PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 40D + gniazdo USB

mgtan
06-06-2008, 10:45
Witam,

Szukam pewnego udogodnienia :-)

Otóż grip z wbudowanym Wi-Fi ma gniazdo USB do obsługi dysków HDD 2,5 cala.... to jest to czego szukam, ale nie ma gripa na baterie (ma w sobie jedną baterie ale na potrzeby tylko Wi-Fi USB itp)... no i ta cena :-(

Macie moze pomysł jak można podpinac dysk USB? przez inny grip? nie orginalny? jakies przejściówki itp?

reasumując chodzi iwyłącnzie ofunkcje popinania dysku HDD 2,5 przez USB do aparatu i zrzucanie fotek z karty (taka fiunkcja jest w tym gripie z Wi-Fi)

endrju
06-06-2008, 10:50
Znajdź kogoś, kto potrafi odczytać procedury z gripa WiFi dot. komunikacji z aparatem. Później poproś, by zaprogramował mikroprocesor na łączenie się z 40D jako "komputer" (pamięć zewnętrzna) i to wszystko co otrzymuje jako dane, niech zapisuje na dysku.

IMHO się nie uda. ;)

mgtan
06-06-2008, 13:57
Jakbym miał ochote popisac kody i programowac chipy to bym już to dawno zrobił. Chodzi mi o jakieś ciekawsze rozwiązanie... po d ten model a nie kombinacje "made in garage" :-)

piast9
06-06-2008, 14:08
Obudowa do dysku OTG obsługującego standard PTP. Z 350-ki taki dysk potrafił mi wysysać zdjęcia. Bezpośredniu przez USB.

OAKS
06-06-2008, 19:52
Obudowa do dysku OTG obsługującego standard PTP. Z 350-ki taki dysk potrafił mi wysysać zdjęcia. Bezpośredniu przez USB.

No dokładnie.

Albo foto bank z czytnikiem kart.

Nie lepiej?