Zobacz pełną wersję : [stultus]Małgorzata G ;-)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://images32.fotosik.pl/296/e42f9c24107a8cdf.jpg)
Szkoda że wbudowana lampa. Kiepsko ogólnie...
To nie kategoria portret-człowiek ale raczej kwiaty i to kiepskim wykonaniu. W pełni rozumiem sympatię do pięknych kobiet, więc pokaż ją ale nie schowaną ... za kwiatami.
zdjęcie zepsute fleszem ale skoro wykazałeś się determinacją opublikowania go czy ta Pani to ktoś znany?
zdjęcie zepsute fleszem ale skoro wykazałeś się determinacją opublikowania go czy ta Pani to ktoś znany?
Małgorzata Glinka - jedna z czołowych polskich siatkarek... jak można nie znać??
wiem ze zepsute flaszem ale na zdjecie miałem z 5 sec moze mnie aż dziw ze kit złapał ostrość ;-)
Małgorzata Glinka - jedna z czołowych polskich siatkarek... jak można nie znać??
Nazwisko kojarzę doskonale ale twarzy nie :oops:
Dzięki 8-)
ja z twarzy bym nie rozpoznał. Odnośnie samego zdjęcia - słabe, nawet bardzo.
Czas czasem, ale jeśli tam byłeś chwilę wcześniej zanim ona przyszła, wystarczyło sprawdzić warunki oświetleniowe i wprowadzić korektę mocy do lampy.
Generalnie fajnie, że złapałeś ją w obiektywie - ale żeby tak od razu się tu chwalić...
cwanakubwa
24-06-2008, 00:06
Czas czasem, ale jeśli tam byłeś chwilę wcześniej zanim ona przyszła, wystarczyło sprawdzić warunki oświetleniowe i wprowadzić korektę mocy do lampy.
Generalnie fajnie, że złapałeś ją w obiektywie - ale żeby tak od razu się tu chwalić...
Czasem niema na to (nic) czasu - ale często lepiej uchwycić ulotny, ważny dla nas moment nawet kiepskim zdjęciem. Nawt poruszonym czy niezbyt ostrym. Ja go akurat rozumiem.
fahrenheit
24-06-2008, 07:01
odniosłem wrażanie,że CB to bardziej idol niż szansa na sukces. Częściej trzeba łapać szczękę w połowie drogi na ziemię niż stukać,że mi się zdjęcie nie podoba. Zdjęcie .... koledzy napisali, jednym się podoba, innym nie, ale nie róbmy z CB śmietnika i umówmy się światowa klasa to to nie była.
djcargo - na tej sali nie mozna inaczej niz palnik na wprost ( sufit jakieś 10m nad parkietem )
wiem ze zdjecie nie wysokich lotów
a jesteś przekonany co do balansu bieli na tym zdjęciu? Bo IMHO kolorystyka powinna tu być jednak nieco cieplejsza....
wiem
to zdjecie bez PS
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (www.fotosik.pl)
wiem
to zdjecie bez PS
a co ma PSuj do rzeczy :confused:
WB ustawia się w aparacie (jpg) lub konwerterze RAW).
w tym przypadku nawet było banalnie łatwo - ustawić po prostu "flash"; natomiast to co pokazujesz wygląda mi na AWB, które w połączeniu z lampą z reguły daje takie zimne kolory.
Napisano już chyba wiele o tym zdjęciu, więc daj na szansę na pochwałę i pokaż inne ujęcie.
stultus
przekonwertuj do sRGB bedziesz mial "lepsze" kolory:smile:
terminator
24-06-2008, 21:51
Moim zdaniem nie ma czego ratować.
djcargo - na tej sali nie mozna inaczej niz palnik na wprost ( sufit jakieś 10m nad parkietem )
wiem ze zdjecie nie wysokich lotów
Ja akurat pisałem o korekcji mocy lampy, a nie o kierunku palnika...