Zobacz pełną wersję : CANON EF 50 f/1,8 II szybko drożeje
FotoZiutek
06-06-2005, 00:46
Witam!
Właśnie przymierzałem się do kupna tej chyba najpopularniejszej i taniej stałki do Canona, już odłożyłem troszkę kasy i co - szkiełko cały czas drożeje! Nie wiecie o co chodzi? Jeszcze jakiś czas temu można było to kupić za około 300 zł a teraz ceny na Allegro oscylują wokół 400-450 zł!
Polećcie proszę miejsca gdzie można jeszcze kupić to szkieło po "rozsądnej" cenie...
Ja jakoś w lutym kupowałem nowy za 370 złotych z fakturą i gwarancją...
Nazwy usera na allegro już ie pamiętam, ale jak wyszukasz to znajdziesz go. :)
TommyTheCat
06-06-2005, 08:49
fotoziutek: popatrz tutaj http://www.atanet.pl/coronado
no własnie coronado ma najlepsze ceny w marcu łyknąlem za 310, troche dolar od tego czasu poszedl do góry ale mysle wiecej niz 350 nie bedzie chcial
Polećcie proszę miejsca gdzie można jeszcze kupić to szkieło po "rozsądnej" cenie...
Zawsze możesz zajrzeć na forum sprzedam :)
Znalazłem. :D
Kupowałem u użytkownika "gofinek".
:)
ja u fotomanii za 360 jakies 2 miesiace temu.
FotoZiutek
06-06-2005, 16:48
Dzięki za "kontakty"! Powysyłałem zapytania, ale coś nie ma odpowiedzi... Poczekam do jutra...
Golibroda
06-06-2005, 20:21
Jeszcze jakiś czas temu można było to kupić za około 300 zł a teraz ceny na Allegro oscylują wokół 400-450 zł!
Sami forumowicze i grupowicze robią marketing dla niektórych modeli szkiełek.
Jak jest duży popyt (a nie wierzę,że sprzedawcy nie czytają netu) a on napędza ceny. Sami wpychamy wiekszą kasę firmom do kieszeni :grin:
Tomasz Golinski
06-06-2005, 20:23
To czas się zgłosić po procenty. Inaczej zmienimy linię :>
Może jakiś sprzęt na "oficjalne testowanie"... Ja bym potestował np. 100-400 ;)
Golibroda
06-06-2005, 20:24
......
A jak czuje się Twoja Sigma 18-125 ?. Może jakieś nowe sample, uwagi albo spostrzeżenia ?
ja kupilem 2 tygodnie temu w www.fotoklik.pl za 395 zl, rano zamowilem i tego samego dnia odebralem osobiscie po poludniu :)
Sami forumowicze i grupowicze robią marketing dla niektórych modeli szkiełek.
100-300 USM jest badziewny to najgorsze szklo ze stajni canona, wogole szkoda na niego czasu..... :mrgreen: A te wszystkei elki - no syf poprostu :mrgreen:
Za to te dwa tamrony z mojej stopki to cud, miod i orzeszki :mrgreen:
FotoZiutek
06-06-2005, 21:30
EXTRA - kontakt od TommyTheCat okazał się złotym kontaktem! 320 zł i szkiełko jedzie do mnie! To mi się podoba! Jeszcze raz dzięki chłopaki!
greg801 - przepłaciłeś :D
Golibroda - Sigma służy mi dzielnie i jestem z niej baaardzo zadowolony!
A mały sampelek z sobotniego wypadu z dziećmi do starego młyna tu http://fotogalerie.pl/fotka/2533721118002968667
[Edit] - na prośbę Golibrody dane z exifa
File Name 4_IMG_4051.jpg
Camera Model Canon EOS 350D DIGITAL
Shooting Date/Time 2005-06-04 10:59:58
Tv( Shutter Speed ) 1/800
Av( Aperture Value ) 7.1
Image Size 1205x1795
Flash Off
File Size 1031KB
Owner's Name Pawel Kaniuk - FotoZiutek
Tomasz Golinski
06-06-2005, 21:33
Jak dojdzie i będzie działał to napisz. Może też się skuszę :> Choć za polecanie na forum powinienem dostać gratis :>
Golibroda
06-06-2005, 22:00
A mały sampelek z sobotniego wypadu z dziećmi do starego młyna tu http://fotogalerie.pl/fotka/2533721118002968667
świetne :D , jeszcze mały wgląd od EXIF`a i będzie OK :mrgreen:
FotoZiutek
13-06-2005, 11:45
Z czystym sumieniem moge polecic http://www.atanet.pl/coronado jako godnego zaufania i rzetelnego sprzedawce. Cena jak na stronie (z przesyłką 320 zł) i tytułowa stałka (po 2 dniach) już siedzi w mojej 350-tce i pewnie nie często będę się z nią rozstawał :D
korbusiatko
13-06-2005, 12:12
FotoZiutek jak placiles, za pobraniem czy z gory?
