PDA

Zobacz pełną wersję : a80 i windows2003



ambientman
18-01-2004, 22:41
moze ktos probowal taka kombinacje uruchomic. ja zabieram sie juz kolejny raz i nic. aparat po podlaczeniu pojawia sie na liscie urzadzen jako canon a80, ale zadnym programem nie idzie sie polaczyc (komunikat nie mozna znalesc urzadzenia etc.).na systemach 98/2000/xp dziala elegancko, a na 2003 nie.ps. info do jast: z tego co sie zorientowalem a60 to jednak nie to samo co a80. do tego pierwszego canon zaleca wia600 a do mojego wia620 nie wiem an ile istotna jest ta wersja, ale... fakt ze nie dziala i juz :(pozdrowionkawojtekkilkudniowy a80 :)

hazan
19-01-2004, 08:57
[quote="ambientman"]moze ktos probowal taka kombinacje uruchomic. ja zabieram sie juz kolejny raz i nic. aparat po podlaczeniu pojawia sie na liscie urzadzen jako canon a80, ale zadnym programem nie idzie sie polaczyc (komunikat nie mozna znalesc urzadzenia etc.).na systemach 98/2000/xp dziala elegancko, a na 2003 nie.ps. info do jast: z tego co sie zorientowalem a60 to jednak nie to samo co a80. do tego pierwszego canon zaleca wia600 a do mojego wia620 nie wiem an ile istotna jest ta wersja, ale... fakt ze nie dziala i juz :(quote]WitamZadam pare pytań pomocniczych :-A80 - też sie przez USB podłacza ?? ( jakie usb 2.0 ? )- czy cos innego co łączysz przez USB działa poprawnie ?- patche - znaczy czy masz zaktualizoawny system do najnowszego patcha ?

ambientman
20-01-2004, 21:09
> A80 - też sie przez USB podłacza ?? ( jakie usb 2.0 ? )tak, w specyfikacji nie definiuja czy wymagane jest 2.0 wiec pewnie bez znaczenia> czy cos innego co łączysz przez USB działa poprawnie ?dziala np: czytnik CF. Sam aparat tez jest prawidlowo wykrywany i instalowany (pojawia sie w menagerze urzadzen) jednak nijak nie idzie sie do niego podlaczyc (komunikaty w stylu nei mozna podlaczyc sie do urzadzenia..., nie podlaczono urzadzenia itd...)> patche - znaczy czy masz zaktualizoawny system do najnowszego patcha ?sam system ma poinstalowane wszelkie updaty microsoftu. o zadnych patchach do sterownikow canona nic nie wiem... a powinienem?pozdrowionka

hazan
22-01-2004, 00:13
Sprawdz jeszcze baze wiedzy microsoftu - powinno cos byc na temat takich problemow.

Vitez
22-01-2004, 01:00
Chyba najszybciej by bylo na jakiejs oddzielnej 2 GB partycji postawic normalne windowsy ... (98 SE , Me).

hazan
27-01-2004, 16:06
Chyba najszybciej by bylo na jakiejs oddzielnej 2 GB partycji postawic normalne windowsy ... (98 SE , Me).

Musi cos byc jak nie w bazie MS to na pewno na jakims forum o w2003

martino
11-02-2004, 14:09
Witam!!

Miałem ten sam problem, wystarczy zrobić update sterowników canona które znajdują się Tu (http://software.canon-europe.com/Cameras/Digital_Cameras/PowerShot_A8010006.asp) drivery należy pobrać dla sytemu WindowsXP.które znajdują się pod 6 pozycją.Trzeba zastąpić te drivery które rozpoznaje windows jako Canon Powershot A80, ponieważ żaden z dostarczonych przez canona programów nie bedzie poprawnie współpracował.

Pozdrawiam

Marcin