Zobacz pełną wersję : canon eos D60
FOTOGRAF
05-06-2005, 16:14
witam chcialbym po wakacjach kupic sobie eos D60... ale nie wiem ile moge za niego dac maxymalnie.. i czy on jest lepszy od 350D czy gorszy dla mnie przewszyza pbo jest bardziej solidniejszy i wiekszy ..
czekam na wasza pomoc i propozycje :wink:
( mam do wyboru niko0na D70s, canon eos 350D, D60, 300D)
KuchateK
05-06-2005, 16:33
Ja obstawiam 350'tke. Tyle ze ja wole jakosc zdjec jak jakas wzgledna wygode... Poprostu latwiej bedzie strawic to ze aparat sie troche gozej trzyma jak gorsze zdjecia :mrgreen:
FOTOGRAF
05-06-2005, 16:42
no niby masz racje.... ale 350dD robi najlepsze zdjecia z podanych?????????????????????????????????????????? ???????????????????
Tomasz Kolorowy
05-06-2005, 17:50
no niby masz racje.... ale 350dD robi najlepsze zdjecia z podanych?????????????????????????????????????????? ???????????????????
Wiesz, zdjęcia to robi człowiek, a sprzęt mu tylko w tym pomaga ;)
Wszystko zależy od fotografującego, jak wykorzysta swój sprzęt, aby otrzymał efekt, jakiego oczekuje.
D60 i 350D to zaróno różne półki sprzętowe ( profi i amatorski ), jak i różne okresy produkcji (2002r. i 2005r.).
Wiadomo, z czasem technologia leci do przodu, i to dosyć ostro, w związku z tym można by pokusić się o stwierdzenie, że teoretycznie 350D zrobi lepsze jakościowo (technicznie) zdjęcie, ale w praktyce może być różnie.
A tak w ogóle napisałbyś, do czego chciałbym wykorzystać ten sprzęt.
Zapewniam,że coś takiego jak to z lewej strony jest poręczne
KuchateK
05-06-2005, 18:12
A dorzucajac ze ma najlepsza matryce (nie tylko rozdzielczosc sie liczy) oraz jest najszybszy mysle ze warto. Dojdzie jeszcze gwarancja, nowy...
Wiem ze sie da i D30 robic zdjecia takie ze kopara opada... Co kto lubi :) Ja tam wole lepsze bebechy jak obudowe.
Wystarczy tak przygotować do pracy http://www.sklepfotograficzny.pl/obrazy/E1-d2.jpg
FOTOGRAF
05-06-2005, 18:25
aha dzieki za pomoc!
Zamiast D60 moze lepiej kupic 10D ?
ps
Wiem kto ma tanio ;)
FOTOGRAF
05-06-2005, 18:50
a 10D duzo sie rozni od D60???????????
Tutaj (http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/d60.html)mozesz poczytac o D60, a tutaj (http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/10d.html) o 10D - jest wiele różnic.
FOTOGRAF
05-06-2005, 19:07
haha ale po angielsku :( moze bys mogl tylko wyminic najwazniejsze zeczy?!
to w takim razie tutaj (http://www.fotopolis.pl/index.php?arch=1&nrarch=148) masz po polsku o D60, a tutaj (http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=4&lewa=3&arch=1&nrarch=981) o 10D :)
roznica cenowa miedzy d60 a 10d jest chyba na tyle nieduza ze warto zastanowic sie nad 10...
Ale porownujac 350D z gripem do 10D to stawialbym jednak na 350tke :roll: .
jak dodasz grip to juz jest nie rowna konkurencja :lol:
za uzywke d60 dasz mniej niz 2 kola i napewno jest warta kazdej zlotowki z tej ceny, a wedlug tommiego j nie ma tak jak 10 d problemow z bf/ff, i u mnie sie to sprawdza
srad a tommy_j to jakis autorytet :D hehehe
zwykly handlarz, nigdy nie ufam handlarzom ale rzeczywiscie moj d 60 tak jak mowil nie ma problemow z bf/ff, a wracając do tematu moim zdaniem d60 jest znacznie lepszym aparatem niz 350d i napewno na niego bym nie zamienil, a 10d rozni sie od d60 tylko oprogramowaniem, a zdjęcia z tych aparatów wychodzą identycznie takie same, dopiero w 20d sa jakies konkretne zmiany, które moim zdaniem nie są warte dopłaty 3000 (w moim przypadku), Także łykaj d60 w dobrym stanie na 100% będziesz zadowolony a zaoszczedzona kase przeznacz na jakies dobre szkiełko
moim zdaniem d60 jest znacznie lepszym aparatem niz 350d i napewno na niego bym nie zamienil
A ja się czasem zastanawiam, czy nie wolałbym właśnie 350D zamiast 10D jako drugie body. Szumy i szybkość reakcji. Nawet kosztem odrobinę mniejszej ergonomii (kółko i rozmiar)
10d rozni sie od d60 tylko oprogramowaniem
I cztery dodatkowe punkty AF to jak rozumiem ten software na matówce renderuje? Już pomijam szybkość itp... tu akurat jesteś w błędzie.
