Zobacz pełną wersję : Gdzie wyjechać na kilka dni z dziewczyna???
Chciałbym gdzieś się wybrać z dziewczyna ale będe mógł to zrobić dopiero w okolicach wrzesnia tj 20-30 wrzesnia :) Planowałem gdzieś w góry wyjechać tylko pytanie czy w okolice zakopanego czy poszukać czegoś w czechach czy słowacji. Wiadomo chciałbym, żeby było w miarę tanio (noclegi) tak do 60zł za noc od osoby max :) Ale nie chcę żebyście mi wyszukiwali hotelów czy domków gdzie mozna przenoclegować chyba, że wam się chce albo znacie jakąs dobra stronke.
Głównie chodzi mi o to gdzie sie wybrać w jaki rejon / miasta i co można tam zwiedzać. No i żeby we wrzesniu nie było tam już tony śniegu i 3stopnie ;)
Chętnie bym zwiedził troche Pragę ale pewnie tam będzie odrażająco drogo :) A poza nią nie wiem gdzie jeszcze można się tam wybrać w okolicy.
Aha jestem z opolszczyzny i mam własny transport tj. samochód :)
Jakieś sugestie to bardzo proszę... oczywiście chciałbym też troche fotek pstryknąć. A ze sprzętu mam to co w stopce i nie zapowiada sie na nic więcej. Choć rozmyslam o Sigmie 10-20 zamiast zamiennika KITa ;)
wygogluj : wirtualna praga w noclegach szukaj hotel strzkow albo akademik strizkow..
nocleg ok 60zł za osobę, fakt ze pokoje poźny albo wczesny gierek ale nie o wanne z jakuzzy tu chodzi.. byłem z dziewczyną na 5 dni, wzieliśmy 12000 koron czeskich, do tego paliwo, i parę stów zł, ale można płacic kartą, zaleznie od banku czasami wychodzi jak Byś kupował w banku bez prowizji itd.. wymiana zł na korony wypada boleśniej.. wybierając ten akademik Masz stację metra pod nosem, wystarczy przejsc ulicę.. wjeżdzajac do czech Kup winete, bo Możesz później bardzo słono zapłacic..Metro ok, nigdy nie czekalismy dłużej jak pięc minut, sprawnie i naprawde wygodne, wiele widziałem .. warto było..z jedzeniem to jak Wolisz, Można przeżyc żywiąc sie w sklepie, położonym w pobliżu, a objady to od 100-150 koron od łebka, do tego piwo 30-50kr, zalezy od knajpy, napiwki wliczone do rachunku, a i lepiej pic piwo- cola 0,33 wychodzi czasami drożej..polecam także zoo, i wszystkie znane zabytki, uliczki itd.. Warto się włóczyc, wiele można zobaczyc.. polecam.. wydałem kasę, zamieniłem złotówki, i dwa razy płaciliśmy kartą, warto było, piwo, jedzonko itd..
jak Słowacja to do parku "słowacki raj"
cwanakubwa
04-08-2008, 22:41
Chciałbym gdzieś się wybrać z dziewczyna ale będe mógł to zrobić dopiero w okolicach wrzesnia tj 20-30 wrzesnia :)
Heh - Witaj.
Jak dlamnie to Szczawnica.
Piękny doskok na Słowację- a warto zjeść pyszny obiad w "Chacie Pieniny" u Gondków. Z centrum Szczawnicy to 40 minut wolneeeegoooooo :) - spaceru.
Rzut berecikiem do Piwnicznej - Mniszka. Można przejść wzdłuż Dunajca - całym przełomem do Czerwonego Klasztoru. Trasa spacerowa jak autostrada. Widok skał warstwowych niezapomniany. Raptem 2,5 h. spaceru w jedną stronę.
Można pomoczyć odwłok na Słowacji we Vrbovie - siarczane kąpiele.
W Pieninach fenomenalne plenery, na przykład Wąwóz Homole lub Białej Wody. Na Słowacji zresztą też jest pięknie i cicho.
