PDA

Zobacz pełną wersję : Raw shooter essential



Flanel
01-06-2005, 22:49
Wszystko cacy, tylko nie działąją mi nie wiedzieć czemu ostatnie kilka suwaków..w tym sharpness... dla czego ?


https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://autokacik.pl/files/274761019-Image2.jpg)

Vitez
02-06-2005, 02:49
Tzn w ogole nie mozesz ich przesunac? U mnie kolor tez jest inny ich ale przesunac moge bez obaw :roll: .

Flanel
02-06-2005, 07:59
Tzn w ogole nie mozesz ich przesunac? U mnie kolor tez jest inny ich ale przesunac moge bez obaw :roll: .

Mogę je przesuwać, ale nie widze zachodzącej zmiany na zdjęciu, tak jak w przypadku pozostałych (wyraźniejszych) suwaków.

wróbel
02-06-2005, 09:24
Powinny działac. Próbowałeś podejrzeć na powiększeniu? Ja zauważyłem, że RSE jest bardziej agresywny w wyostrzaniu niż Adobe camera raw...

Radziuk
02-06-2005, 10:40
Jak ustawisz podglad zdjecia na 100% to beda dzialaly ...:)

Vitez
02-06-2005, 13:17
Jak ustawisz podglad zdjecia na 100% to beda dzialaly ...:)

Dokladnie tak. Byc moze sa to na tyle subtelne zamiany ze na mniejszym podgladzie prawie niezauwazalne.

Flanel
02-06-2005, 14:58
faktycznie. Jak przekrosze 100% to sie uaktywniają... dziekuję !

RaMi
16-06-2005, 21:10
Nie mogę ustawić profilu aparatu (300D) czy ktoś to już przerabiał. Do wyboru jest tylko 10D flash i Ricoh Russian. Prosze o pomoc.

krecio
17-06-2005, 17:00
Juz sie o to pytalem, ale zapytam drugi raz :shock:
Jak konfigurowac ten program do konwersji? Nie chodzi mi o to jak obrabiac ten RAW, ale co robic aby po konwersji zdjecia byly takie jak RAW po obrobce. Celowo nie okreslam czy ma byc to tiff czy jpg bo efekt mam identyczny tzn. po konwersji zdjecia sa wyblakle i zupelnie niepodobne do tego co mialem w oknie edycyjnym programu. :shock: :shock: :shock:
Pewnie zwiazek z tym ma komunikat jaki otrzymuje po uruchomieniu "wywolywania" - Color Processing is curently disabled for the intention of creating camera profiles. Tylko co zrobic zeby byl "enabled"?

c42
17-06-2005, 20:37
program jest spoko ale mam z nim problem, zmienia mi kompletnie kolory, co innego widze i ustawiam a co innego wychodzi... krotko mowiac wszystko wyglada przezoltawo...myslalem ze cos jest nie tak w profilach ale za bardzo nie ma co zmieniac :( tez ktos tak ma?

krecio
18-06-2005, 10:07
Czy jedyne na czym sie tu wszyscy znaja to BF/FF :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?????

Vitez
18-06-2005, 15:16
1. U mnie z RAWShootera wychodzi wszystko tak jak widze w nim na ekranie, po konwersji itp.

2. Uzywam obecnie PS CS2, profile poustawiane na sRGB i tez wszedzie wychodzi tak jak ma byc.

krecio
18-06-2005, 16:06
U mnie z canonowskiego DPP tez wszystko jest OK, a z tego Schootera totalna kicha. Nic z tego nie rozumiem. Wiem napewno, ze nie jest to wina kompa bo na laptopie jest identycznie. Moze to wina tego, ze jest to CR2 z 350?

krecio
23-06-2005, 18:20
Wczoraj musialem sformatowac twardego. Po ponownym wgraniu RAW Schooter'a zaczal pracowac w normalny sposob tzn. "wywoluje" to co sobie ustawie. Cud jakis? Czy jak... :oops:

quant
24-06-2005, 08:42
program jest spoko ale mam z nim problem, zmienia mi kompletnie kolory, co innego widze i ustawiam a co innego wychodzi... krotko mowiac wszystko wyglada przezoltawo...myslalem ze cos jest nie tak w profilach ale za bardzo nie ma co zmieniac :( tez ktos tak ma?
W jednej z wcześniejszych wersji też tak miałem w przypadku mocno zaszumionych zdjęć - zdjęcia żółtawe na podglądzie, w wersji JPG stawały się dużo, ale to dużo bardziej przesunięte ku różowości (nie jestem specjalistą od nazywania kolorów). Z wersją poprzednią Raw Shootera (lub dopiero obecną 1.1.3, nie pamiętam) problem dla tych samych plików CRW (canon g5) przestał być tak mocno widoczny i dokuczliwy.