FotoZiutek
13-06-2005, 12:17
korbusiatko - wierzę ludziom polecanym przez innych, a po przeczytaniu tylu dobrych opinii o człowieku... zaufałem. Zapłaciłem z góry i po 2 dniach miła paczuszka zapukała do mych drzwi :D Dlatego sam też polecam!
korbusiatko
13-06-2005, 12:20
skąd wysylal? moze W-wa? to bym sie na odbior osobisty umowil...
jak nie to zaufam Twojej opini - ze warto :mrgreen:
FotoZiutek
13-06-2005, 15:45
korbusiatko - niestety nie zwróciłem uwagi, (ale raczej chyba nie z W-wy) a papier z paczuszki już wywalony :( Chyba bedziesz musiał zaufać ;)
korbusiatko
13-06-2005, 15:51
no to zamowilem, mam nadzieje ze bedzie rownie bezproblemowo jak u Ciebie,
pozdrawiam :smile:
skąd wysylal? moze W-wa?
wchodzisz na jego strone www -> wchodzisz na jego aukcje -> z opisu aukcji odczytujesz "Lokalizacja: Okolice Krakowa" :roll: .
korbusiatko
13-06-2005, 17:00
dzieki Vitez, w pracy Allegro nie za bardzo chodzi, wiesz - jakies korporacyjne obostrzenia, ale zawsze mozna liczyc na pomoc milego forumowicza ;-)
Ja polecam www.techmarket.pl kupiłem ww. obiekt za 385 PLN, odbiór osobisty jako że mieszkam we Wrocku.
Pozdrowienia
Ja polecam www.techmarket.pl kupiłem ww. obiekt za 385 PLN, odbiór osobisty jako że mieszkam we Wrocku.
Pozdrowienia
Przepraszam wszystkich czytających mój post. Kupowałem ten obiektyw w czwartek tj. 09.06 za 385 teraz wszedłem na ich stronę już kosztuje 395
dzieki Vitez, w pracy Allegro nie za bardzo chodzi, wiesz - jakies korporacyjne obostrzenia, ale zawsze mozna liczyc na pomoc milego forumowicza ;-)
Wrozka nie jestem by wiedziec ze siedzisz w pracy z obostrzeniami :roll: .
korbusiatko
14-06-2005, 08:51
Wrozka nie jestem by wiedziec ze siedzisz w pracy z obostrzeniami :roll: .
dlatego napisalem dzieki, zreszta pytanie bylo personalnie skierowane do FotoZiutka
Golibroda
14-06-2005, 10:01
[Edit] - na prośbę Golibrody dane z exifa
Dziękuje pięknie :)
ja kupilem 2 tygodnie temu w www.fotoklik.pl za 395 zl, rano zamowilem i tego samego dnia odebralem osobiscie po poludniu :)
w tejze firmie obecnie kosztuje 409zł i na dodatek nie mają w magazynie - chyba kupiłeś ostatni .. bo ja zamówiłam też w tym czasie i po tygodniu sama musiałam się odezwać czy wogóle dostane jakieś info nie mówiąc o sprzecie (wysłali tylko maila z potwierdzeniem zamówienia i info że odezwą się przez 24h- czekałam kilka dni... i napisałam maila). Tak też po kolejnym tygodniu zrezygnowałam z zamówienia - i skorzystałam z linka który podajcie http://www.atanet.pl/coronado - zobaczymy.. na razie czekam na odpowiedź..
Czy któryś z panów może mi powiedzieć czy ów obiektyw można od ręki kupić w województwie kujawsko-pomorskim, bo w takowym mieszkam ??
korbusiatko
17-06-2005, 00:31
nie ma, no chyba ze Auwo ma...
Makary, nie wstydz się powiedzieć gdzie mieszkasz,bo ja np.Aleksandrów Kujawski i wcale sie tego nie wstydzę ,wręcz odwrotnie
Skoro wrecz odwrotnie to czemu nie widac Twojej miejscowosci w profilu?
Hej Panowie - macie może jakiś działający kontakt do Coronado ?? Nie odpowiada na maile, na GG ciągle nieobecny.... a cena 320 zł za 50 f1,8 II na jego www ciągle wisi...
Ta cena nieaktualna. Polecam wojweta z Poznania - we wtorek będzie miał za ok 340 zł dość dużo ...
Ta cena nieaktualna. Polecam wojweta z Poznania - we wtorek będzie miał za ok 340 zł dość dużo ...
Z czego to wnosisz ? Na poczatku przyszlego tygodnia bede mial do odbioru ten obiektyw za 326 zl (lacznie z kosztami przesylki). Na maile faktycznie rzadko odpowiada mniej wiecej raz na dwa dni.
Aha dodam ze czekam juz 2 tyg mniej wiecej na obiektyw gdyz wszystkie podobno mu zeszly i zapotrzebowanie ma pokryc dopiero ta dostawa.
Jeśli towar nie jest dostępny od ręki to moim zdaniem oferta nieaktualna. Za długo siedze w tym biznesie żeby wierzyć oświadczeniom typu "będzie na wtorek" :D
Jeśli towar nie jest dostępny od ręki to moim zdaniem oferta nieaktualna. Za długo siedze w tym biznesie żeby wierzyć oświadczeniom typu "będzie na wtorek" :D
Nie sposob sie nie zgodzic ... z tym ze pisales o cenie a ta jest jak najbardziej aktualna.
