Zobacz pełną wersję : wydzielone z: bf/ff 50 1.8 czyli o leczeniu uzależnienień Canonierów
Tomasz Urbanowicz
18-06-2008, 16:45
wydzielone z: http://canon-board.info/showthread.php?t=35250
Moim zdaniem obiektyw do wymiany - przy tej klasie szkła odchyłka FF/BF o 0,01 mm jest niedopuszczalna ;>
MacGyver
18-06-2008, 16:48
Autorowi wątku sugeruję wytoczyć proces Canonowi, za zszargane nerwy i nieprzespane noce, a po jego niechybnym przegraniu zabrać się za fotografowanie czegoś ciekawszego niż kupony totolotka :rolleyes:
a moim zdaniem ostrzy za 13 bardziej na 20
To da się leczyć.
Ale kuracja jest BARDZO trudna, choć niby nieskomplikowana w przeprowadzeniu.
Otóż:
- przestań robić fotki testowe
- wyjdź na dwór
- zacznij robić normalne fotki
I problemy czy złudzenia FF/BF mijają jak ręką odjął.
Tylko to tak cholernie trudne jest oderwać się od robienia tych fascynujących setek fotek testowych upewniających, albo przerażających nas, że taka kupa forsy jest dobrze wydana/wywalona w błoto :roll: .
liquidsound
18-06-2008, 22:43
Wy jesteście wszyscy brzydko mówiąc "świnie". Kolega poważnie pyta, pewnie pracuje w Totolotku i będzie robić zdjęcia kuponów. Jak dla mnie to masz nie akceptowalny BF, generalnie MUSISZ kupic 50 1.2L no i koniecznie lepszą puszkę bo to w 50% wina złego AF.
Tak na poważnie wygrałeś chociaż coś?? :D
>>Tak na poważnie wygrałeś chociaż coś??
No jak ma wygrac, jak ma BF :-)
ewa_olsztyn
19-06-2008, 10:55
Autorowi wątku sugeruję wytoczyć proces Canonowi, za zszargane nerwy i nieprzespane noce, a po jego niechybnym przegraniu zabrać się za fotografowanie czegoś ciekawszego niż kupony totolotka :rolleyes:
:D :D :D :D :D
MacGyver! Tego się nie robi koleżance czytającej forum przy porannej kawie w pracy!
Wiesz jak teraz wygląda mój monitor? :confused:
ponabijajcie sobie jeszcze posty ;] powodzenia
ewa_olsztyn
19-06-2008, 11:05
ponabijajcie sobie jeszcze posty ;] powodzenia
A o co chodzi z tym nabijaniem postów? Już któryś raz czytam o czymś takim i nie kumam w czym rzecz?
liquidsound
19-06-2008, 11:08
A o co chodzi z tym nabijaniem postów? Już któryś raz czytam o czymś takim i nie kumam w czym rzecz?
W tym droga Ewo ,ze nasmiewajac sie z kuponu kolegi ktory nie wygral rosnie nam liczba punktow przez co stajemy sie wiekszymi znawcami fotografi ;-) :) i jeszcze jeden do kolekcji :D
BTW wygrales cos czy nic??
MacGyver
19-06-2008, 11:11
:D :D :D :D :D
Wiesz jak teraz wygląda mój monitor? :confused:
Mniemam że jak lampart lub ocelot ;-)
Umieszczenie na forum dużej ilości postów, uwidocznione stanem licznika przy nicku, po lewej stronie, podobno nobilituje :mrgreen:
... no i w miarę powiększania tejże liczby podpisy pod nickiem coraz fajniejsze, chociaz powyżej 600 to i tak już nie ma się o co ścierać :-D
ewa_olsztyn
19-06-2008, 11:28
(...) wiec nie rozumiem nie ktorych tutaj tekstow i zlosliwosci, a jak ktos nie ma zamiaru normalnie odpowiedziec niech siedzi cicho a nie posty nabija glupimi tekstami ;]
Kolega wyluzuje nieco... Więcej poczucia humoru!
W tym droga Ewo ,ze nasmiewajac sie z kuponu kolegi ktory nie wygral rosnie nam liczba punktow przez co stajemy sie wiekszymi znawcami fotografi ;-) :) i jeszcze jeden do kolekcji :D
BTW wygrales cos czy nic??
Eee... takie żarty fajne są, śmiech w życiu jest ważniejszy od fotografowania. Ważne żeby złośliwie się nie nabijać, a sympatycznie. Jak sobie poczytałam i pooglądałam różne testy na BF/FF, to zaraz poleciałam kafelki w łazience fotografować, chociaż wcześniej by mi to do głowy nie przyszło :)
Gdybyśmy tu o samych testach i fotografowaniu rozmawiali - kiedy byłaby okazja się pozaprzyjaźniać?
