Zobacz pełną wersję : Jak pierwszy raz trafiliście na CB?
Tomasz Urbanowicz
13-05-2008, 15:17
Witam
Starałem sobie przypomnieć jak pierwszy tu trafiłem i za pierona nie mogę :)
Jak było z Wami?
Bagnet007
13-05-2008, 15:19
Ja się tutaj znalazłem, gdy moja 33 zaczęła odmawiać posłuszeństwa :)
MacGyver
13-05-2008, 15:23
A ja chyba jak większość userów, ja chciałem sobie coś wygooglać :-)
A było to w czasach 300D + KIT + 55-200 + 50/1.8 + tania lampa i polar Hama :-D
Jak zacząłem się zastanawiać co kupić zamiast Minolty A1, która odmówiła mi posłuszeństwa i zwrócono mi kasę.
asdfasfd
13-05-2008, 15:26
Ja miałem ochotę się z kimś pokłócić i nagle miałem wizję "canon-board.info", lepiej trafić nie mogłem :P
A ja jak byłem przed kupnem pierwszego lustra i szkieł to jakoś wyskoczyło w google i pamiętam że tutaj było to co chciałem :smile:
A kto to może pamiętać? ;)
Z tego co pamiętam to po reklamie tego forum na pl.recfoto.cyfrowa
Google i pierwsze zainteresowanie canonem ;-)
marcin_s18
13-05-2008, 16:01
Chyba jak większość - szukałem informacji o lustrzankach i szło po kolei - CB, nikon forum, pentax org.
I gdzie zostałem to chyba widać :D
Chris_11
13-05-2008, 16:41
Ja najpierw kupiłem aparat, a jako że w internecie można znaleźć fora o wszystkim to wyszukałem CB. :)
Szukałem kiedyś w google definicji "onanizmu sprzętowego" i wyskoczył mi link do tego forum.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gunia1990
13-05-2008, 20:27
mnie braciszek wręcz "kazał" wejśc tutaj.. mówił " chcesz się czegoś nauczyć to wejdź na CB, a nie bedziesz wydawac kase na jakies książki.."
no i co? czytam, czytam czytam i wiem coraz więcej :D
Z tego co pamiętam to po reklamie tego forum na pl.recfoto.cyfrowa
Ja również z pl.recfoto.cyfrowa
Piasek1989
13-05-2008, 20:33
ja jak byłem w Irlandii w tamtym roku na zarobku właśnie po to żeby kupić moją 4setke to kolega z którym mieszkałem polecił mi to forum i tak siedzę. nie ma dnia żeby tu nie wejść i czegoś przeczytać
Pozdrawiam Piotrze :)
Rafal913
13-05-2008, 20:41
Ja miałem wielki dylemat co kupić:
Canona 400D czy Nikona D80.
Jak widać staneło na 30D :mrgreen:
Czytałem i widać co przyszło -> czyt. wieszające się 30D :lol:
Tomasz1972
13-05-2008, 21:02
O ile dobrze pamiętam, to ktoś na forum fotopolis podlinkował jakiś wątek z CB , wszedłem i zostałem :)
A ja miałem problem z error 99 i chciałem się dowiedzieć co to za cholerstwo - google coś tam wyrzuciło, m.in CB. Dłuuuugo czytałem bez rejestracji, ale i na mnie przyszła kolej.
No i jest dowód na to, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło (przynajmniej dla mnie) :-)
sniper88
13-05-2008, 21:32
Ja szukalem jakis porownan 400D, K100D i D40, sklanialem sie bardziej do Canona wiec zarejestrowalem sie i zalozylem watek z pytaniem tutaj a nie na zoltym forum..i zostalem:)
Tomasz Golinski
13-05-2008, 21:38
Ja wszedłem pośrednio :)
Na plfoto dostałem informację od Czachy o forum jego grupy foto, a na tym forum z kolei przy okazji Wasia-ware ktoś rzucił link do 20-stronowego wątku tutaj...
A ja - naiwnie - chciałem się dowiedzieć czy: http://canon-board.info/showthread.php?t=21309
Nawiasem mówiąc - sam sprawdziłem. Jednak się "pomylił": tzn. sama sylwetka leżącego Chrystusa jest OK, jeśli fotografować ją przy ogniskowej ok. 200 - 250mm (na FF ;)), ale niestety odpowiadająca tym ogniskowym perspektywa nie pasuje do katafalku.
Co, jak sądzę, niczego dziełu nie ujmuje...
Ja tuż po kupnie a520,szukałem jakiegoś forum o Canonach,długo tylko czytałem nawet zarejestrowany nie byłem-zarejestrowałem się niedawno bo nie zgadzałem się z jakąś wypowiedzią i chciałem o Tym napisać:)Dodam tylko,że jak raz spróbowałem Canona to tak już zostało :)
Tezet-gdynia
14-05-2008, 00:45
Chcialem kupic 300D, szukalem roznych ofert, stwierdzilem ze musi byc z tego samego miasta lub blisko bo poczta mogla by zrobic kuku podczas transportu, no i trafilem na uzytkownika ktory tutaj sprzedawal ;) A jak tu trafilem to postanowilem tu zostac i jak narazie nie zaluje ;)
Hazan wieki temu zaspamował pl.rec.foto.cyfrowa że powstaje takie forum. Z ciekawości wszedłem dość szybko (stąd userid 18 :shock: ) i zostałem.
