Zobacz pełną wersję : Jak to Canon oddal pole Nikonowi
http://tech.wp.pl/kat,1009787,wid,9891784,wiadomosc.html?ticaid=15e3 5
jakaś tam TIPA przyznaje nagrody, żeby co głupsi klienci mieli skrót, na co wydać kasę - przecież to wszystko bzdury...
No jak oddał, a tytuł najlepszej drukarki atramentowej to kto dostał? :mrgreen:
jakaś tam TIPA przyznaje nagrody, żeby co głupsi klienci mieli skrót, na co wydać kasę - przecież to wszystko bzdury...
Niestety, uroki współczesnego świata. Skróty :cry: Dzisiaj w RadiuZet poinformowano, że zostało aresztowanych dwóch współpracowników Macierewicza :grin:
Osobiście nie bawi mnie traktowanie poczynań Canon-Nikon przedstawione w koncepcji meczu dwóch gigantów. Na rynku istnieją też inni gracze. W segmencie lustrzanek nieco skromniejsi, ale mający pokażną łączną sprzedaż w całej ofercie.
Na świecie różne stowarzyszenia bardziej prestiżowe i mniej, organizują swoje typowania i oceny bywają różne, czasem zaskakujące dla kibiców jakiegoś producenta.
Akurat o Canona bym się najmniej obawiał, jest zdecydowanym liderem sprzedaży (np.: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7207 )
Canon i Nikon prowadzą swoje interesy dość przyzwoicie i prezentują podobny, wysoki poziom w każdym segmencie i wcale nie jestem przekonany, by pokonanie jednego przez drugiego było najlepszym dla użytkowników rozwiązaniem. Zdrowa konkurencja raczej, nie mecz.
wychodzi, ze musze wy... moja puszke, bo nie jest najlepsza...
napisze brzydko (panie wybacza), acz dosadnie - taki cytat z mojego znajomka: ziewlem, pierdlem i wyszlem... :)
Ale i tak Was ruszyła ta informacja i to jest w tym najzabawniejsze :)
Nagrody TIPA nie wolno niedoceniać. A Nikon odbił się od dna. Jakość zdjęć z Nikona 300 i 3 jaka jest każdy widzi. Dobra. I Canonowi powinno to tylko wyjść na dobre.
Ja tam wole "docenienie w opiniach" klasycznych pstrykaczy niż medialnych panów w krawatkach.
Znacznie gorzej jeśli coś zacznie się przeceniać.
Kolekcjoner
15-05-2008, 02:39
(...)
napisze brzydko (panie wybacza), acz dosadnie - taki cytat z mojego znajomka: ziewlem, pierdlem i wyszlem... :)
Pogłębioną analizą tego artykułu (i tytułu wątka) bym nie nazwał ;) :lol: ale z konkluzją nie sposób się nie zgodzić :D.
Pogłębioną analizą tego artykułu (i tytułu wątka) bym nie nazwał ;) :lol: ale z konkluzją nie sposób się nie zgodzić :D.
Nie wiem jak inni, ale ja to już wolę konkluzję w stylu "czcze bicie piany" :lol:
PS
A nagrody tego typu po prostu fajnie wyglądają potem w prospektach reklamowych, nie? ;)
Znowu bicie piany... :lol:
Łukasz_M
24-05-2008, 18:32
cyt."W porównaniu z ubiegłym rokiem eksperci TIPA ocenie poddali jedną dodatkową kategorię aparatów DSLR - dla zaawansowanych amatorów. Zwyciężył w niej Nikon D3."
To nieźle :D
Wychodzi na to, że taki np.40D to chyba dla początkującego fotoamatora jest :)
I bardzo kurna dobrze :)
Im lepiej poczyna sobie konkurencja, tym wiekszym motywatorem do rozwoju jest to dla Canona :)
Cos mniej wiecej w ten sam desen co z iloscia reklamacji - jesli jest ich malo, to napewno cos jest nie tak.
"Najlepszy obiektyw konsumencki - Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS"
Co to za kryteria były?
...to takie mydelko FA :D
Kolekcjoner
26-05-2008, 02:15
"Najlepszy obiektyw konsumencki - Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS"
Co to za kryteria były?
A co w tym dziwnego?
MariuszM
26-05-2008, 16:05
"Najlepszy obiektyw półprofesjonalny - Olympus Zuiko Digital ED 12-60mm f/2.8-4 SWD"
Chciałbym mieć to szkło na mocowaniu Canona;)
Kolekcjoner
27-05-2008, 02:29
"Najlepszy obiektyw półprofesjonalny - Olympus Zuiko Digital ED 12-60mm f/2.8-4 SWD"
Chciałbym mieć to szkło na mocowaniu Canona;)
No na pełną klatkę to kosztowałoby z 20 tyś ;):D.