Zobacz pełną wersję : Canon PowerShot A640 problem natury technicznej
Witam jestem całkowicie zielony w tym temacie także proszę się nie wyśmiewać i nie mądrzyć :p Przechodząc do sedna; mam Canona PowerShot A640 tj 10mln pikseli i 4x Zoom, na obiektywie pisze coś takiego: 7.3-29.2mm 1:2.8-4.1 i moje pytanie brzmi następująco; czy mogę polepszyć sobie jakoś zoom mianowicie poprzez dokupienie jakiegoś cuda itp?
Z góry dziękuję za pomoc
Rozumiem, że chodzi Ci o rozszerzenie zakresu ogniskowych.Możesz tego dokonać za pomocą konwerterów, tele i wide. Aby dało się je zamontować potrzebna jest stosowna tulejka. Wszystkie szczegóły zawiera instrukcja obsługi. Zerknij też np. tu. (http://www.pixmania.com/pl/pl/14/5/xx/433/1/criteresn.html)
No dzięki, czyli dzięki temu polepszę sobie zooma optycznego? Ile by wtedy wynosił?
No dzięki, czyli dzięki temu polepszę sobie zooma optycznego? Ile by wtedy wynosił?
Jeżeli masz zoom optyczny 4x a dokupisz tuleję i konwerter tele np. 2x to mnożysz 4x2
Jeżeli kupisz sobie tuleję i konwerter szerokokątny np. x0.75 (minimalna ogniskowa teraz to 35mm) to też mnożysz 35 X 0.75 = ok. 26 (większy kąt widzenia)