PDA

Zobacz pełną wersję : 40d + 24-105 is

Novaline
02-08-2008, 00:02
Witam

Jestem od paru dni wesołym właścicielem Canona 40D i obiektywu 24-105 IS f4.0. I wszystkim się chwalę :)

Rzecz w tym, że byłem czasami gościem na tym forum, a teraz stało się ono moim podstawowym źródłem informacji o sprzęcie.

Nie znalazłem na razie nikogo, kto by opisywał takie zestawienie obiektywu i body. Mi przez te kilka dni pracuje się rewelacyjnie. Przesiadłem się na lustro z Panasonica FZ20 (hiperzoom), który był całkiem fajny, ale trochę ograniczał. A Canon po prostu pozwala mi się rozkręcić tak, jak należy.

Po co o tym piszę? Jak już zaznaczyłem - każdemu się chwalę ;)

Pzdr
Radek

arturs
02-08-2008, 00:32
Cieszymy się razem z tobą ;)
Jenda prośba - tylko od razu nie zakładaj wątku pt. "Zobaczcie jakie ********e fotki tobi mój ********y nowy sprzęcior" ;) ani "Łeee... do **** kanon.. mój kompakt robił lepsze zdjęcia, te są nieostre" :mrgreen:

Pozdrawiam

Vitez
02-08-2008, 00:59
Po co o tym piszę? Jak już zaznaczyłem - każdemu się chwalę ;)

No to przeniosłem chwalipiętę do odpowiedniego podforum :p .

Novaline
02-08-2008, 01:07
Arturs, nie przeginasz czasem z tą radością ? :)

Ja nie mam 13 lat.
I staram się jakiś poziom trzymać.

Ad rem, Canon jest cięższy od kompaktu, bardziej czarny, ma grubszy pasek - a te guziki - full wyczes.

Jeśli kiedykolwiek znajdziesz wątek, w którym coś takiego opiszę, dodając moje "********e" fotki, stawiam sześciopak.

arturs
02-08-2008, 01:11
Arturs, nie przeginasz czasem z tą radością ? :)

Ja nie mam 13 lat.
I staram się jakiś poziom trzymać.

Ad rem, Canon jest cięższy od kompaktu, bardziej czarny, ma grubszy pasek - a te guziki - full wyczes.

Jeśli kiedykolwiek znajdziesz wątek, w którym coś takiego opiszę, dodając moje "********e" fotki, stawiam sześciopak.

Jak dodałeś Avatara to już widzę że nie masz 13tu lat :mrgreen: ale często tak bywa jak ktoś wpadnie nowy więc dlatego tak sobie siedzę i złośliwie piszę bo zaczynam urlop i mi się dowcip wyostrzył.. Vitez widze też się z nami cieszy ;)
to czekam na wątek ze zdjęciami bo piffka bym się napił ;)
Mam m.in. taki sam zestaw jak Ty i też mi się podoba...

Pozdrawiam i już nie troluję
(widzisz jakią ma ładną linijkę w podpisie na czerwono ;) - więc się mną nie przejmuj)..

Vitez
02-08-2008, 01:57
Mam m.in. taki sam zestaw jak Ty i też mi się podoba...

To może napisz koledze jak się 40D+24-105 sprawuje bo chyba o to mu głównie chodziło zakładając ten wątek :roll: .
Ja nie wiem, bo w momencie kupna 40D zmieniłem 17-40 4L+24-105 4 IS L na 17-55 2.8 IS i nie żałuję :twisted: .

arturs
02-08-2008, 10:37
To może napisz koledze jak się 40D+24-105 sprawuje bo chyba o to mu głównie chodziło zakładając ten wątek :roll: .
Ja nie wiem, bo w momencie kupna 40D zmieniłem 17-40 4L+24-105 4 IS L na 17-55 2.8 IS i nie żałuję :twisted: .

napisałem, na PW sobie korespondujemy ;)

papierzyna
02-08-2008, 23:05
Novaline: mam taki sam zestaw i sobie go chwale:) Szybki AF, dzięki 24 mm można jakiś krajobraz zrobić :)a 105 jakiś portrecik. Parę zdjęć możesz zobaczyć pod tym linkiem http://picasaweb.google.com/karluum/Nado Kupiłem go również ze względu na fakt, że podpinam go do EOSa 5 by postrzelać sobie krajobrazy na slajdach... Polecam go wszystkim :)