A zdjęcia z tych aparatów wychodzą identycznie takie same
I to jest jedyne prawdziwe zdanie w tym poście. Praktycznie od D60 wzwyż to, jakie "wychodzą zdjęcia" zależy w 95% od fotografisty. Różnice są głównie w obsłudze i wygodzie robienia tych zdjęć. No, chociaż nie - zmniejszenie szumów w 20D (i 350D!) pozwala na pewne rzeczy, które w starszych modelach są niemożliwe/bardzo trudne.
a zaoszczedzona kase przeznacz na jakies dobre szkiełko
A i tu jak najbardziej masz rację :) Tyle, że różnice cenowe między używanym D60/10D/300D w kontekście cen "dobrych szkiełek" są niestety pomijalne.
oki o focusie zapomnialem przyznaje sie bez bicia, ale o jakiej szybkości itp ty mówisz?? mam do czynienia z 10d na codzien i naprawde róznic w szybkości nie widze, może ktoś mnie oswieci, rzeczywiscie 350d/20d maja 2 rzeczy które chciałbym miec w d60
1) szumy
2) szybkość "odpalania" aparatu, nie raz nie zdązylem zrobic zdjęcia bo d60 myslal z 3 sek niestety w 10d jest identycznie tak samo
co dopłaty do szkiełka to chodzilo mi o 350d, róznica miedzy 350d a d60 wynosi np tamron 28-70 2,8
oki o focusie zapomnialem przyznaje sie bez bicia, ale o jakiej szybkości itp ty mówisz??
O szybkości AF w warunkach innych-niż-bardzo-dobre. To była jedna z wiekszych bolączek D60. I w 10D tą szybkośc Canon poprawił, niestety w zamian "dodając" problemy z dokładnością, BF itp. :( Ja akurat D60 bawiłem się tylko przelotnie, ale zgodziłbym się z obiegową opinią, że w 10D AF jest szybki, a w D60 dokładny :)
Marfackib
06-06-2005, 11:35
Proponuje się przymierzyć do obu aparatów. Osobiście też chciałem kupić 350D jak go wziąłem do ręki, decyzje zmieniłem natychmiast.
to moze ja sie wypowiem - mam D60 (z gripem) i macalem ostatnio 350D (z gripem)... dla mnie D60 ma tylko jeden mankament: maksymalnie z matrycy da sie wyciagnac ISO1000, co jest troche malo, a i szumy sa ogromne wtedy, za to jesli chodzi o 350D: jest niewygodny (strasznie maly), brak koleczka, a wizjer, to niestety tunel do kwadratu... wiec sam musisz zdecydowac co wolisz. osobiscie przesiadlbym sie z checia na 10d, wlasnie ze wzgledu na wieksza czulosc matrycy (Auwo, kto ma do sprzedania? :) i za ile?), ale obawiam sie bf/ff, w d60 to zwyczajnie praktycznie nie wystepuje..
(Auwo, kto ma do sprzedania? :) i za ile?), ale obawiam sie bf/ff, w d60 to zwyczajnie praktycznie nie wystepuje..
przeszukaj gielde :)
FOTOGRAF
06-06-2005, 14:59
no teraz to chyba juz wybiore 10D, aufo daj linke do tego aparatu na gieldzie:P
FOTOGRAF poszedl do Ciebie PM i @
FOTOGRAF
06-06-2005, 16:12
tak juz go dostalem ;) chyba ze lepiej kupic eos 30 albo 33 z jakas L 200mm albo z sigma 500mm co o tym myslicie?!