Można w końcu posłuchać DOBREJ !!! muzyki w Muzycznej Owczarni u Radulego. Grywa tam nawet Nigell Kennedy :)
Ceny w Szczawnicy około 30 zł za dobę bez wyżywienia. Można zanocować w Chacie Pieniny. Warunki "schroniskowe" co prawda, ale w zeszłym roku mieszkałem tam 2 tygodnie z żoną i przyjaciółmi z Anglii i wszyscy przeżyli :D. Zresztą jeździmy tam jak tylko jest okazja - tu masz link - http://www.pieniny.sk/pieniny.html - napisz do nich bo nieznam aktualnych cen ale wiele sie pewnie nie zmieniło.
Polecam i pozdrawiam
Bieszczady o tej porze są piękne. W Wetlinie czy Ustrzykach Górnych bez problemu znajdziesz nocleg w chałupie u kogoś. 60zł/doba to za dwie osoby będzie spokojnie (-:
Miast tam nie ma, za to połoniny są.
Jak masz auto, to bardzo malownicza droga wiedzie z Baligrodu przez kilka wiosek (Stężnica, Górzanka, Wołkowyja) aż do zalewu solińskiego. Po drodze, według znaku, mijasz trzy przejazdy brodem. Hehe, nie trzeba terenowego auta, to po prostu płynąca kałuża po płytach betonowych. Zobaczysz ładną zabudowę wiejską, przydrożne kapliczki, kościółek na górce drewniany, rzekę płynącą wzdłuż wsi obok głównej drogi, itp.
Dalej na północ wzdłuż zalewu, miniesz Polańczyck i dojedziesz do Soliny, tam jest fajna zapora a o tej porze roku ,,turyści'' wrócili hałasować do szkół więc można obejrzeć również twór inżynierii. Podobno da się zwiedzić wnętrze, ale jeszcze nie wiem jak to organizować.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi... muszę się teraz porozglądać za lokum... Wiadomo nie one jest najważniejsze ale jakis niepubliczny prysznic lub wanna by się też przydała po ponad 2 miesiacach rozłąki ;)
Pfff nie znacie się :P
Szklarska Poręba RULEZ ;) Masz tam masę szlaków, 2 wodospady, Szrenicę, Puchatka w okolicy Karpacz, Zakręt śmierci, sa tam super kawiarnie z deserami, róg Radiowej Trójki (tam to zawsze cos sie dzieje), basen ogolnodostepny, sauny i wogole pieknie tam jest nawet latem/jesienia a od Szklarskiej ze 2 góra 3 godziny samochodem do Pragi :)
MacGyver
05-08-2008, 00:46
Na koniec września polecam niskie góry. Ja proponowałbym, jak Minek, Bieszczady lub tak jak Paenka Szklarską Porębę, położoną pomiędzy Zachodnimi Karkonoszami a Górami Izerskimi (W Szklarskiej na 99% będzie cieplej :-)). Jeśli tylko trafisz w ładną pogodę to z pomocą polarka możesz natrzaskać tam masę pięknych zdjęć.
W Tatrach o tej porze roku bywa już bardzo zimno, w wyższych partiach potrafi leżeć kilkanaście centymetrów śniegu.
Pragi nie polecam. Pamiętam to miasto z początku lat 90-tych ubiegłego stulecia ale po kilkudniowym pobycie w listopadzie zeszłego roku zupełnie nie mam ochoty wybierać się tam ponownie. Niezmierzone hordy turystów na ulicach zupełnie zabiły specyficzną atmosferę stolicy Czech.
Już sobie znalazłem jedno miejsce niedaleko szczawnicy ale nie wiem czy ten rejon do konca bedzie mi odpowiadał ale jest ok 50 do zakopanego.. mozna zamki pozwiedzać w czorsztynie i w niedzicy... ale tak pozatym to by sie okazalo na miejscu.
Ale paenka i macgyver chyba mnie przekonują do szklarskiej poręby... bo do ustrzyków górnych to ja mam 510km wiec samo paliwo tam i powrot wyjdzie już ok 400zl ;] a do szklarskiej mam tylko 210km i dosc blisko do pragi (140km) jest mozna zrobic wycieczke jednodniową ;) A pewnie jest tam wiele szlaków i tympodobnych atrakcji...
