Zobacz pełną wersję : CanonS3 IS -wyłącza się podczas operowania zoom`em
Posiadam go od niedawna. Nie doznał żadnych obrażeń, a ostatnio po włączeniu, gdy tylko zacznę operować zoom wyłącza się.
Problem ten pojawia się przy bardzo szybkim przesuwaniu, więc nie wiem czy jest to zjawisko normalne, czy może lepiej oddać sprzęt do serwisu.
Czy ktoś miał podobny problem.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
Łukasz L.
28-07-2008, 19:37
Także mam S3, jednak nie mialem takiego problemu o którym piszesz. Skontaktuj się lepiej z serwisem8-)
witam, masz ten sam problem co ja. Uszkodzony masz jakis obwod zasilania. Mi na gwarancji wymienili tylny panel i usuneli usterke. Wprawdzie aparat chodzi teraz super ale mam niesmak, ze zaraz po kupieniu usterka ta zaczela mnie dreczyc. Poza tym czas trwania naprawy to tylko (dla mnie az) trzy tygodnie. Gdybym wiedzial, ze w tym modelu te usterki wystepuja, nie kupil bym go nawet za 500 zl (szczerze wolalbym juz cos z nikona np. d40x). Nie wiem jak jest z S5. Na forach angielskich usterka ta tez jest wymieniana. Jak wczesniej napisalem, po naprawie jest ok. Mysle, ze jesli po kupnie chodzil by tak jak teraz to bym nawet zlego slowa nie pisnal. Moim zdaniem serwis sie spisal na 5. Nie wiem jednak dlaczego mam na matrycy jakiegos paprocha i to w kompakcie? Na razie mi to nie przeszkadza. Milo by bylo by przy okazji naprawy ktos ja troche obmyl bo tez sie przeciez brudza. Tak jak po naprawie umyli mi lanosa w srodku i na zewnatrz. bylem b. zadowolony.