A liczba punktów (rozumiem że chodzi o liczbę postów?) świadczyć może jedynie o nadmiarze wolnego czasu w pracy lub w domu i zamiłowaniu do pisania ;) - w żadnym razie o znawstwie w fotografii...
Mniemam że jak lampart lub ocelot ;-)
Dokładnie!
Umieszczenie na forum dużej ilości postów, uwidocznione stanem licznika przy nicku, po lewej stronie, podobno nobilituje :mrgreen:
Hmm.. No mogę to zrozumieć..
... no i w miarę powiększania tejże liczby podpisy pod nickiem coraz fajniejsze, chociaz powyżej 600 to i tak już nie ma się o co ścierać :-D
Mój się zrobił niefajny!
Przypomina mi ciągle, że 20 lat temu powinnam rzucic palenie... :(
liquidsound
19-06-2008, 11:36
Przypomina mi ciągle, że 20 lat temu powinnam rzucic palenie...OT start: nie miej wyrzutow sumienia, kobiety maja ogromne problemy ze pozbywaniem sie nalogow, to jedna z rzeczy w ktorej mezczyzni niestety goruja. OT end.
Zgadzam sie z tym ,ze pozartowac mozna dlatego pare postow wczesniej tez sie nabijalem ;-) ja to sie boje brac za jakies testy bo sie jeszcze okaze ze 40D ma BF, a do tego wszystkie stalki jeszcze wieksze BFi potem sie okaze zetym sie wogle zdjec nie da robic, a poki co mi sie podobaja efekty :D
MacGyver
19-06-2008, 11:48
Mój się zrobił niefajny!
Dobijesz do sześciu stówek i zostaniesz mądralą
:mrgreen:
No to może wspólne noworoczne postanowienie Ewo ?
No to może wspólne noworoczne postanowienie Ewo ?
może nowopółroczne, bo do nowego roku to trochę jeszcze daleko... a chyba nie o to chodzi :mrgreen:
Jak bedziecie organizowac taka akcje to ja z checia sie przylacze. Tylko musze znalezc substytut palenia. Myslicie, ze zrobienie zdjecia zamiast zapalenia papierosa sie nada? ;)
MacGyver
19-06-2008, 12:33
...Myslicie, ze zrobienie zdjecia zamiast zapalenia papierosa sie nada? ;)
Niestety, próbowałem, efektem czego nauczyłem się focić lustrem bez wyciągania fajki z gęby :mrgreen:
Skoro o paleniu, to jest wyjście.
Świetnym substytutem jest snus, czyli specjalnie przygotowany do tych celów tytoń w saszetkach. Niestety, do nabycia wyłącznie w Szwecji. Nie zrywając z nikotynizmem, mogę śmiało powedzieć, że niepalenie mi nie przeszkadza, a ręce mam wolne. I nie przypalam puszki :lol:
Uwolnienie się od wdychania produktów spalania papierosa (te szkodzą bardziej niż nikotyna) sprawiło, że mogę śmiało korzystać z miejsc dla niepalących nie czując się dyskryminowanym, a zarazem innym nie "śmierdzieć" papierosami. 24g pudełeczko w cenie ok. 10zł wystarcza na 2,5-3 dni używania, co jest nawet ekonomiczniejsze od fajek. Dwa lata temu wypalałem śr. 25 sztuk dziennie.
Owszem, czasem lubię zapalić, nie powiem, ale paczka starcza na tydzień.
no to ja w takim razie czekam na pełny prawdziwy portret MacGyvera z lustrem przy oku i jednocześnie fajką w buzi :D
Niestety, próbowałem, efektem czego nauczyłem się focić lustrem bez wyciągania fajki z gęby :mrgreen:
I masz pewnie body/lcd lekko nadtopione? :-)
MacGyver
19-06-2008, 15:50
Nie :-)
Mellan - snus można dostać na allegro, w dziale.. tabaka;)
Ceny to ~20 zł
Wy jesteście wszyscy brzydko mówiąc "świnie". Kolega poważnie pyta, pewnie pracuje w Totolotku i będzie robić zdjęcia kuponów. Jak dla mnie to masz nie akceptowalny BF, generalnie MUSISZ kupic 50 1.2L no i koniecznie lepszą puszkę bo to w 50% wina złego AF.
Tak na poważnie wygrałeś chociaż coś?? :D
może trafił szóstkę i chciał uwiecznić swoją lustrzanką (jakie to trendy;) ) przełom w swoim życiu... a tu taka niespodzianka ;)
Mellan - snus można dostać na allegro, w dziale.. tabaka;)
Ceny to ~20 zł
To dobrze, bo stosunkowo niewielu rodaków wie o takiej możliwości w ramach nałogu.
Znacznie taniej wychodzi kupując tutaj. W ICA moim zdaniem najlepszy gatunkowo Göteborgs Rapé kosztuje 35.90sek (~12zł), a znacznie tańsze marki są w Lidlu ok.20sek.