Dostalem potwierdzenie o tym, iz obiektyw zostanie wyslany w poniedzialek co w polaczeniu z opiniami o coronado raczej nie pozostawia watpliwosci o dostepnosci tego szkla.
Tyle ode mnie. Pierwszy raz u niego robie zakupy wiec narazie trudno mi wypowiadac sie w oparciu o wlasne doswiadczenia.
No skoro tam mówi, to pewnie będzie miał dostawę. ylko z tymi dostawami to jest różnie. Czekasz na coś i okazuje się , że niespodziewanie nie ma..
Coronado
27-06-2005, 08:48
Widze, ze konkurencja za wszelka cene usiluje mnie zdyskredytowac... Kto u mnie kupowal to wie, ze dotrzymuje slowa.
Pozdrawiam
Coronado
FotoZiutek
27-06-2005, 08:55
Kto u mnie kupowal to wie, ze dotrzymuje slowa.
Potwierdzam!
Bardzo zadowolony uzytkownik EF 50 f/1.8...
Widze, ze konkurencja za wszelka cene usiluje mnie zdyskredytowac... Kto u mnie kupowal to wie, ze dotrzymuje slowa.
Pozdrawiam
Coronado
Nie dyskredytuję, tylko ostrzegam, ze bardzo często terminy nie są dotrzymywane, również przeze mnie, no ale nie jest to z reguły wina sprzedającego.
Pozdrawiam
Coronado
Fajnie, tylko odpisz czasem na maile, choćby przysłowiowym "będzie we wtorek". Bo jak na razie to kupiec lata za sprzedającym / towarem, a powinno być chyba odwrotnie.
Coronado
27-06-2005, 19:27
Fajnie, tylko odpisz czasem na maile, choćby przysłowiowym "będzie we wtorek". Bo jak na razie to kupiec lata za sprzedającym / towarem, a powinno być chyba odwrotnie.
Wydaje mi sie, ze staram sie na biezaco w miare odpisywac (2-3 dni max). Chyba, ze masz jakis filtr na koncie i nie doszlo? Nie jest to moje glowne zajecie wiec czasami musi poczekac na wolna chwile. Podeslij jeszcze raz mejla to odpowiem dzisiaj.
Pozdrawiam
Coronado
No ja mam nadzieje ze szklo do mnie idzie bo nie mam czym focic w robocie :(
Coronado
27-06-2005, 20:16
No ja mam nadzieje ze szklo do mnie idzie bo nie mam czym focic w robocie :( Ulica na "B" w Lodzi? Jezeli tak to wyszlo dzisiaj rano i pewnie jutro bedzie.
Pozdrawiam
Coronado
Ulica na "B" w Lodzi? Jezeli tak to wyszlo dzisiaj rano i pewnie jutro bedzie.
Pozdrawiam
Coronado
Tak jest :) Chwala Ci za to bo juz mam noz na gardle a foce w takim miejscu gdzie nie moge uzyc ani statywu ani nawet monopoda o flashu nie wspominajac.
Miało być w środę, przyszło we wtorek. Coronado - dzięki!
U mnie tez juz jest :) Dzisiaj w ogole dobry dzien bo i 50tka sie pojawila i w prezencie Lowepro Stealth Reporter 300 AW :)
Silent Planet
28-06-2005, 22:25
Na malusi off-topic sobie pozwolę - ostatnio byłem świadkiem, jak w poznańskim MM pan kupował rzeczone szkło ( 50/1.8II ) za 620 pln.
Pozdrawiam...!
W fotokonsorcjum pytalem z ciekawosci to mi promocyjnie za 550 chcieli opchnac :)
W fotokonsorcjum pytalem z ciekawosci to mi promocyjnie za 550 chcieli opchnac :)hehe "jak dla Pana to 550" :D. Dobre sa takie promocje :)
Mam pytanko, czy znasz go osobiscie, prowadziles takies "transakcje" z nim ze go polecasz ? Fajnie sie sklada ze jest z Poznania, ale czy na pewno pewny ? BYlbym wdzieczny za odpowiedz :D
dzisiaj otrzymalem od Coronado zamawiana wczesniej 50, wplacilem kase z gory poczekalem troche ale warto bylo... aha zadnych problemow :-) pewnie w przyszlosci znow sie do niego zwroce jak bede potrzebowal jakies szklo... a ceny ma naprawde smaczne :P
Zgadzam sie z c42 .... Coronado ma dobre ceny, przesyłka doszła w terminie.. i wszystko jak należy. Może jeszcze bedzie okazja kupic kiedyś jakies u Niego szkiełko. Z 50 jestem bardzo zadowolona, dopiero teraz dobrze mi się fotografuje canonem :)
Pozdr.
to i ja pochwalę:
kupiłem u Coronado 50-tkę w naprawdę dobrej cenie. Kontakt mailowy, wpłata na konto i po ok. 2 tyg. zapukał listonosz ze szkłem.
Polecam !