łodzi czy wawy jest rzut kamieniem - więc można w ciemno jechać.
Poza tym do centrum każdy ma podobną drogę;)
tylko z Krakowa nie ma pociągu bezpośredniego, więc trzeba się będzie autkiem zebrać;) Łódź bardzo chętnie bym zobaczył, a szczególnie jakąś starą ceglaną fabrykę ;)
aligator16
06-10-2008, 19:13
tylko z Krakowa nie ma pociągu bezpośredniego, więc trzeba się będzie autkiem zebrać;) Łódź bardzo chętnie bym zobaczył, a szczególnie jakąś starą ceglaną fabrykę ;)
Taki sam mialbym problem jak bym jechal do krakowa :)
Co do starej no ale może odnowionej cegły to oczywiście manufaktura :)
Zdjęcie jakieś stare pierwsze lepsze znalezione - z arboretum
http://gallery.stonoga.org/v/mcj/pl_srodkowa/rogow/IMG_0195_001.JPG.html
W google mozna tego sporo znaleźć. W wiosne prawdziwy raj dla makro/przyroda
Pomimo niesprzyjającej pogody i niepełnej frekwencji zlot uważam za bardzo udany. Co prawda byłem tylko w sobotę, ale było bardzo fajnie. Daje kilka fotek. Niestety zimno i deszcz całkowicie zniechęciły mnie do wyciągania aparatu - te które tu pokazuję to jakieś 3/4 ze wszystkich :D Faktycznie trzebaby pomyslec nad przesunięciem zlotu na wiosnę ;) Gdyby jednak tak się nie stało zachęcam do przybywania pomimo pogody, bo na prawdę WARTO!
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/556b0be02c0a4617-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/088e3e1c5649d114-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/fd5f73ec4ec5275f-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/55dfea615367c619-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/f6be3711575a2c83-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/1f986bfb4878c201-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/57ed4da13f5a15e7-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/2f3b7f50c3161dc0-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/ff7302e75aeb357e-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/650786895aefb716-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/520b701dcc1d5dba-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/374942c8ca88c8cd-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
https://canon-board.info/imgimported/2008/10/05c6bbd2a2cabbf2-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
Avadra_K
06-10-2008, 23:32
Kurcze ależ mi szkoda, że nie mogłem/mogliśmy być tym razem na zlocie :-(
Yoshitaka
06-10-2008, 23:34
Kurcze ależ mi szkoda, że nie mogłem/mogliśmy być tym razem na zlocie :-(
Ale ze zdrówkiem już lepiej? Bo sądząc po tym jak się czułem następnego dnia to powinieneś być zdrów jak ryba :)