Zobacz pełną wersję : Sklep w Trójmieście ze sprzetem
Poszukuje dobrego sklepu ze sprzetem foto (Canon) w Trójmieście. Chciałbym namacalnie wiedziec co kupuje. W szczególności poszukuje szkiełek i filtrów. Może coś takiego już zlokalizowaliście.
Ostatnio byłem w klepie niedaleko Młyna (Gdańsk), niestety bardzo miły pan przedawca powiedział mi, że nie może otwierac pudełek, no chyba ze odrazu za to zapłace :)
www.cyfrowe.pl (Gdańsk)
www.foto-net.pl (Sopot)
Foto-Mat (Gdynia na Maksymilianie)
Nie wiem czy będą Ci rozpakowywać filtry.
Jest jeszcze BlueSklep w Pruszczu
http://www.bluesklep.pl
Dzięki za namiary :)
PS.
Filtrów nie muszą rozpakowywac, najbardziej chodzi mi o szkiełka :)
Pozdrawiam
Jest jeszcze jeden gościu co ma Tamrony w 3city. Tylko że to sklep internetowy (w pełnym tego słowa znaczeniu) i odbiór jest w prywatnym mieszkaniu. Jakbyś chciał to poszukam namiarów.
Adam Kasprzak
29-05-2008, 20:51
ogólnie jeśli chodzi o sklepy (w prawdziwym tego słowa znaczeniu) to w trójmieście, jeżeli takowe są, to świecą pustkami. Może ktoś kiedyś wpadnie na pomysł otwarcia jakiegoś dużego sklepu z L-obiektywami - będę stałym klientem ;) Trochę poza tematem - najlepiej poszukać sobie dobry sklep internetowy. Ja osobiście polecam www.foto-bogutti.pl. Profesjonalnie i idą na rękę ;)
Earl Grey
29-05-2008, 21:01
W foto-necie otworzyli mi filterek bez problemu, choć nie zauważyłem, czy miał jeszcz plombę, czy też już był otwarty wcześniej.
Z tego co mi wiadomo to w cyfrowe.pl (http://www.cyfrowe.pl) w Gdańsku na ul. Kartuskiej można sobie sprzęt zobaczyć przed kupnem. Kupowałem u nich kilka rzeczy i widziałem też niezdecydowanych klientów wokół których leżały np. rozstawione ze 4 aparaty i nikt nie robił im problemów że się długo namyślają.
Potwierdzam. Zarówno w cyfrowe.pl jak i w Foto-necie można sprzęt przetestować, oczywiście o ile mają go na stanie.
Do tego pozostają Tobie sklepy abfoto (vis a vis starego młyna w centrum Gdańska i w galerii Medison) - choć tam teraz głównie nikon gości, oraz fotojokery w centrach handlowych.
Co do tamrona, to spokojnie można sprzęt przetestować w firmie FOTO-TECHNIKA - to wyłączny dystrybutor na Polskę (mieszczą się na osiedlu Mickiewicza w Gdańsku)
Dokładnie foto-mat na wzgórzu i komis fotograficzny niedaleko c.h BATORY bodajże naprzeciwko lewiatana :)
w cyfrowe.pl nie powinno byc problemu z "obmacaniem" sprzetu, mili sprzedawcy, nie pospieszaja ludzi itp. a co do www.foto-bogutti.pl. hmm maja tam troche wysokie ceny z tego co zauwazylem
Juz namacałem sklep na Kartuskiej, Faktycznie wszystko milo i sprawnie. Wszystko z pudełek pozwolili wypakowac i nawet przed sklep wyjsc i kilka fotek postrzelac. Miły pan udostepnił nawet latopa zebym porównał fotki zrobione różnymi szkiełkami.
Co do małej ilości sklepów, profesionalnych sklepów. To faktycznie Trójmiasto jest bardzo pokrzywdzone. Trzymam kciuki, że z czaszem to się zmieni, może ta magiczna data 2012 coś wniesie w tym temacie.
Jak na Kartuskiej to cyfrowe.pl (http://www.cyfrowe.pl)
a ja odradzam zakupy w cyfrowe.pl uzasadnienie w topicu który jest na forum
foto-net polecam
mat w Gdyni na Władka polecam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=33439 tutaj opisana sytuacja
mysle, ze kazdy sklep robi jakies "walki", szkoda, ze cyfrowe.pl az tak otwarcie to zrobil;/ przynajmniej nie ma problemu z otwarciem pudelka tak jak w innym sklepie jako kolega tutaj napisal, a ceny tez maja raczej przystepne w porownaniu z innymi sklepami, wiec pomimo tych zlych czasem opini jest godny polecenia i poprostu trzeba u w a z a c przy zakupie.
Znam większość sklepów w Trójmieście i cyfrowe.pl jest bezsprzecznie najlepszym z nich. Foto-necie nie kupowałem już dawno ale nie przekonali mnie do siebie. Foto-Bogutti.pl to inna bajka, Jakub ma wystawione ceny ale można z nim wszystko dogadać poza tym jest bardzo znanym dostawcą, kupowałem kiedyś u niego i polecam.
Pytanie do kolegów, które miasto ma prawdziwy sklep fotograficzny gdzie jest sporo sprzętu? Nawet tutaj w Wawie tego nie widać. Internetowe sklepy istnieją wirtualnie nawet e-cyfrowe.pl a sklepy klasyczne są bardzo małe i z niedużą ilością sprzętu. Tutaj cyfrowe.pl wygląda bardzo dobrze.
Dobre słowo powiem też o Foto-Technice, profesjonalna firma, polecam.
Wpadki zdarzają się każdemu, pytanie jest tylko o odsetek wpadek a mógłbym podać długą listę sklepów z naszej branży.