Ja także kibicuje bieszczadom.
Ale tylko pod warunkiem, że lubicie chodzić po górach, bo odległości w bieszczadach to trasy w zasadzie całodzienne.
ja ostatnio robilem dwa wypady takie doscyc ciekawe ktore Ci moge polecic:
1)Spimy w Bratyslawie, ktora badz co badz jest pieknym miastem i robimy sobie wypady do wiednia, jak masz szybkie auto to ponizej godziny dojedziesz....
2)Spimy w Szklarskiej Porębie i wypady do Pragi.
Jakbys sie na cos zdecydowal z tych dwoch, mam dobre hotele. Nie wiem czy sie zmiescisz w 60zl, ale jak nie wezmiesz posilkow, to moze, moze
Od siebie zaproponuje Beskid Slaski/Zywiecki.. np. Szczyrk, Wisla. Jesli chcecie pochodzic po gorach, po lasach, to tam jest idealnie. W promieniu 20-30km jest masa szlakow, cale wiadro fajnych miejsc, jedzenie jest rewelacyjne a ceny wmiare normalne:) IMO zdecydowanie lepsze rejony niz Zakopane. Kwater jest masa, mozna wybierac i przebierac. W necie znajdziesz sporo informacji o tym rejonie. A jesli chcialbym wiedziec cos wiecej, daj znac.
A ja zaproponuje do Egiptu, cenowo podobnie pewnie wyjdzie, a zarlo dadza, pogoda zagwarantowana, a jesli z siewucha to:
- Sharm... wieczorami zapuszczasz sie do miasta, a tam cuda i dziwy i kobita ci szaleje wsrod podrobek butow i torebek ... wieczorem seks gwarantowany :)
- pokazujesz rafe i trzymajac za reke zanurzacie glowy w wode.. a tam kolorowo i cudnie... znaczy w jednej sekundzie jestes i meski i romantyczny... wieczorem seks gwarantowany :)
- jak sie juz uprzesz na gorki... gory Synaju... i gora Mojzesza... ta trase pokonujesz gdy jeszcze jest zmrok i idac wsrod gowien wielbladzich... badz za dodatkowa oplata jadac na wielbladzie docierasz na gore, gdzie focisz wschod slonca, a przy okazji obejmujesz dziewczyne...po takich przezyciach... wieczorem seks gwarantowany :)
to ciekawe w jakich warunkach, wez takich glupot nie opowiadaj. do takich kurortow jak sie chce jechac to tylko w all inclusive (napoje za free) i samolotem, wiec jak twierdzisz ze cenowo wyjdzie podobnie ( a facet chcial do 60zl/dzien) to ja jestem swiety walenty hahaha. Bylem na feriach na GranCanaria z rodzicami to wyszlo prawie 4500/ osobę za tydzien. Do Egiptu na dobre warunki taniej niz 2500 nie pojedziesz.
to ciekawe w jakich warunkach, wez takich glupot nie opowiadaj. do takich kurortow jak sie chce jechac to tylko w all inclusive.
Chciales za 4500 to pojechales, widac problemy z szukaniem... na teraz moge na pw podac Ci oferty za 1200 z all i 4*,a teraz jak wiadomo ceny sa wyzsze, pod koniec wrzesnia bedzie taniej.
Wrzesień to świetny miesiąc na wycieczki w ciepłe strony. Jeśli wolisz coś bliżej to stawiałbym na Pragę. Mieszkałem 2 lata temu w takim akademiku, ceny były bardzo ok. Łazienka i kuchnia była na 2 pokoje. Do metra 10 minut piechotą albo 2 przystanki autobusem. W centrum ceny bardzo rozstrzelone od absolutnej taniochy po ceny z kosmosu, często drzwi w drzwi przy podobnym standardzie więc trzeba uważać. Generalnie zjeść i wypić można tanio, a Praga po ostatnich remontach wygląda wspaniale.
Chciales za 4500 to pojechales, widac problemy z szukaniem... na teraz moge na pw podac Ci oferty za 1200 z all i 4*,a teraz jak wiadomo ceny sa wyzsze, pod koniec wrzesnia bedzie taniej.
chcialem nie chcialem, wiadomo ze kazdy wolalby taniej, ale taniej nie zawsze znaczy lepiej. znajomy byl na majorce za 6700 na 10 dni, wrocil dopiero z biura TUI, wiec jesli mi powiesz ze znajdziesz takie same warunki za 2000, to po prostu nie uwierze, tzn jest to mozliwe ale warunki na pewno o niebo gorsze
Jeśli chodzi o Prage to polecam, a jako zakwaterowanie to akademiki na Strachov'ie (obok byłego stadionu narodowego czy coś) - bardzo tanio tak że nawet gimnazjalista wyrobi :) No i są zniżki z kartą euro26 :)
Znajomy byl na majorce za 6700 na 10 dni, wrocil dopiero z biura TUI, wiec jesli mi powiesz ze znajdziesz takie same warunki za 2000, to po prostu nie uwierze, tzn jest to mozliwe ale warunki na pewno o niebo gorsze
To nie jest tanie biuro. Generalnie polskie biura sa drogie. Warunki bardzo łatwo można sprawdzić, przecież ogranicza się to w 99% do hotelu. Są opinie w internecie. Warto poszukać ofert w niemieckich biurach, są często o połowe tańsze.
Możesz jechać do Zakopanego. Nocleg 5 km od centrum to około 30 zł za osobę. Na dworcu stoją z ofertami wynajmu więc mozna jechac w ciemno. Za wycieczkę na Słowację zapłacisz jakieś 50 zł/osobę. Do Pragi lepiej ze Szklarskiej Poręby, noclegi podobnie, wycieczki zorganizowane około 50-60 zł. Z Zakopanego do Budapesztu zapłacisz 160 zł, możesz po uzgodnieniu na cały dzień oderwać się od grupy.
Ej no jak z dziewczyną to tylko pAryż...trochę tam mieszkałem i ku zdziwieniu wielu - da się tam znaleźć lokum w sensownej cenie... no a przy okazji nieskończoona ilośc tematów foto...
bartek1000
05-08-2008, 11:51
to ciekawe w jakich warunkach, wez takich glupot nie opowiadaj. do takich kurortow jak sie chce jechac to tylko w all inclusive (napoje za free) i samolotem, wiec jak twierdzisz ze cenowo wyjdzie podobnie ( a facet chcial do 60zl/dzien) to ja jestem swiety walenty hahaha. Bylem na feriach na GranCanaria z rodzicami to wyszlo prawie 4500/ osobę za tydzien. Do Egiptu na dobre warunki taniej niz 2500 nie pojedziesz.
Niestety w Polsce sa takie ceny z biur podrozy....ja mieszkajac w Irlandii rezerwuje sobie bilet na samolot+hotel z wyzywieniem na Wyspach Kanaryjskich i place grosze. Bylem juz tam trzy razy (ja, zona i 4 letni syn) i za kazdym razem cena przelotu,noclegu i auta nie przekroczyla 900 euro za 9 dni/ za nasze 3 osoby !!! Jakby ktos potzrebowal namiarow na hotele na wyspach kanaryjskich to chetnie pomoge. A co do przelotu to zawsze latam Ryanair. Nawet mieszkajac w Polsce oplacaloby sie leciec do Dublina a z tamtad na kanary... Pozdrawiam
Polecam dwa miejsca w Bieszczadach: Serednica i Wola Sękowa. Przy okazji nauczysz się jazdy konnej i zrobisz niezłe zdjęcia. Miejsca nie są drogie. A Bieszczady we wrześniu to chyba najpiękniejsze miejsce w Polsce.
mor_feusz
05-08-2008, 13:14
pod namiot. Cieple spiworki, ognisko ....................
... wieczorem seks gwarantowany :)
P,NMSP :mrgreen:
Co do osób, które polecały szklarską porębę znalazłem sobie juz tam noclegi w 3 roznych willach ;) Standart dosc dobry ceny od 40zl/os do 50zl/os. Lecz bez wyzywienia. Teraz tylko pytanie czy jest tam co zwiedzać bo w internecie niewiele potrafie znaleźć :) A do pragi na jeden dzień zamierzam się wybrać no chyba, że bedzie nadmiar rozrywek i miejsc na miejscu :)
Jeśli myślisz o Szklarskiej, pomysle też o Karpaczu, według mnie znacznie więcej ciekawych szlaków do przejścia, Śniezka na wyciągnięcie ręki, do Pragi tez można przeskoczyć. We wrześniu będą zabijac się za klientem, bez problemu znajdziesz tani nocleg w dobrych warunkach za rozsądne pieniądze. Z wyzywieniem tez nie będzie kłopotu. A tematów na zdjęcia cała masa.
Blindseeker
06-08-2008, 16:38
Czorsztyn.
Mam namiar na domki nad samym zalewem, z widokiem na całe Tatry polskie i słowackie. Cena 50 zł za pokój. Piekna okolica, niedaleko na Słowację, w Pieniny i Tatry. W sam raz na kilka dni.
borkomar
06-08-2008, 18:03
Aś Pan zaszalał :mrgreen:
Szczególnie nasz Polskie pola namiotowe bez ciepłej wody(z zimnej się cieszyć trzeba że jest :wink: ) To by się na pewno Kobiecie spodobało.:rolleyes:
rasialdo
07-08-2008, 00:04
... nie wiem czy nie jest już za późno i autor nie podjął decyzji - tak czy siak moje 0,05 zł w temacie to: Kazimierz Dolny + okolica (Janowiec, Męćmierz, Kozłówka - obowiązkowo, ewentualnie Nałęczów, Puławy i sporo wiejskich klimatów dookoła).
Miejsce bardzo klimatyczne. Myślę, że lepsza ;) połowa będzie zadowolona, a i fotograficznie można, oj można się wyżyć.
...tylko te kilometry:confused:.
pzdr,
Chciałbym gdzieś się wybrać z dziewczyna ale będe mógł to zrobić dopiero w okolicach wrzesnia tj 20-30 wrzesnia :) [...] Ale nie chcę żebyście mi wyszukiwali hotelów czy domków gdzie mozna przenoclegować chyba, że wam się chce albo znacie jakąs dobra stronke. [...]
Chętnie bym zwiedził troche Pragę ale pewnie tam będzie odrażająco drogo :) A poza nią nie wiem gdzie jeszcze można się tam wybrać w okolicy.
Aha jestem z opolszczyzny i mam własny transport tj. samochód :)
Wiesz, jak jestes otwarty na ludzi, a Twoja dziewczyna rowniez - to moge polecic http://www.hospitalityclub.org/
W 2005r zjechalismy z kumplem samochodem w ciagu dwoch miesiecy ponad 12.000km od Szczecina do Gibraltaru, troche Maroka i przez Portugalie i Hiszpanie ponownie do Szczecina, a dzieki tej stronie poznalismy mase fantastycznych ludzi.
Co najciekawsze - mielismy noclegi w centrum Madrytu, Barcelony, Lizbony i wielu innych miejscach. Za darmo. Wrazenia zostaja do konca zycia, znajomosci rowniez. Mozna podrozowac kupujac wycieczke, wynajmujac hotel lub kwatere - oczywiscie. Jesli jednak macie troche czasu do wyjazdu, a taka forma zwiedzania Wam odpowiada - mysle ze moze to byc - poza fantastycznym wypoczynkiem - rowniez fantastyczna przygoda.
Zeby bylo jasne - ludzie na tej stronie to generalnie pasjonaci - podroznicy, wymieniaja sie mozliwosciami: jeden tylko Cie oprowadzi po miescie, drugi chce pogadac i wymienic poglady, a jeszcze inny da Ci nocleg i pokaze najciekawsze knajpy w miescie - takie ktorych moze i nie znajdziesz w zadnym przewodniku.
Jesli bedziesz mial jakies pytania - zapraszam na PW, jak tylko bede mogl - pomoge.
terminator
07-08-2008, 09:19
Teraz tylko pytanie czy jest tam co zwiedzać bo w internecie niewiele potrafie znaleźć
http://www.adamski.pl/gory/skalne-miasto/
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zamek_czocha_sekrety_malowniczego_grodu_nad_kwisa_ 50754.html
http://www.centrumbabylon.pl/wczasy.php?kod=babyl06&gclid=CPLcgfiX-5QCFQkrlAod-z3SrQ
Gdybyś się wybierał do szczawnicy to polecam nocleg http://www.aleksandrowka.nrs.pl/
fajne miejsce a jak dobrze pogadasz to na pewne nie będzie jakoś drogo ja byłem w ferie i naprawdę byliśmy zadowoleni
Szklarska poręba:
Wodospad szklarka
wodspad kamiończyk
puchatek
szrenica
karpacz - obok jest jakis zalew sztuczny zdaje sie, przynajmniej przy zaporz ebyłam...spora :D
mnustwo szlaków rowerowych i pieszych
"zakręt śmierci"
skwer radiowej trójki
muzeum minerałów
z wyżywieniem nie powinieneś miec problemów, są stołówki jakieś napewno,, przynajmniej ja jadlam na stolowce;p
Nie jestem pewna czy mi sie coś nie pomerdało z miesiącami ale wydawało mi się że na jesień jakieś zawody rowerowe chyba były w szklarskiej.
pzkrolik
08-08-2008, 00:31
Ja we wrześniu wybieram się z dziewczyną rowerami w Bieszczady... i jeszcze nie wiemy co i jak i gdzie... wiemy tylko że 1 września o 6 rano jesteśmy w Sanoku, a później, może Ustrzyki, może Krościenko, Balnica... na 10 dni jedziemy, z namiotem ;) tzn dziewczyna na bagażniku namiot, karimaty, kocherek, śpiwory i inne takie, a ja u siebie na plecach moje foto zabawki wiozę ;))))... no żeby nie było, też ładunek na rowerze będe miał (jakieś dętki, narzędzia, opony (zwijane), ciuchy, żarcie liofilizowane i inne kaszko-grysiki + vifony)... no i statyw... co do noclegów to tak od ok 17:00 każdego dnia będziemy myśleć gdzie się zatrzymać, może jakies pole namiotowe, może u kogoś za domem, a może nawet "na dziko"... nie wiem tylko co mam ze sobą zabrać?... czy brać 50mm i 85mm czy tylko 85mm i 24-70mm... na pewno 70-200 wezmę i może rybie oczko... ale moją 50tke też bardzo lubie... i 100 macro pewnie też by się przydała... i jakiś ringflash... a kiedyś gdzieś przeczytałem, że jak się ma tylko jeden obiektyw to lepsze zdjęcia wychodzą... słyszałem, że w Bieszczadach o tej porze roku łatwo o jelenia... a co gorsze? jeleń czy niedźwiedź?? i jaki obiektyw wtedy założyć...!?
:))
Jeśli Praga to polecam jak to już wcześniej naopisano HOSTEL STRACHOV
Spokojnie za 60zł/os tam pomieszkacie
I OBOWIĄZKOWO trzeba zobaczyć "tańczące" fontanny.
http://www.krizikovafontana.cz/
Lepiej wybrać wcześniej datę i godzinę spektaklu. Nam się dobrze trafiło i akurat załapaliśmy sie na koncert Kitaro i Vangelisa.
Koncerty są późnym wieczorem - pewnie dlatego wiekszość "jednodniowych" wycieczek je omija.
Generalnie Praga jest pięknym miastem, ale na nie potrzeba czasu, żeby wczuć się w klimat.
Spędziliśmy tam prawie tydzień i jeszcze by się chciało. :)
Jeśli lubicie motoryzację to w połowie drogi do Pragi jest Mlada Boleslaw
Nawet jak ktos nie przepada za samochodami skody - to muzeum i fabryka mu sie spodoba.
Mnóstwo aut z poczatku XX wieku a te jak wiadomo mają klimat.
Można wejść i godzinami focić stare "dyliżanse"
dodatko - można zwiedzac z przewodnikiem działającą fabryke - rewelacja :)
Widok lini produkcyjnej robi wrażenie zwłaszcza, że widać krok po kroku jak składany z klocków jes samochód :)
PS - W pradze jest muzeum seksu !
Po takim czymś wieczorem ... seks gwarantowany :))
canis_lupus
08-08-2008, 17:25
To może ja Cie namówię na wspomniany wcześniej Słowacki Raj. Noclegi prawie luksusowe są w cenie 20-25zł/os. Można spokojnie sie targować. Polecam spanie u Ormian w Hrabusicach. Maja luksusowe bardzo czyste domy, tylko nieco kiczowate w środku. Na zwiedzanie nie powinieneś narzekać, Cała masa pięknych szlaków, Zamek (Spisky Hrad) w pobliżu, fantastyczna jaskinia lodowa. Jest pole namiotowe. Taniutkie i znakomicie zagospodarowane i utrzymane. Polecam.
tomek1906
08-08-2008, 18:13
jeśli szczawnica to 10 km dalej dwie piękne trasy (Jaworki)
wąwóz homole i rezerwat w białej wodzie , we wrześniu już raczej pusto
byłem tam 2 tygodnie temu http://www.szafran.webd.pl/thumbnails.php?album=69
bieszczady , też polecam, szczególnie podobało mi się w okolicach zalewu myczkowskiego
http://www.szafran.webd.pl/thumbnails.php?album=38
Praga to osobny temat, byłem rok temu samochodem, mieszkałem na obrzeżach (jakaś taka chińska dzielnica czy cóś). Chcemy wrócić ale bez samochodu i mieszkając w centrum, dramat z parkowaniem albo mocno kasują od godziny :)
Przeczytałem wszystko... trochę namieszaliście mi :) Jestem w miare przekonany w okolice Szczawnicy sie wybrać bo są 2 zamki do zwiedzenia (czorsztyn, niedzice) i jeszcze troche innych atrakcji no i nie calkiem daleko do slowackiego raju ;) Albo druga wersja Szklarska poręba w sumie miedzy tymi 2ma opcjami chyba się będe musial zdecydować... jeszcze mam dużo czasu ale nie chce rezerwować do przodu gdyż musze wpierw obronić magistra no i dziewczyna ma jakas poprawke wrześniowa i dopiero później moge sie wybrać... a nie wiem do kiedy zdąże z obrona wiec chyba wyjade na ostatnia chwile i będę szukał czegoś na szybko... albo z tydz wczesniej bede wiedzial czy i kiedy bede mogl jechac... Mam nadzieje, że wypali.. Jeśli bym mógł prosić to ktoś pisał o Ormian w Hrabuscicach jakis link do tego hotelu. Pozdrawiam wszystkich dzieki za propozycje :)
canis_lupus
09-08-2008, 09:24
Żaden link. Wjedziesz do Hrabusic to sami Cię znajdą. :D Jakby co to pytaj na przystanku na skrzyżowaniu jak się jedzie od strony Popradu. Tam co drugi dom oferuje noclegi. Ewentualnie w centrum jest znakomita informacja turystyczna. Do tego stopnia fajna, że jak ja tam bez samochodu byłem, to poszedłem sie tam dowiedzieć jak sie moge dostać do lodowej jaskini. Dziewczyna tam siedząca powiedziała że jeździ jakiś bus, ale bardzo nieregularnie i z rożnych miejsc, niekoniecznie z Hrabusic. Wzięła do mnie numer telefonu i skończyło sie na tym że załatwiła nam że jakis bys z Holendrami pojechał przez Hrabusice, zarezerwowała bilety i tylko kazała byc o danej godzinie pod informacją.