Pewnie, ze lepiej 33! Do 10D, czy też d60 nie pasuje trix, ani apx :D
(auwo mnie zapewne poprze ;P )
FOTOGRAF
06-06-2005, 16:27
czyli wybrac 33! a do niego L 200mm czy sigme 500mm????
adamek, jasne ze popre :)
tylko qrcze nie wiem tak czy FOTOGRAF chce analoga :D
33 rulezzz
FOTOGRAF
06-06-2005, 16:53
no na poczatku chcialem analoga ale pozniej mowie czy nie lepiej cyfre no i zonwu analoga:) a czemu jestescie tak dobze nastawieni do analoga? przeciez teraz to prawie wszyscy maja cyfry! sprawa aparatu zalatwiona a co z obiektywem?
A co chcesz fotografowac ?
FOTOGRAF
06-06-2005, 16:59
no jak to co samoloty i tylko samoloty no moze jeszcze jakis kajobraz i natura!
FOTOGRAF - jak sie bawisz ? :D
FOTOGRAF
06-06-2005, 17:11
?????
odnosze wrazenie ze albo strasznie z was sarkastyczne dranie i sie dobrze bawicie albo niesamowicie uprzejmi ludzie : ) przeciez FOTOGRAF nie ma pojecia co chce kupic... gdybym mial sklep foto wszyscy jak tu stoicie macie u mnie angaz : )
thorin - ale mnie rozbawiles :) hehe
nie zapomnij jak juz bedziesz mial sklep dac info na ten temat na forum :)
FOTOGRAF
06-06-2005, 18:05
no ejjjj! ;/ jakos wnioskuje ze nie chcecie mi za bardzo pomoc ;/
jasne ! buda juz stoi : ) narazie mam podobny problem jak fotograf przez duze F, tyle ze ja juz wiem ze chce cyfre, malo tego wiem ze nie stac mnie narazie na nic innego : ), poprosze o owacje na stojaco, jak 300D, Twoja oferta Auwo jest bardzo kuszaca : ) ale jeszcze narazie 10d mi niepotrzebne i nie mam az tak wielkich wymagan : ) posledzimy dalej ten watek pozdro dla wszytkich : )
FOTOGRAF
06-06-2005, 18:32
no masz racje ze chce cyfre ale jestem mlody, i to bedzie moj pierwszy takie extra aparat... a no i chce kupic cos na parelat a nie na rok.... no i mam jeszcez okazje kupic kazda lustrzanke ze sklepu za pol ceny....! kumple ze stanow moze tak zalatwic!? wiem ze to jest trochedziwne ale kozystam z okazjii! aparat jest mi potrzebny do miedzy innymi tego tymu zdjec http://www.eltoro3.x.wp.pl/samoloty/, sa to fotki znajomego ktory wlasnie uzywa D60 z obiektywem canon 100-400mm L!!!
waska specjalizacja, powiem Ci tyle ze tez jestem mlody i mialem dwa analogi, jak na moje oko to pocwicz troche na jakims analogu zebys nie czul sie zawiedziony cyfra, zobaczysz roznice, zreszta chyba kazdy ktory tu pisze zaczynal od analoga, sa plusy i minusy udowadnial tego nie bede... zaczynac od 100-400 L ? : ) musisz miec kasy jak lodu... co do D60, jasne ze to swietne body ale dwa razy sie zastanow nim kupisz, ja sprowadzalem kiedys 100QD z niemiec jako "top zustand" i co sie okazalo ? ze wylazil juz smar z migawki tak byla zuzyta, lepiej postawic na aparat relatywnie mlodszy, no chyba ze masz na oku body d60 z zalozmy 1000 cykli migawki, inaczej mozesz miec wiecej inwestycji niz na poczatku myslales. pozdrawiam i podobnie jak jeden forumowicz mi tak i ja Tobie zycze sukcesow i wspolczuje wydatkow : )
aha co do tych zdjec samolotow, myslisz ze 640mm na tej elce daje takie wyniki samo z siebie ? to sa croppy i to dosc duze... co do powiekszen, kupowanie zestawu za 4000 po to zeby robic zdjecia samolotom... hmm dla mnie troche traci onanizmem sprzetowym : )
KuchateK
06-06-2005, 20:40
Jesli to body chcesz wieszac na 100-400 to szedl bym po 350'tke. I tak bedzie wisialo na wielkim obiektywie, no i pozatym 8mpix da lepszego crop'a jak 6. D60'tka to antyk prawie. To byl dosyc drogi aparat, ktory zadko kto kupowal "ot tak" sobie popstrykac co niedziele a raczej do ciezszej pracy. Trafic z pierwszej reki malo zajezdzony to raczej bedzie duze szczescie. Nawet 10'tka uzywana to ryzyko. Jesli to ma byc sprzet na pare lat to zdecydowanie nowszy sprzet. Osobiscie bym stawial na 350'tke nawet ponad 10D. Reka sie przyzwyczai do kontroli nad sprzetem, a czekanie az zrzuci bufor na karte albo podglad dobija.
