Zobacz pełną wersję : Największy wizjer w DSLR ?
Quadrifoglio
03-08-2008, 15:24
Z ciekawości - jaka obecnie produkowana cyfrowa lustrzanka ma największy wizjer/pole obrazowania ?
Z ciekawości - jaka obecnie produkowana cyfrowa lustrzanka ma największy wizjer/pole obrazowania ?
Obstawiałbym Hasselblada lub Mamiya'ę...
Quadrifoglio
03-08-2008, 22:05
Obstawiałbym Hasselblada lub Mamiya'ę...
MAŁOOBRAZKOWYCH. Wiesz, czy tylko udajesz mądrego ?
Tezet-gdynia
03-08-2008, 22:16
a gdzie w pierwszym poscie bylo napisane ze maloobrazkowych ? :|
MAŁOOBRAZKOWYCH. Wiesz, czy tylko udajesz mądrego ?
Jeśli cyfrowych 35mm, to masz do wyboru całe 4 modele :)
EDIT:... and the winner is Canon 1Ds mk.III (powiększenie 0.75X przy polu krycia 100%)
A gdzie było napisane że 35mm?
Ja też obstawiałbym jakiś MF, np. taki (http://www.hasselbladusa.com/products/h-system/h3dii-31.aspx). Niestety większych formatów chyba nie robią w wersji all-in-one :) (pomijając, że raczej nie jako lustrzanki :mrgreen:)
MAŁOOBRAZKOWYCH.
a bylo gdzies napisane ze chodzi o maly obrazek :roll:: ?:
czyli body Nikona, Pentaxa, Samsunga, Olympusa, Fuji itp. nie zaliczaja sie cyfrowych luster :wink: :?:
A gdzie było napisane że 35mm?
Założyłem, że z małoobrazkowych cyfrowych te 35mm będą miały największe wizjery... czy się myliłem?
lol, jak dyskusja będzie się dalej tak dobrze rozwijać, to mod pogoni was z piaskownicy prosto do pralni:mrgreen:
A średniaki, to lustrzanki w ogóle?
Quadrifoglio
03-08-2008, 23:32
EDIT:... and the winner is Canon 1Ds mk.III (powiększenie 0.75X przy polu krycia 100%)
Dzięki.
zdecydowana większość w tym h3dII, mimo tego że nie jest MAŁOOBRAZKOWY!!!:mrgreen:
Jak napisał lempl, Hassel i bodajże właśnie cyfrowa Mamijka są typowymi lustrzankami jednoobiektywowymi (SLR). Inne średnioformatowe cyfrówki w formie "dupek" można zapewne podłączać do różnych aparatów (SLR, TLR, inne?), w zależności od systemu.