Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix P6000 - takie nasze G10
http://www.dpreview.com/news/0808/08080702nikonp6000.asp
1. za ciemny lens!!!
2. raw do edycji tylko w aparacie -> buahahaha
3. Wi-Fi
4. Dż Pi Es
5. Bravia 2.7"
6. iso natywne niższe od D3 - co za obciach ;)
7. 2 GB wolnego na serwrerze :mrgreen:
8. $500; ja bym polował za D40 i 18-200VR, używane oczywiście
4. Dż Pi Es
ciekawe czy da radę wgrać AutoMapę? ;-)
8. $500; ja bym polował za D40 i 18-200VR, używane oczywiście
a mnie by się bardziej widziało, gdyby tak odświeżyli Coolpixa 8400 zwiększająć LCD do 2,5" i dodając wyższe ISO bezwzględnie zachowując cała resztę, w tym szczególnie Tilt/Shift LCD, eqv.24-85mm (mój ulubiony), RAW.
i tak też widziałbym nasze G10 :-)
Japan is a "short" distribution market, so if there were a weakness in compact sales coming, it would most likely show up in Japan first. June's compact sales figures were especially worrying in Japan. If that were replicated worldwide in the near future, it would mean significant hurt for a lot of companies, including Nikon.
Niech dadzą szklo f/8 i 4 GB na serwrze wtedy się sprzedaż na pewno poprawi :evil:
niezla kaszana. ale 13.5 Mpix opusci majty niejednemu pstrykaczowi... :D
Sie smiejcie a ja jestem przerazony, jak wszystko idzie w badziewie, ale co sie dziwic gdy widze mlodocianych zachwyconych dziwnymi dzwiekami puszaczanymi w autobusie z komorki.. muza wypas... i nie mowie tu o tym co puszczaja, ale o jakosci dzwieku, wlasciwie nie wiadomo co leci, bo to bzyka, trzeszczy i swiszczy, ale szpan jest :)
Wiec jesli taki wali fotki z komorki, to jak zobaczy minimalnie lepsze, wykryje mu usmiech, powie, ze ta fote zrobil superancka to on juz bedzie piszczal z zachwytu.
Nikon jak i Canon nie chca kompakta ktory bedzie konkurowal z DSLR. Dlatego musza krecic na poziomie 500$. Jasne szklo kosztuje, dlatego lepiej dodac pare MPixow, GPSa port LAN USB, pare gierek. Bi brakuje odtwarzania DivXow :-)
Bardziej mi juz sie podoba Panas LX3, zobaczymy tylko jak w praktyce.
Kolekcjoner
08-08-2008, 01:58
(....)ale 13.5 Mpix opusci majty niejednemu pstrykaczowi... :D
:lol: Dzieci czytają ;):D.
13.5 - mało. Któryś szajsung ;) bodajrze ma ponad 14. Niedługo Ds przy kompaktach to będzie obciach.
I weź się teraz chłopie pokaż na ślubie z marnymi 12mpx w 5d:mrgreen:
I weź się teraz chłopie pokaż na ślubie z marnymi 12mpx w 5d:mrgreen:
No lachona nie wyrwiesz ;)
Hehe, dobrze sie Was czyta ;)
Hehe, dobrze sie Was czyta ;)
THX :mrgreen: