Zobacz pełną wersję : 40d i nieprecyzyjny wskaźnik naładowania baterii
prezes81
10-08-2008, 17:16
Wiem że jest to wada 40d i w ogóle chyba serii xxd ale u mnie jest tak że bateria co dopiero naładowana po jakimś czasie na aparacie wyskakuje że jest jedna kreska i zaczyna migać. Pare razy zdarzyła się że w ogóle się wyłączył, a jak wyciagnołem bateria i włożyłem ponownie to nagle pokazuje że jest cała. Zastanawiam się czy w innych 40d też tak jest czy to mój jest wadliwy.
...a jak wyciagnołem bateria i włożyłem ponownie to nagle pokazuje że jest cała...
I jak długo tak pokazuje? Jeśli jakieś 3 minuty albo 10 zdjęć a potem znowu wskaźnik leci, to raczej bateria do wymiany.
prezes81
10-08-2008, 17:21
No własnie sie zastanawiam bo kupiłem sobie druga baterie nie orginalna, ale wkładam ją do ładowarki i pokazuje ze jest pełna. Ale chyba masz racje bo po jakimś czasie znowu pokazuje w aparacie jedną kreske.
Wina baterii, ja tak miałem z Energizerem. Po 2 tygodniach normalnego używania, jak chciałem kolejny raz ją naładować, ładowarka pokazywała ją pełną a aparat pustą. Nie pomagało nic. Wymieniłem na gwarancji i teraz jest ok. Nawet bardziej ok niż na oryginalnej.
prezes81
10-08-2008, 17:27
Tak tez zrobie:) Dzieki za pomoc