Zobacz pełną wersję : pytanie początkującego o 300D
Witam wszystkich!
czy jest jakaś różnica między Canon EOS 300D Rebel a Canon EOS 300D w wersji czarnej? :oops:
prszę o wyrozumiałość w wypowiedziach
Pozdrawiam gr86
KuchateK
01-06-2005, 20:12
No... Jeden jest czarny :mrgreen:
Niektore kit'y z czarnym dodatkowo posiadaja w pudelku extra grip'a na baterie. Pozatym wiecej roznic nie ma...
A poprawnie to jest EOS 300D i EOS Digital Rebel...
a nie wiesz z którymi kitami jest grip?
tak więc różnią się kolorem?
spodkałem się z opinią że wszystkie profesjonalne aparaty są czarne,
dla mnie ważne jest żeby można było wykożystać jego funkcje bo to człowiek robi zdjęcia a nie aparat, kolor dla mnie nie gra roli może być nawet różowy :)
One się różnią tylko tym że Rebel jest na rynek amerykanski a 300d na Europe. Na Japonie jest Kiss.
Kolory Rebeli są srebrne i czarne, tak samo 300d.
wielkie dzięki za szybką i rzeczową podpowiedź
spodkałem się ze z gwarancją polską (honorowaną przez Canon polska) na Canon 300D Rebel
wiecie coś na ten temat?
KuchateK
01-06-2005, 20:38
Nie wiem jak to tlumaczyc... grip jest z kitami gdzie na pudelku pisze ze jest w srodku grip :)
A o gwarancje pytaj sprzedajacego i canona.
Rebele sa z gwarancja usa/kanada, wiec teoretycznie u nas "bez gwarancji". Trzysetki raczej nie maja tego ograniczenia.
planuje w niedługim czasie zakup Canon 300D Rebel a sprzedawca udziela gwarancji honorowanej przez Canon polska podobno bez żadnych problemów
Ja nie wiem, ale mi się wydaje że będziesz i tak musiał przez niego załatwiać naprawe gwarancyjną, a on to bedzie do USA wysyłał, ale może się myle. Nie wiem czy Canon Polska uznaje gwarancje Worldwide (bo chyba taką wydaje Canon USA), jak uznaje to nie będziesz miał problemów z załatwieniem samemu, tyle że musi ona byc podbita i wystawiony musisz mieć dowód zakupu żeby ci Canon Polska uznał.
KuchateK
01-06-2005, 22:04
Nadal uzywasz okreslenia "300D Rebel". Nie ma czegos takiego.
Dowiedz sie co to jest... To moze byc "EOS Digital Rebel" albo "EOS 300D". Jeden (pierwszy) bedzie mial gwarancje usa/kanada ktorej jak narazie z tego co wiem Canon Poland nie honoruje a drugi bedzie mial gwarancje polska albo euro. Ta w zwiazku z przystapieniem Polski do unii chac nie chcac beda honorowac.
Poza tym to raczej nie sprzedawca udziela gwarancji a producent. Jesli to wersja USA to on najwyzej robi za posrednika wysylajac sprzet do USA.
Nadal uzywasz okreslenia "300D Rebel". Nie ma czegos takiego.
Ja bym wnioskował z takiego określenia że jest to Rebel :) Bo jakby nie był Rebel to by nie było dodawane do opisu.
KuchateK
01-06-2005, 22:08
Na e-bay'u usilnie dorzucaja 300D do rebeli, wiec trudno powiedziec co magiczny sprzedawca wynalazl w ramach zwiekszenia swoich szans...
Najlepiej niech ci prześle zdjęcie tego aparatu z przodu to widac na nalepce. Jeżeli to aukcja na allegro to tam zazwyczaj jest też zdjęcie z przodu zrobione i widac co to za aparat. Na 95% obstawiam że chodzi o Rebela.
doczytałem jest do 300d w kolorze srebnym z euro gwarancją
wielkie dzięki za zainteresowanie i cenną pomoc
doczytałem jest do 300d w kolorze srebnym z euro gwarancją
:shock: :-? :roll:
snow dlaczego się tak dziwisz?
snow jesteś zadowolony z aparatu? a obiektyw 15-55mm?
tak poprostu pozdrawiam :)
jak sądzicie lepiej kupić 350d z kitowym obiektywem czy kupić 300d a za zaoszczędzone pieniądze dokupić jakieś dobre szkło (np. Sigma)zamiast kitowego canona
jak sądzicie lepiej kupić 350d z kitowym obiektywem czy kupić 300d a za zaoszczędzone pieniądze dokupić jakieś dobre szkło (np. Sigma)zamiast kitowego canona
Poszukaj na forum, podobne posty byly już i są w archiwum. Generalny wniosek był taki że kita warto sobie zostawić, bo za te pieniądze jest przyzwoitym obiektywem.
ok doczytam w archiwum, wielkie dzięki