Zobacz pełną wersję : Plecak Vanguard
Muszę na szybko kupić plecak.
Znalazłem w MM Vanguard Pampas 59
http://www.i-prodejna.cz/obr/00126154.jpg
Czy ktoś ma taki plecak i czy warto go kupować?
czy warto go kupować?
Jeżeli chodzi o firmę, to warto.
Jeżeli chodzi o firmę, to warto.
A jeżeli chodzi o model?
Powinieneś kupić plecak dostosowany do swoich potrzeb. Wiele zależy od tego ile zamierzasz brać ze sobą sprzętu i jaki posiadasz. Podany przez ciebie model na pierwszy rzut oka wydaje się być pozbawiony mocowania na statyw.
Jeśli wyjeżdżasz w plener i zabierasz wszystko, może być to istotne. Jeśli w grę wchodzą drobne wypady i jesteś w stanie stwierdzić co ci będzie potrzebne, plecak nie musi być duży. Osobną sprawą są zabezpieczenia przeciwko zamoknięciu czy usztywnienia. W mieście zawsze wskoczysz w bramę czy do samochodu, inaczej może być w górach.
Osobiście posiadam mini treckera Lowepro i dobrze mi służy.
Vanguardy mają mocowanie statywu od spodu, ten też. Sam ostatnio noszę się z zamiarem kupna jakiegoś dwukomorowego plecaka. Jeśli chodzi o "powierzchnię" na sprzęt to największą chyba ma Naneu Pro military Alpha. Oczywiście są plecaki w których objętość przedziału na sprzęt jest większa ale ta różnica "idzie" w głębokość tego przedziału nie za bardzo rozumiem po co.
Powinieneś kupić plecak dostosowany do swoich potrzeb.
Interesuje mnie plecak, do którego wejdzie korpus + 10-22 + 24-105 + 70-200 2.8 + lampa.
Nie potrzebuję plecaka, po którego otwarciu mamy same przegródki na sprzęt - nie mam go i raczej nie będę miał aż tyle. W tym plecaku sprzęt jest w komorze dolnej. Jak byłem w MM to wsadziłem tam 40D z zapiętym 17-85 oraz Nikkora 70-300 VR :). Komora spokojnie się zamknęła i jeszcze były 3 miejsca na inne obiektywy.
Próbowałem znaleźć jakieś opinie o Vanguardach, jakieś testy, opisy itp. ale niestety nie ma za wiele o nich w sieci, dlatego założyłem taki wątek.
A może... Naneu Pro Alpha?
U mnie się spisuje świetnie i powinno wszystko spokojnie wejść (mam podobną szklarnię)
Mam Vanguarda (mniejszego, nie mogę znaleźć jaki model) od lipca zeszłego roku. oceniam bardzo dobrze, wcześniej miałem (tylko spróbowałem) slingshota 200 lowepro, którego natychmiast, ze stratą sprzedałem. I mimo, że kupowałem "na szybko" przed wczasami, to uważam, że dobrze trafiłem. Producenta polecam, wielkość dobierz w/g własnych wymagań.
Aha - dobrze się nosi na plecach.