PDA

Zobacz pełną wersję : Lamba błyskowa a sejsa w pomieszczeniu!

melka
30-05-2008, 22:33
Witam,
potrzebuję ekspresowej rady!
Koleżanka potrzebuje zdjęć do swojego portfolio - mam stawić się na miejscu za dwie godziny. Sesja będzie robiona we wnętrzu restauracji - światło raczej marne, dlatego też zastanawiam się nad lampą błyskową. Od razu mówię, że nie posiadam dyfuzora ani lampy zewnętrznej - czy warto jest korzystać w takim razie z lampy wewnętrznej? Jeśli tak, jak zmiękczyć światło?

Dzięki wielkie z góry za wszelkie porady!!!

Mellan
30-05-2008, 22:52
Idź i przy lampce wina porozmawiaj z nią o sesji. Robienie zdjęć w kiepskich warunkach owocuje zaszumieniem-niedoświetleniem, problemami itp, itd. A jeśli ta restauracja na mus musi być, odradzam kukułkę, już lepiej podkręcić isoi robić przy jakiś zastanych lampach.
Dla potwierdzenia zrób jej masę fotek i jej pokaż. Według mnie potwierdzi to moje zdanie.
Ale oczywiście życzę udanej sesji i wspaniałych zdjęć.

arturs
30-05-2008, 22:59
Witam,
potrzebuję ekspresowej rady!
Koleżanka potrzebuje zdjęć do swojego portfolio - mam stawić się na miejscu za dwie godziny. Sesja będzie robiona we wnętrzu restauracji - światło raczej marne, dlatego też zastanawiam się nad lampą błyskową. Od razu mówię, że nie posiadam dyfuzora ani lampy zewnętrznej - czy warto jest korzystać w takim razie z lampy wewnętrznej? Jeśli tak, jak zmiękczyć światło?

Dzięki wielkie z góry za wszelkie porady!!!

Zrobić dyfuzor z piłeczki pingpongowej czy coś takiego..
albo zastane i dłuższe czasy.. ale jak pisze przedmówca.. co nagle to po diable..

melka
30-05-2008, 23:47
Zrobić dyfuzor z piłeczki pingpongowej czy coś takiego..
albo zastane i dłuższe czasy.. ale jak pisze przedmówca.. co nagle to po diable..

niestety...;)

dzięki!