PDA

Zobacz pełną wersję : Plecak Vanguard

Sproqet
10-05-2008, 22:18
Muszę na szybko kupić plecak.
Znalazłem w MM Vanguard Pampas 59
http://www.i-prodejna.cz/obr/00126154.jpg
Czy ktoś ma taki plecak i czy warto go kupować?

axk
10-05-2008, 23:29
czy warto go kupować?

Jeżeli chodzi o firmę, to warto.

Sproqet
10-05-2008, 23:53
Jeżeli chodzi o firmę, to warto.
A jeżeli chodzi o model?

Mellan
11-05-2008, 03:05
Powinieneś kupić plecak dostosowany do swoich potrzeb. Wiele zależy od tego ile zamierzasz brać ze sobą sprzętu i jaki posiadasz. Podany przez ciebie model na pierwszy rzut oka wydaje się być pozbawiony mocowania na statyw.
Jeśli wyjeżdżasz w plener i zabierasz wszystko, może być to istotne. Jeśli w grę wchodzą drobne wypady i jesteś w stanie stwierdzić co ci będzie potrzebne, plecak nie musi być duży. Osobną sprawą są zabezpieczenia przeciwko zamoknięciu czy usztywnienia. W mieście zawsze wskoczysz w bramę czy do samochodu, inaczej może być w górach.
Osobiście posiadam mini treckera Lowepro i dobrze mi służy.

darekk1
11-05-2008, 08:13
Vanguardy mają mocowanie statywu od spodu, ten też. Sam ostatnio noszę się z zamiarem kupna jakiegoś dwukomorowego plecaka. Jeśli chodzi o "powierzchnię" na sprzęt to największą chyba ma Naneu Pro military Alpha. Oczywiście są plecaki w których objętość przedziału na sprzęt jest większa ale ta różnica "idzie" w głębokość tego przedziału nie za bardzo rozumiem po co.

Sproqet
11-05-2008, 14:11
Powinieneś kupić plecak dostosowany do swoich potrzeb.
Interesuje mnie plecak, do którego wejdzie korpus + 10-22 + 24-105 + 70-200 2.8 + lampa.
Nie potrzebuję plecaka, po którego otwarciu mamy same przegródki na sprzęt - nie mam go i raczej nie będę miał aż tyle. W tym plecaku sprzęt jest w komorze dolnej. Jak byłem w MM to wsadziłem tam 40D z zapiętym 17-85 oraz Nikkora 70-300 VR :). Komora spokojnie się zamknęła i jeszcze były 3 miejsca na inne obiektywy.
Próbowałem znaleźć jakieś opinie o Vanguardach, jakieś testy, opisy itp. ale niestety nie ma za wiele o nich w sieci, dlatego założyłem taki wątek.

RNz
11-05-2008, 21:01
A może... Naneu Pro Alpha?
U mnie się spisuje świetnie i powinno wszystko spokojnie wejść (mam podobną szklarnię)

marek_k
13-05-2008, 22:06
Mam Vanguarda (mniejszego, nie mogę znaleźć jaki model) od lipca zeszłego roku. oceniam bardzo dobrze, wcześniej miałem (tylko spróbowałem) slingshota 200 lowepro, którego natychmiast, ze stratą sprzedałem. I mimo, że kupowałem "na szybko" przed wczasami, to uważam, że dobrze trafiłem. Producenta polecam, wielkość dobierz w/g własnych wymagań.
Aha - dobrze się nosi na plecach.