A zdjecia jakos malo ciekawe... Spotting albo jakies AirShow jest zdecydowanie lepsze.
zreszta chyba kazdy ktory tu pisze zaczynal od analoga
A ja nie :mrgreen:
FOTOGRAF
06-06-2005, 20:47
no ja juz robilem fotki analogiem i znajomi z forum fotopolis powiedzieli mi ze cos jednak ze mnie wyrosnie:P a co do sprzetu to mam uzbierane wystarczajaco kasy zeby kupic 300D i 200mm L... ja jestem spotterem a do tego jest potzebny sprzet fotograficzny gorszej jakosci albo lepszej ja postawilem na lepsza i uzbieralem tyle kasy i zameiezam wydac je wlasnie w tym celu :)
pozdrowienia
KuchateK
06-06-2005, 21:04
Nie zawracaj sobie gitary 300D do spottingu. Wiesz jak wyglada spotting w 300D? Czeka sie az sie bufor zwolni wiekszosc czasu :mrgreen:
Wolal bym tania sigme albo 100-300USM na szybszym body.
Wolal bym tania sigme albo 100-300USM na szybszym body.
Zastanów się co ty chłopakowi doradzasz!??? To może niech kupi 1dsII i przejściówkę na m42 - to będzie miał jeszcze lepsze body a i tak z racji odległości będzie miał ostrość ustawioną na nieskończoność? Krew mnie zalewa jak słyszę takie rady :mad:
FOTOGRAF - dużego wyboru to ty nie masz. Uzbieraj kasę na 100-400L i takie body na jakie Ci zostanie. W fotografii najważniejsze jest szkło - dobre body to miła rzecz, ale słabszy korpus nie ogranicza tak bardzo jak kiepskie szkło.
KuchateK
06-06-2005, 21:43
Nie popadajmy w skrajnosci... Spotowales 300D?
Ja doskonale wiem ze elki sa wypas i wogole "supirior quality", ale zapiecie tego do 300D z buforem 4 klatki ktory sie zamula totalnie po drugiej serii to jakas pomylka moim zdaniem. Co mi po najlepszej elce jak body zmulone wisi a ja czekam az mi sie pokaze magiczna jedynka w wizjerze raz na 5-10 sekund? Sorry, ale przesiadka z 300D na 20'stke byla prawdziwa przyjemnoscia do spottingu. Przesiadka z 70-300 APO sigmy na eLke jakos wcale mi komfortu wiele nie podniosla. Mozna powiedziec ze prawie nie zauwazylem zmiany.
To nie jest focenie modelek ktore siedza, to moga posiedziec pare minut dluzej. To jest cos co jest dosyc dynamiczne, i mozna spokojnie wywalic 20 klatek na jedno podejscie samolotu. Ja doskonale rozumiem 100-400 full wypas i najlepiej z jedynka, ale jesli sie ma limitowany budzet to trzeba pokombinowac. Zwlaszcza ze body ma byc na dlugo.
Przesiadka z 70-300 APO sigmy na eLke jakos wcale mi komfortu wiele nie podniosla. Mozna powiedziec ze prawie nie zauwazylem zmiany.
hmm.., no to faktycznie się nie dogadamy.
KuchateK
06-06-2005, 21:59
Ok... zgoda... Niech Ci bedzie. USM super. IS to juz wogole miodek. Canonowe elki nie maja sobie rownych :mrgreen: 100-400 rulez.
Tyle ze ja doskonale pamietam jak przy malym heliporcie z 4 helikopterami latajacymi na zmiany spotting w 300D polegal czekaniu na jedynke w wizjerze i na wyklinaniu bufora i szybkosci... Nie... Wcale nie zaluje taniego obiektywu sigmy z nedznym i wolnym AF'em (jak to u sigmy) ale tego "rewelacyjnego" body Canona. Rewelacyjne to ono jest, ale nie do tego zastosowania.
