Zobacz pełną wersję : [Obserwator] Strachy na Lachy - tryptyk - fotoreportaż
obserwator
25-06-2008, 13:20
Całą naszą trójką z "kadru" - podjęliśmy się wykonania fotoreportażu z koncertu Kult, który odbył się u nas na prowincji.
Warunki nie były najlepsze... mało światła, a jak było to kontry... nie mniej jednak spróbowaliśmy i pierwsze koty za płoty.
Poniżej link do prezentacji, przepraszam, że w taki sposób ale zawsze tak prezentujemy fotoreportaże.
http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/kult/kult.html
W rolach głównych: C5D; ND3; LM8
bardzo fajnie się oglądało, może ciut za dużo powtórzeń podobnych kadrów, choćby widzów, ale tak czy siak zdjęcia się podobają :)
ps: Zagłębie zdegradowali to chociaż Kult u was zawitał :)
ciekawie się ogląda
szacun :)
Czemu tak skromnie jest tu kilka naprawdę fantastycznych fotek i sporo bardzo dobrych. Pozdrawiam!
Jak dla mnie super, ale nieobiektywnie oceniam bo jestem kultystą Kazika 8-) .
Ta prezentacja powinna się znaleźć gdzieś na oficjalnej stronie zespołu.
Świetne zdjęcia.
Bardzo przyjemnie się ogląda.
zwłaszcza (backstage)
MacGyver
25-06-2008, 16:01
Fajne foty w bardzo fajnej prezentacji.
bardzo mi sie podobalo- inny reportaz z koncertu
backstage szczegolnie ciekawie pokazany jak ktos juz wczesniej zwrocil uwage
chcialbym jeszcze dodac ze ogladnalem inne zdjecia jakie masz obserwator w podpisie
fotoreportaz z spotkania harcerskiego mnie powolalil-piekne zdjecia az chce sie ogladac
Pierwsza klasa, swietne zdjecia.
Btw Kazik na kilku zdjeciach mial mine mocno nietega widzac wycelowany w siebie obiektyw, protestowal w jakis sposob czy byl raczej sympatyczny? Bo rozne opinie sie slyszy...
BlackMan23
25-06-2008, 16:28
Zdjęcia i prezentacja naprawdę super! Szacunek dla Was za wkład pracy a z tą prezentacją to na oficjalną stronę!!! :)
obserwator
25-06-2008, 16:52
Dzięki Panowie za słowa uznania...
Co do Kazika, to nie... media zostały wyproszonep o 3 utworze... my mogliśmy cały koncert. Z resztą przed koncertem w kuluarach było bardzo sympatycznie... Kazik to na prawdę w porządku facet - zresztą cały Kult włącznie z Wieteską.
Świetna prezentacja, świetne zdjęcia, kawał dobrej roboty.
super aż się czuje klimat koncertu, zespołu i w ogole....dziękuję za te przyjemność....więcej więcej proszę
missgruszka
25-06-2008, 18:20
bardzo, bardzo dobry fotoreportaż! Z przyjemnością ogląda się (i słucha;)) taki materiał:) W ogóle bardzo ciekawą grupę tworzycie - świetna strona, sporo czasu zajęło mi obejrzenie wszystkiego, ale warto było - harcerze super!
świetne zdjęcia! czym robione?
obserwator
25-06-2008, 18:46
Ooo...i Kobiety też zaglądają tutaj - bardzo dziękuję za dobre słowo.
A czym robione... cyfrówkami, proszę:
- Canon 5D; C35L 1.4; Canon135L 2.0; Canon 70-200L 4.0
- Nikon D3; 14-24/2.8; 24-70/2.8; 70-200/2.8VR
- Leica M8; 28/2.0; 50/1.4; 75/2.0
Pozdrawiam serdecznie
gunia1990
25-06-2008, 20:39
bardzo dobre zdjęcia! i zazdroszczę obcowania z Kazikiem i ogólnie z zespołem...
Czuję jakbym tam był, to chyba najlepsza rekomendacja. Respect.
bardzo bardzo bardzo dobre !!!!
Arche121
25-06-2008, 23:11
bardzo poprawna fotografia koncertowa,ciekawy fotoreportaż
holera swietne foty. zwlaszcza te sepiowane mi sie podobaja. super. moze i ja kiedys tak...
Pierwsza klasa, swietne zdjecia.