Ja szukałem opini na temat Canona A60 którego miałem zamiar zakupić. Wygooglalem i trafiłem na Cyberfoto a stamtad poprzez jakis link tutaj ;)
Witam
Jak było z Wami?
ja też nie potrafię sobie przypomnieć... prawdopodobnie przez google... ale przy jakiej okazji to nie wiem...
Pierwszy raz (bez rejestracji) po zmianie z analoga na 350D - szukałem informacji o "różnicach" w podejściu do robienia zdjęć analogiem i cyfrowym lustrem. W tym roku już na poważniej po ostatecznym podjeciu decyzji o rozbudowie systemu i przejściu z robienia zdjęć w jpg na RAW-y. No a tu kopalnia wiedzy jak ktoś chce czytać.
Calkiem przypadkiem, zakupilem trzecia cyfre z rzedu, i bylo to cialo Canona, dlatego poczolem szukac jakichs pokoi na necie.
Musze przyznac ze spodobalo mi sie tu przez obszerne zasoby roznych info, i masa uzytkownikow tez przemowila do mnie ze jednak musi byc tu ciekawie.
I tak sobie jestem;-)
asdfasfd
14-05-2008, 13:29
pl.rec.foto to jakaś grupa dyskusyjna? Strona? Jak na to wejść? Coś nic nie mogę znaleźć, tylko coś na gazeta.pl 0.o
Ja tu trafiłem po zakupie canona G3
pl.rec.foto to jakaś grupa dyskusyjna? Strona? Jak na to wejść? Coś nic nie mogę znaleźć, tylko coś na gazeta.pl 0.o
Zobacz tu (http://groups.google.pl/group/pl.rec.foto/topics?hl=pl)
Tomasz Urbanowicz
14-05-2008, 14:07
To grupa dyskusyjna.
Kupiłem 350d kilka lat temu, żeby coś dowiedzieć się więcej na jej temat wpisałem forum canon i tyle ;) ot cała historia :P
O ile mnie pamięć nie myli szukałem przez google jakiś informacji na temat luster canona jeszcze za czasów mojego byłego fuji602z...
A ja dla odmiany użyłem wyszukiwarki z onetu hehehehe :D Szukałem jakiś informacji o cyfrowych lustrach canona, ponieważ wszyscy moi znajomi gorąco przekonywali mnie do nikona ;) W ten sposób stałem się odmieńcem i dobrze mi z tym... :twisted:
Chyba jak większość - szukałem informacji o lustrzankach i szło po kolei - CB, nikon forum, pentax org.
I gdzie zostałem to chyba widać :D
marcin_s18
Gdy chciałem kupić aparat, przeglądałem p.r.f.c, znalazłem linka i teraz czytam.
Kolekcjoner
21-05-2008, 03:57
Ja wszedłem i zostałem 8)8)8).
Szukałem - przez Google - instrukcji do lampy
marcin_s18
21-05-2008, 16:14
marcin_s18
No i ? Że mało postów ? Zarejestrowałem się i czytałem, czytałem, czytałem. Nie trzeba ciągle pytać o to samo, większość informacji można znaleźć przeszukując forum... Teraz postanowiłem sie ujawnić, kiedy w się zdecydowałem na konkretny system i wiedziałem, że tutaj zostaję :)
Kolekcjoner
22-05-2008, 02:12
(....) Nie trzeba ciągle pytać o to samo, większość informacji można znaleźć przeszukując forum... (....)
Złota myśl :D. Jakby stworzyć galerię złotych myśli forumowych to miałbyś szansę załapać się do czołówki :).
Grzegorz Skiba
22-05-2008, 12:34
wyszukiwarka google ;)
a ja wahałem się pomiędzy 400D a D80, trochę poczytałem, pogooglowałem i trafiłem tutaj, i tak już zostało :)
Tomek S.
22-05-2008, 15:55
Myślałem o zakupie pierwszej cyfrówki - oczywiście lustrzanki. Gdzieś - nie pamiętam - przeczytałem że na "CB" są oferty sprzedaży. Oczywiście skrót "CB" - co to jest i z czym się to je!? Nie miałem pojęcia, ale zacząłem szukać odpowiedzi. Pare dni zajęło mi znalezienie odpowiedzi. W końcu znalazłem - chura!!! Ale nie od razu się zalogowałem. Trwało to jakieś trzy miesiące, zanim przekonałem się że chcę tu zostać. No i ... jestem. To jest TO!!!
Pozdrawiam Tomek.
P.S. Cieszę się :-D że jestem z Wami.
Witam
Jak było z Wami?
Po prostu, po zmianie systemu zmieniłem również forum. :mrgreen:
mor_feusz
22-05-2008, 16:45
Kupilem 350D i w googlach wpisalem "forum uzytkownikow canon" i tak zostalo