Stracilem przez ten bufor pare fajnych fot... Nie czesto sie widzi kawalkade dobrego wojskowego sprzetu na cywilnym lotnisku, zwlaszcza takim malym. Co wybieramy? Mydlaste fotki czy nic?
niewiem moze ja zyje dalej w erze polskiego wilczego kapitalizmu i odkladania kazdej zlotowki ale kupowac w wieku 14 lat eLke 100-400 to jakas gruba prowokacja : ) aha apropos KuchateK offtopic, jedno sprostowanie dwa pytania, sprostowanie - napisalem prawie kazdy, wierze ze zdazaja sie wyjatki, pytania - bufor o ile dobrze kojarze zalezy chyba tez od karty pamieci i szybkosci tejze? i mowimy tu chyba o foceniu w rawach a nie jpg fine?, a FOTOGRAF-a, poprosilbym o probke tych zdjec ktore oceniali na fotopolis, chetnie obejrze...
KuchateK
06-06-2005, 22:43
Te... 14 lat? Dopiero teraz zobaczylem. Serio czy pomylka? Jesli serio i wy mu 100-400 polecacie to ROTFL :mrgreen: Mam brata w takim wieku to wiem jak to wyglada :D
O rawach to sobie mozesz pomarzyc w 300D seriami na sportowo. Jak najbardziej mowie o foceniu w jpg. Pierwsza seria. Druga masz jeszcze w miare szybko (trzymasz do polowy spust i body szybko dosyc daje nastepne 4 klatki). Potem jest totalne dno i mozna zapomniec o czymkolwiek. Zaczyna sie nie focenie tego co ciekawe a lapanie kazdej klatki ktora sie uda wyrwac. A jesli bedziesz pozwalal zapisywac odrazu z bufora to jeszcze latwiej zapchasz. Jak tylko aparat zaczynie zrzucac pierwsza klatke to zapomnij ze bedziesz mial te swoje drugie 4 w normalnym czasie. Poza tym 4? Przeciez to jest nieco ponad sekunde w serii. Porownajcie sobie ile trwa ladowanie/start. Pare klatek na calosc? A potem zostajemy z body ktore zapisuje wszystko ulamek predkosci tego na co pozwala karta.
Wiem... D60/10D maja wiekszy bufor, ale to nadal sa wolne aparaty. Nie ma porownania. Fakt ze mozna sie nauczyc oszczednosci, w miare wykorzystywac sprzet i wogole. Ale po co sobie swiadomie zakladac ogranicznik? Ja obstawiam inaczej. Czy sie to komus podoba czy nie.
ok, ok, no ale przeciez sa "mega szybkie" karty cos o jakichs kingstnach slyszalem, a co do pierwszych 4 klatek w serii, no rozumiem ze omus moze torobic roznice ale mnie te pierwsze 4 wystarcza, jesli uznam ze kupno 300d bedzie najgorsza decyzja w moim zyciu to pierwsza osoba ktora sie o tym dowie bedzie KuchateK, oglaszam na quorum i wobec wszystkich, podobnie jak podtrzymuje wczesniejsza obietnice zlozona Auwo
przy 300D szybkie karty sie nie sprawdza niestety.
KuchateK
06-06-2005, 23:11
ok, ok, no ale przeciez sa "mega szybkie" karty cos o jakichs kingstnach slyszalem
Body 300D nie wykorzysta nawet najszybszej karty na swiecie. Poprostu jest korek w body. Szybka karta sie marnuje. Ja wcale kart nie zmienilem po przesiadce z 300D. A szybciej mam znacznie.
A co do pierwszych 4 klatek w serii, no rozumiem ze omus moze torobic roznice ale mnie te pierwsze 4 wystarcza
Tez tak myslalem :) Do pierwszego spottingu :mrgreen:
jesli uznam ze kupno 300d bedzie najgorsza decyzja w moim zyciu to pierwsza osoba ktora sie o tym dowie bedzie KuchateK, oglaszam na quorum i wobec wszystkich, podobnie jak podtrzymuje wczesniejsza obietnice zlozona Auwo
To jest swietne body. Ale to jest jedno z najgorszych mozliwych body jesli chcesz strzelac duzo fotek w krotkim czasie. Chyba ze potrafisz sie powstrzymac. Ja tam mam ciezki palec :mrgreen:
Kuchatek: spotingu nie uprawiałem, ale fotografowałem sport (i to bynajmniej nie szachy ;) )
Pewnie, że lepiej byłoby mieć coś lepszego niż 300D wtedy, ale dużo wazniejszy był fakt, że miałem podpięte 70-200/4, które _szybko ostrzyło_.
