Zobacz pełną wersję : Lampa do 5d
Czy możecie polecić jakąś małą lampkę do 5d, coś mniejszego niż 430 EX
Czy możecie polecić jakąś małą lampkę do 5d, coś mniejszego niż 430 EX
220EX.
Czy współpracuje bez problemu z 5d ?
Czy jest jakaś alternatywa wśród innych producentów ?
Czy współpracuje bez problemu z 5d ?
Czy jest jakaś alternatywa wśród innych producentów ?
Google zamknęli?
Google zamknęli?
chciałem poradzić się osób znających się na temacie.... w googlach są śmieci w większości
Nie uważam, aby był sens w braniu czegokolwiek mniejszego od 430.
Moc 430 przestaje w pewnym momencie wystarczać, poza tym niższe modele mają niezbyt ruchliwą głowicę, co średnio pomaga w robieniu zdjęć. A jeżeli przeszkodą są gabaryty - przesadzasz. Ta lampka jest mała, kieszonkowa wręcz.
to ma być lampka awaryjna, którą będę mógł mieć zawsze ze sobą... nie spodziewam się cudów
Google zamknęli?
:mrgreen:
pod reką można miec zawsze 430... coś małego to mozesz sobie uzyć zeby cienie spod nosa zlikwidować ;-)
:mrgreen:
pod reką można miec zawsze 430... coś małego to mozesz sobie uzyć zeby cienie spod nosa zlikwidować ;-)
no właśnie o te cienie mi chodzi :wink:
no właśnie o te cienie mi chodzi :wink:
to może jakąś małą? :twisted:
przeglądając allegro znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/item378425923_tumax_dsl20af_do_canon_350d_400d_10d _20d_30d_5d_g6.html
czy ktoś tego używał ? niby jest do 5d
nie wiem ja bym się bał i wstydził mając 5D zapinać innowacje do takiego body, 430 to takie mini mini lampionowe.
nie wiem ja bym się bał i wstydził mając 5D zapinać innowacje do takiego body, 430 to takie mini mini lampionowe.
ale dla mnie i tak za duże,
a co złego może się stać ?
ale dla mnie i tak za duże,
a co złego może się stać ?
Nic się nie moze stac. Potrzebujesz małej lampy - bierz 220EX. (kosztuje grosze - za 3 stówki powinno się znaleźć na Allegro - więcej też bym nie dawał.)
Sam się czasami zastanawiam, czy by jej nie kupić, bo niekiedy przydałoby sie lekko błysnąć, a 430EX niekoniecznie chce sie nosić. Trzeba przy tym pamiętać, że 5D nie ma kukułki, tak wiec wydaje mi się, że taka mała błyskotka w kieszeni byłaby czasami jak znalazł.
w kwestii zamienników, ja bym sie nie pchał:
http://www.canon-board.info/search.php?query=tumax&titleonly=1
moge sie zamienic na 40D :D ma kukulke :D