Zobacz pełną wersję : Czy pyłek na matówce ma wpływ na zdjęcia??
Poohacz79
02-08-2008, 15:57
Witam. Tak jak w temacie. Czy pyłek na matówce ma wpływ na zdjęcia??
Matryca czysta, pyłek tylko na matówce.
Nie ma - możesz robić spokojnie zdjęcia.
Jak by co to nigdy nie czyść sam matówki - zwykle kończy się to wizytą w serwisie.
Poohacz79
03-08-2008, 12:30
Podmuchałem gruchą i jest OK.
ArturBonoVox
03-08-2008, 13:54
marekb, chcesz gruszke? :P
Poohacz79
06-08-2008, 12:48
Panowie... oczywiście mówimy o dmuchaniu strumieniem powietrza za pomocą gruszki do tego przeznaczonej..... ;]
Pozdrawiam
Witam, nie bardzo się znam na rzeczy (mówię o dmuchaniu gruszką), ale mam 50d kupionego z drugiej ręki i zauważyłem przez wizjer jakieś kłaczki/paprochy. Nie widać ich jednak na zdjęciu, co to może być, gdzuie to może być i jak to ewentualnie usunąć?
Witam, nie bardzo się znam na rzeczy (mówię o dmuchaniu gruszką), ale mam 50d kupionego z drugiej ręki i zauważyłem przez wizjer jakieś kłaczki/paprochy. Nie widać ich jednak na zdjęciu, co to może być, gdzuie to może być i jak to ewentualnie usunąć?
Napisales w dobrym watku i pytasz co to jest? :)
Klaczek!
Jak by co to nigdy nie czyść sam matówki - zwykle kończy się to wizytą w serwisie.
e tam, ja normalnie ją czyszczę i (o zgrozo !) myję i nie ma problemów, przy zachowaniu minimum ostrożności nic złego nie powinno się stać. Z matówką trzeba jak z kobietą .... :)