PDA

Zobacz pełną wersję : 350D i 580EX II - synchronizacja przez PC na drugą kurtynę

gonzul
24-05-2008, 01:20
Witam,

Przeszukałem forum ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi rozwiązującej mój problem.
Jak w temacie 350D + 580EX II.
Lampa zapięta na stopce w manualu wyzwala się bez problemów na drugą kurtynę, ale gdy próbuję ją wyzwolić przez przewód PC mam już z tym problem. Przy tych samych ustawieniach ja wcześniej (zarówno w lampie jak i w body synchro na drugą kurtynę) uparcie błyska na pierwszą.

Dziękuje za podpowiedzi

Tomek

gwozdzt
24-05-2008, 23:01
moim zdaniem synchro na zamknięcie migawki nie pojdzie przy połączeniu przez PC (tak samo jak przy tym połączeniu nie ma HSS, zooma palnika, wspomagania AF i calej masy innych ficzerów związanych z dedykacją).
Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.

gonzul
25-05-2008, 23:40
moim zdaniem synchro na zamknięcie migawki nie pojdzie przy połączeniu przez PC (tak samo jak przy tym połączeniu nie ma HSS, zooma palnika, wspomagania AF i calej masy innych ficzerów związanych z dedykacją).
Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.

To że nie ma ficzerów to dla mnie oczywiste. Nie sądziłem jednak że synchro na drugą kurtynę to tez ficzer :-).
A jak to jest z wyzwalaczami radiowymi? Chodzi mi o te chińskie zabawki ... a przez nie da rade ?
Tomek