A co do ilości zdjęć.... zawsze można kiepskiej fotki nie zrobić. :)
Tak się na przykład działa mając aparat na film. :)
niedalej jak w niedziele uslyszalem na gieldzie foto w katowicach (tak to sie szumnie zwie gielda foto, 6 stolikow, 12 sprzedawcow i bramkarz 42 kilo zywaj wagi i 90 pare rokow, tak wlasnie w tej kolejnosci) - dzis kupi pan u mnie 300d, za pol roku za miesiac za rok przyjdzie pan do mnie i kupi 20d albo 10d. Juz puszczam mimo uszu uwagi o tym ze ciagle mi bedzie malo, doswiadczony jednak wlasnym skapstwem i szacunkiem dla blony swiatloczulej, spust wciskam dosyc rzadko, wkrotce jednak ma sie to calkowicie zmienic : )
FOTOGRAF
07-06-2005, 08:34
dobra dobrawiedze ze moje propozycje byly bardzo odstajace od waszych, wiec prosze was o konkretne propozycje!! mam do dyspozycjii 4000zl!
ja juzbym wiedzia co zrobic z 4k, w krakowie kupilbym na dwuletniej gwarancji scrackowanego przez dystrybutora 300d do tego dokupilbym tamrona 28-105 f/2,8, grip, lowepro orion II, i do wyboru albo lampe speedlite z najwyzszej polki albo dobrej jakosci lufe canona 300mm , choc zrobilbym to ja bo dalej twierdze ze to jest jakas prowokacja : )
FOTOGRAF
07-06-2005, 18:49
aha! no to sie mi sie zmienila cala perspektywa na to!?
KuchateK
08-06-2005, 04:06
dobra dobrawiedze ze moje propozycje byly bardzo odstajace od waszych, wiec prosze was o konkretne propozycje!! mam do dyspozycjii 4000zl!
Nie wiem jak bys ty chcial kupic 100-400 z D60 za ta sume :mrgreen:, jak samo 100-400 stoi 1400$, co po dzisiejszym kursie daje 4600pln. Nawet elka 200mm slabo wypada.
Uwazaj tez na tego twojego kumpla. Znajac realia pewnie sie podniecil tym ze na google znalazl www sklepu ktory sprzedaje rebele po 500$ (a w normalnych sklepach maja po $1000) razem z innymi rzeczami w rewelacyjnych cenach. Prawda jest taka ze to w wiekszosci firmy krzaki w garazu (albo i gozej) ktore sprzedaja te rebele co drugiemu w postaci samego uzywanego body w worku bez niczego i utopisz tylko kase.
Canon dobrym hurtowniom nie sprzedaje tak tanio sprzetu, wiec nie licz na objawienie. No chyba ze to naprawde dobry kumpel i sam Ci doplaci pare setek do sprzetu :mrgreen: :twisted:
Resellerratings.com < twoja wyrocznia za ile naprawde da sie cos kupic. Nie patrz na najnizsze ceny, a na te z pewnych sklepow. Zwykle najnizsza cena z pewnego sklepu oznaczona jest jako smart buy i jest jeszcze sporo wyzsza od tych z krzakow.
Ja majac 4k pln i znajomego w USA bral bym 350'tke (rebela xt) z kitem za 844$ z buydig.com. Do tego 100-300 USM za 269$ z tego samego sklepu. Wysylka do NY darmo i nie doliczaja podatku. Powinno Ci zostac jeszcze na gigowego CF'a (ultre sandiska mozna kupic taniej na miejscu jak w buydig). Dostajesz nowe egzemplarze sprawdzonego sprzetu z gwarancjami (chociaz minus to ze nie akceptuja w pl, ale zawsze mozna wyslac do usa).
FOTOGRAF
08-06-2005, 14:56
po pierwszy ja nei wowilemz e chce kupic 100/400 ja mowilem ze chce kupic 70-200/4!!!!! niestety ale kumpel nieoczekiwanie wrucil z USA :/ no to wiec astatecznie kupuje: 350D + 50/1.8 + 70-300mm troche moze przekrocze 4k ale juz trudno a w pozniejszym czasie eos 33!