Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon Pixma MP 610 proszę o informacje.

januszP.
18-05-2008, 20:40
Czy ktoś mógłby się podzielić informacjami (z autopsji) na temat tego urządzenia.?
Jakość wydruków foto?. Strona ekonomiczna?. Praca z zamiennikami i inne?
Z góry dziękuję
Janusz

Bingant
18-05-2008, 21:07
Mam ją od jakiegoś miesiąca. Jakość drukowanych zdjęć jak dla mnie, jest na poziomie odbitek z labu, a czasami wydruki wyglądają nawet lepiej. W zależności od tematu zdjęcia. O ekonomii tego urządzenia nie mogę się jeszcze wypowiadać, bo na razie nie zużyłem tuszy oryginalnych, więc tym samym nic nie wiem o pracy tej pixmy z zamiennikami. Drukowałem fotkę porównawczą formatu A4(zdjęcie portretowe) na mojej MP610 i na HP Photosmart C5180. Na MP610 papier Canon i na HP papier, który był dołączony do drukarki, gramaturo podobne, coś około 260g/m2. Wydruk z Canona oddaje ładniejszy odcień skóry, bardziej prawdziwy i z lekka ociepla kolor, co bardziej mi pasowło do tego portretu. HPek był bardziej zimny i przejścia tonalne mniej "gładkie". Przed zakupem zastanawiałem się nad IP4500, ale za niewiele więcej grosza, mam jeszcze skaner i kopiarkę. Polecam.

gacek
12-08-2008, 18:36
Odświeżę, bo mam mały problem ze skanerem w MP610. Jak się dopchać do rozdzielczości wyższych niż 600dpi??

januszP.
12-08-2008, 18:53
Odświeżę, bo mam mały problem ze skanerem w MP610. Jak się dopchać do rozdzielczości wyższych niż 600dpi??

Nie wiem czy można ?. próbowałem na różne sposoby i nic nie wskórałem.

Bingant
13-08-2008, 09:35
ja też nie znalazłem więcej jak 600dpi.

Biglou
06-09-2008, 11:16

Bardzo prosto. Jeżeli korzystacie z canon MP Navigator EX to tam zaznaczacie opcje użyj sterowników skanera następnie klikacie na otwórz stewrownik skanera. Tam możecie wybrać sobie rozdzielczość lub ustawić ręcznie jaką chcecie (aż do 19200 dpi - tyle że skan będzie tak duży że nie zmieści się wam w kompie :)