Btw Kazik na kilku zdjeciach mial mine mocno nietega widzac wycelowany w siebie obiektyw, protestowal w jakis sposob czy byl raczej sympatyczny? Bo rozne opinie sie slyszy...
Akurat te foty robila Leica, a jak toto wyglada pewnie kazdy wie :) , Kazik tak sie gapil i w koncu mowi "... patrzcie ten gosc ma stu-letni aparat ..." ...
Gratulacje! Widać kawał solidnej roboty...Bardzo miło się oglądało. Dzięki!!!
Akurat te foty robila Leica, a jak toto wyglada pewnie kazdy wie :) , Kazik tak sie gapil i w koncu mowi "... patrzcie ten gosc ma stu-letni aparat ..." ...
Duzo plotek chodzi o humorach Kazimierza ale jak widac nie taki wilk straszny jak go maluja. A Leicy tylko pozazdroscic, to jest chyba idealny sprzet do street foto i tego typu subtelnej reporterki ;)
Zdjęcia bardzo dobre, jak zwykle różne smaczki zakulisowe, ale moim zdaniem oświetleniowcy ciała dali w oświetleniu z przodu. Widać to szczególnie przy kadrach panoramicznych. Z tyłu owszem, czasem nadmiarowa kontra, bijąca prosto w publikę, więc mieliście trudne zadanie. Ciekaw też jestem, jak się Wam razem współpracuje, czy rywalizujecie, kto zrobi lepsze ujęcie :) Poza jak jest 2-3 to tez jest łatwiej i z różnej perspektywy można naraz robić. Fajna sprawa. Pozdrowienia.
Zdjęcia bardzo dobre, jak zwykle różne smaczki zakulisowe, ale moim zdaniem oświetleniowcy ciała dali w oświetleniu z przodu. Widać to szczególnie przy kadrach panoramicznych. Z tyłu owszem, czasem nadmiarowa kontra, bijąca prosto w publikę, więc mieliście trudne zadanie. Ciekaw też jestem, jak się Wam razem współpracuje, czy rywalizujecie, kto zrobi lepsze ujęcie :) Poza jak jest 2-3 to tez jest łatwiej i z różnej perspektywy można naraz robić. Fajna sprawa. Pozdrowienia.
Cala scena i swiatlo bylo ustwione pod gwiazde kolejnego wieczoru, ktora byl niejaki Stachursky. Kto zna, ten wie o czym mowie, kto nie zna, niech sie cieszy i nie poznaje. Gosc jest, delikatnie mowiac, malo atrakcyjnej postury, a w swietle kontrowym wyglada sie znacznie bardziej "klimaciarsko". Z przodu sceny nie bylo zadnej lampy, wszystko "zapierniczalo" z tylu tak, ze mozna bylo spokojnie zalozyc okulary przyciemniajace.
Natomiast co do grupy, to nas rozglyzles, wlasnie o te rozne perspektywy chodzi. :)
A co do rywalizacji, to jakos niespecjalnie, traktujemy to jako totalna zabawe, najbardziej to na systemy sobie "walczymy" :) (dlatego kazdy ma inny, coby ciekawiej bylo).
pozdrawiam
gunia1990
26-06-2008, 11:55
Stachursky a nie Kazik gwiazdą? c się z tym światem porobiło...
oglądam kolejny raz, dla mnie rewelacja
Moje gratulacje, oglądanie Waszych zdjęć, to czysta przyjemność.
obserwator
29-06-2008, 10:40
Tryptyk - czyli studio + backstage + koncercik
http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/strachy/strachy.html
Chłopaki wpadli do nas na godzinę przed koncertem w naszej małej mieścinie... Oto co udało się w tak krótkim czasie zdjełać - czyli zabawa na całego...
Przepraszam, że znów w takiej formie, czyli zewnętrzna prezentacja, ale to już niemal tradycja.
Pozdrawiam
zdjecia bardzo udane, chociaz troche za duzo podobnych kadrow. prezentacja ma dobrany podklad uzyczny, ale nie wyswietlaja sie zdjecia z koncertu ;/
obserwator
29-06-2008, 11:50
...hm.. dziwne... bo automatycznie po studio uruchamia się backstage a potem koncert... właśnie testowałem...hmm...
u mnie tez wszystko szlo
fajne zdjecia
Sorki, ale dla mnie kiepawka tym razem. Kolesie wyjatkowo malo ciekawi.