Zobacz pełną wersję : Gdzie w Rzeszowie mozna wyczyscic matrycę?
witam chcialem sie dowiedziec gdzie w Rzeszowie moge profesjonalnie i kompleksowo wyczyscic matryce. W krakowie na czapskich w wawie na zytnieij a w Rzeszy gdzie? Z gory dzieki za odp
mattnick
25-06-2008, 23:42
najlepiej w domu (patyczkami do uszu+ ew. izopropanol) a zaoszczędzone pieniążki na browar lub fundusz szklarniowy...
no ale na browar w Rzeszy tak czy tak można wyjść:)
Jest w Rzeszowie Serwis Aparatów na ul Gałęzowskiego. Ale musisz zadzwonić i zapytać czy czyszczą matryce.Podaje nr. tel.-178520417
Kiedys naprawiałem tam Zenitha 12XP - nie naprawili. Winę zwalili na to, że to "ruski" sprzęt. Potem miałem coś nie tak z wbudowaną lampą w Minolcie 500Si - nie naprawili, a Pan "serwisant" przy każdej wizycie był pod wpływem.
Ja omijam ten "serwis" - zwłaszcza, że jak kupiłem Canona, to nie potrzebowałem serwisu ;D
A czyścić matryce to tez sie bałem (przy 300D) - po pierwszym razie już zawsze czyściłem sam w domu i było OK
Jest w Rzeszowie Serwis Aparatów na ul Gałęzowskiego. Ale musisz zadzwonić i zapytać czy czyszczą matryce.Podaje nr. tel.-178520417
Pytalem czy mozna 5d wyczyscic. POwiedzieli ze sie boja... mysle ze post drugi jest odpowiedzia
ja sie boje :D
Pamiętaj, że nie zawsze jest konieczne "mokre czyszczenie" - można zacząć mniej inwazyjnie wykorzystując Lenspen SensorKlear. Poszukaj na forum, troszkę o tym było pisane.
ale i tak sie boje ze za mocno przycisne, albo ze zabrudze jeszcze bardziej, bede w krakowie niedlugo to zawioze tam gdzie czyszczą. juz wole zaplacic niz sie bac ze cos popsuje :P
http://canon-board.info/showthread.php?t=31085
ja tam chciałem pentacona sixa naprawić, bo lustro się zablokowało i nie chciało opaść - poradzili żebym kupił nowego bo tego się nie da naprawić za cenę mniejszą niż koszt aparatu. czyli 300 PLN.