Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PS A75 nie chce działac na bateriach :|

mast[pl]
14-07-2008, 21:51
Witam,

Mam pytanie czy może ktoś z Was miał podobne doświadczenia. Podczas robienia zdjęc aparat nagle "zgasł". Byłem pewien, że to baterie ale po naładowaniu, sprawdzeniu na innych nowych bateriach nie daje oznak życia. Sprawdziłem styki itp. i nadal nic. Ciekawe natomiast jest to, że po podlączeniu do zasilacza wszystko jest OK :|

Czy miał z Was ktos podobną sytuację, albo może ma pomysł w czym może byc przyczyna? Z góry dzięki za wszelie tropy :) Pozdrawiam.

Vitez
15-07-2008, 01:53
Olej baterie, kup akumulatorki.

http://canon-board.info/showthread.php?t=32084
http://canon-board.info/showthread.php?t=2673

mast[pl]
15-07-2008, 09:08
Nie w tym proble niestety. Pisząc baterie miałem na myśli baterie akumulatorki. Nigdy nie używałem aparatu na zwykłych "paluszkach". Testowalem na dwóch rożnych kompletach o różnych pojemnościach, a na zwyklych bateriach alkaicznych sprawdzałem już tylko dla pewności :/

RNz
15-07-2008, 10:49
A sprawdzałeś na nowym komplecie akumulatorów - firmowych z dużą pojemnością?
Ja miałem podobny problem z A65. Nie chciał działać na dwu kompletach. Czyściłem styki, ładowałem na full itp. Przeszło dopiero jak się okazało, ze stare akumulatory nie potrafiły sprostać jego wymaganiom i kupiłem nowe dużo pojemniejsze.
Na nowych wszystko działa.

mast[pl]
15-07-2008, 11:19
Sprawdzałem na 2500 mAh na których na codzień pracuje lampa canon'a speedlite i niestety nic mu się nie poprawiło. Generalnie wyczułem, że coś w środku mu delikatnie lata (śrubka?) ale ciężko powiedzieć bo wczesniej mogłem nie zwrócić na to uwagi. Bardzo jestem ciekawy co to może być, bo nie wierzę że mogło mu się coś po prostu rozłączyć :| Tym bardziej, że zdjąłem obudowę i z grubsza wszystko obejrzałem i było OK. Bardziej nie chciałem grzebać, żeby nie zrobić jakiś większych szkód ;) Aparat poszedl własnie do serwisu, więc dziś powinienem coś wiedzieć więcej.

mast[pl]
16-07-2008, 07:34
Diagnoza:

Demontaż obudowy; wypiecie fleksów; demontaż i naprawa elektroniki zasilania / wymiana elementów smd; montaż elektroniki; wpiecie fleksów; montaż obudowy; złożenie sprawdzenie funkcji aparatu

Koszt: 330zl (w tym części 60zł)

Co o tym sądzicie ? :|

RNz
16-07-2008, 16:24
;499308']Koszt: 330zl (w tym części 60zł)

Zupełnie bez sensu. Pierwszy lepszy na allegro kosztuje 140 zł
Jeżeli musisz mieć A75 kup używany na allegro, a najlepiej kup nowy aparat (nowszy model)

Brat B
27-09-2008, 01:52
;499308']Diagnoza:

Demontaż obudowy; wypiecie fleksów; demontaż i naprawa elektroniki zasilania / wymiana elementów smd; montaż elektroniki; wpiecie fleksów; montaż obudowy; złożenie sprawdzenie funkcji aparatu

Koszt: 330zl (w tym części 60zł)

Co o tym sądzicie ? :|

W CSI naprawią za 130zł.