PDA

Zobacz pełną wersję : canon 40d - problem z lcd w wizjerze...

iwansusz@gmail.com
01-07-2008, 10:47
Witam
Problem pojawil sie kilka dni temu. Patrzac przez wizjer na czas otwarcia migawki zanika mi jedna cyfra i jest kompletnie nie do odczytania.
Nie stanowi to jakiegos wielkiego problemu poniewaz sa 2 pozostale lcd, ale jest to jednak lekkie utrudnienie.
Czy ktokolwiek spotkal sie z taka wada w 40d??

Pozdrawiam

marekk_ok
01-07-2008, 11:39
Witam
Problem pojawil sie kilka dni temu. Patrzac przez wizjer na czas otwarcia migawki zanika mi jedna cyfra i jest kompletnie nie do odczytania.
Nie stanowi to jakiegos wielkiego problemu poniewaz sa 2 pozostale lcd, ale jest to jednak lekkie utrudnienie.
Czy ktokolwiek spotkal sie z taka wada w 40d??

Pozdrawiam
Jaka cyfra zanika? Na jakich czasach? Moglbys troche dokladniej to opisac?

iwansusz@gmail.com
01-07-2008, 12:19
Zanika 3 cyfra patrzac od lewej strony na czas otwarcia migawki, w tym miejscu pojawiaja sie rowniez komunikaty: FEL, buSY, FuLL CF, Err CF, no CF.
Jezeli np. czas otwarcia jest 2 cyfrowy nie moge odczytac pierwszej cyfry.

Kubak82
01-07-2008, 13:23
nie wiem czy dobrze rozumiem ale problemem ma byc to, ze:

Patrzac przez wizjer na czas otwarcia migawki zanika mi jedna cyfra

jesli tak, to pozostaje tylko pozazdroscic umiejetnosci szukania dziury w calym ;-)

Misiaque
01-07-2008, 13:41
nie, no jednak naciągasz wypowiedź ;)

moim zdaniem jak sie nie wyświetla, to się nie wyświetla... raczej na forum nikt tego nie naprawi...

MacGyver
01-07-2008, 14:10
40D jest na rynku od około dziesięciu miesięcy. Wszystkie egzemplarze z europejskiego obrotu są zatem na gwarancji, realizowalnej na Żytniej. Wysłać tam i niech oni sie martwią.