Zobacz pełną wersję : Tokina AF 80-200mm f/2,8 AT-X PRO
Co powiecia o tym szkle ?
Jak jego współpraca z 300d i 20d i jaka jakość optyczna ?
Co powiecia o tym szkle ?
Jak jego współpraca z 300d i 20d i jaka jakość optyczna ?
W lapie nie mialem tego szkla, ale z tego co czyta sie na listach dyskusyjnych i forach to Tokina raczej nie ma dobrych szkiel. W tym zakresie najbardziej polecane sa Canon 70-200 F/4 L (lub wyzsze za odpowiednia doplate) lub Sigma 70-200 F/2.8.
ocho, czekam na Jurka, żeby to wyprostował ;-)
Jurek Plieth
24-05-2005, 23:07
ocho, czekam na Jurka, żeby to wyprostował ;-)
Nie mam czego prostować, gdyż nie miałem tego obiektywu, chociaż poważnie zastanawiałem się nad kupnem. Wysłałem nawet mejla do producenta z pytaniem o kompatybilność z 10D i uzyskałem odpowiedź, że pierwsza partia tego typu może nie pracować z tym korpusem bez upgrade'u chipa. W związku z powyższym obawiam się, że z 350-ką i 20-ką mogą być poważne problemy.
Wyczytałem kiedyś, że obiektyw jest ciężki, solidnie wykonany (identycznie jak 28-70 f/2.8 tego samego producenta, dość wolny AF, ale bardzo przyzwoita jakość optyczna.
Nie mam czego prostować, gdyż nie miałem tego obiektywu, chociaż poważnie zastanawiałem się nad kupnem. Wysłałem nawet mejla do producenta z pytaniem o kompatybilność z 10D i uzyskałem odpowiedź, że pierwsza partia tego typu może nie pracować z tym korpusem bez upgrade'u chipa. W związku z powyższym obawiam się, że z 350-ką i 20-ką mogą być poważne problemy.
Wyczytałem kiedyś, że obiektyw jest ciężki, solidnie wykonany (identycznie jak 28-70 f/2.8 tego samego producenta, dość wolny AF, ale bardzo przyzwoita jakość optyczna.
Tylko ze w szklach tele bardzo wazna jest wlasnie predkosc i precyzja AF (chociaz dla mnie)...