PDA

Zobacz pełną wersję : Fuji F100fd - widział ktoś gdzieś (W-wa)?

drrrl
21-06-2008, 08:30
Czy ktoś z Was widział może Fuji F100fd w jakimś miejscu w Warszawie?

Od dłuższego czasu szukam jakiegoś poręcznego sensownego backupu do 40d (nie wszędzie można/chce mi się ciągnąć kilogramy sprzętu), po lekturze różnych informacji w sieci ten aparat wydał mi się najciekawszy. Nie jest może ideałem, ale każdy mały kompakt ma swoje wady...

Tak czy owak, pojawił się wreszcie w sklepach internetowych, ale chętnie bym go "pomacał" przed zakupem w jakimś normalnym sklepie - może ktoś z Was go gdzieś widział przypadkiem? A może ktoś ma i podzieli się wrażeniami?

Pozdrawiam

adino
28-08-2008, 13:06
miałem okazję testowac ten aparat własnie dla firmy Fujifilm więc coś mogę powiedziec na temat tego aparatu :)

szykaj bardziej fujifilm finepix f100fs bo fd był podany przez japończyków a okazało sie ze to fs :P

jak coś to pisz na PW a podzielę się swoimi wrażeniami :)

adi3124
28-08-2008, 13:56
Hmm a nie lepiej powiedzmy jakieś małe lustro i obiektywik o większym zakresie ? , co prawda sam mam jako 2 aparat s9600 ale leży i się kurzy ...

adino
28-08-2008, 14:24
9600 miałem w zeszłym roku na testach..... i f100fs to juz inna bajka.

Aparat ten to najlepszy kompakt jakim robiłem zdjęcia. Jesli nie potrzebujemy super zaawansowanego aparatu albo ni mamy kasy na szkła a prawda taka ze jesli kupimy nawet małą lustrzankę m.in 350D to musimy da 1000 zł. i na jakies przyzwoite szkło conajmniej kolejne tyle samo. W fuji mamy obiektyw 28-400 wiec zakres super.

Matryca rewelka i nie mówiąc o funkcjach.. naprawde jesli ktos nie potrzebuje lustrzanki to ten aparat jest najlepszym wyjściem