Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : efekt unoszącego się materiału

amroz
22-05-2008, 18:07
Witam!
W jaki sposób uzyskać taki lub podobny efekt? :
http://onephoto.net/info.php3?id=285018

Jak robi sie fotografie na których materiał unosi sie, owiewa, faluje? Próbowałem wentylatory i niestety nie moge czegos takiego uzyskać. Próbowałem też wentylator + długie czasy, ale niestety modelka poruszona. Będę wdzięczny za każda poradę.

poss
22-05-2008, 19:17
na tej fotce to chyba druty były - nawet widać dziwne załamania materiału na przedniej krawędzi płachty, natomiast ogólnie to może krótki czas żeby nie było rozmazania,nie wietrzyć wentylatorem tylko poprosić modelkę o machanie płachtą i robić serię?

amroz
22-05-2008, 19:31
na tej fotce to chyba druty były - nawet widać dziwne załamania materiału na przedniej krawędzi płachty, natomiast ogólnie to może krótki czas żeby nie było rozmazania,nie wietrzyć wentylatorem tylko poprosić modelkę o machanie płachtą i robić serię?
to juz pomysł jest. Spróbuję napewno. choć ciekawiej by wyglądał rozmyty, powiewający materiał. Dzieki za porade.

ABJ
25-05-2008, 00:38
photoshop... zadne druty ;)

robgr85
25-05-2008, 06:03
mi też to wygląda na PS :)

Olszewski
25-05-2008, 12:36
mi też to wygląda na PS :)

photoshop... zadne druty ;)

Miałem przyjemność rozmawiać z Katarzyną Rzeszowską na temat unoszenia się tego materiału na jej fotografiach jak i ogólnie na temat jej prac. Utrzymuje się on z mocą modelki oraz wiatraków. Nie ukrywam, jest to bardzo ciężkie bo próbowałem, aczkolwiek mnie osobiście efekty tego typu bardzo się podobają.

Wiesz jak do tego dojdziesz to w sumie nieistotne - czy wiatraki z pomocą modelki czy druty, czy Photoshop, liczy się efekt. Osobiście jakoś wolałbym się pomęczyć z wiatrakami.