PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Photoshopem ( pozmieniane pliki)

monii
07-06-2008, 13:24
Witam
Mam mały problem ..już za póxno żeby to naprawić ale na przyszłość chciałabym wiedzieć co się stało.

Obrabiałam zdjecia reporterskie , ponieważ firma zażyczyła sobie duże pliki i miniatury napisałam akcje do miniatur, poporstu zmniejszanie pliku.

Obrabiam fotke i zapisuje ją normalnie na dysku. Jak się zapisze to klikam na akcje która mi go zmniejsza no i znowu zapisuje pod inną nazwą.

Ku mojemu zdziwieniu wkurzeniu itp.. okazało się że wszystkie zdjęcia są mniejszych rozmiarów. Co się mogło stać?
Powtózyłam proces zeby zobaczyć jak to się stało ale nadal nie rozumiem. Zapisuje plik orginalny duży..wszytko jest ok. Klikam na akcje zapisuje jako mały a tamten duży też sie wtedy podmienia na mniejszą rozdzielczość ( i mam dwa małe zdjęcia oba pod innymi nazwami) ....o co chodzi?

pozdrawiam

Tomasz Urbanowicz
07-06-2008, 15:26
Trudno nam będzie bez szklanej kuli rozwiązać Twoją zagadkę - jeśli zamieścisz akcje, być może uda nam się ją rozwiązać.

mor_feusz
08-06-2008, 01:28
Prawdopodobnie zapisales zmiany z zmienionym rozmiarem zamiast zapisac kopie jako pomniejszone (skoro to firma to moze odzysk z tasmy lub innego rodzaju kopii zapaowej?)