Zobacz pełną wersję : odbitki 30x40 cm
Jak w tytule. chodzi mi o zrobienie odbitek formatu mniej więcej 20x30 czy 30x40 cm, ile wychodzi cenowo taka odbitka i czy ktoś wie czy takie odbitki mozna zrobić w każdym labie czy trzeba szukać jakiś specjalnych labów? a moze ktoś podałby namiary na taki sprawdzony lab w Łodzi?
obserwator
10-01-2007, 19:12
www.labfoto.pl - 9,9 za odbitkę 30x40 - własnie wysłałem, zobaczymy co przyślą.
Pozdrawiam
W każdym niestety nie bo maksymalny rozmiar z dość popularnego Frontiera to 25x38 AFAIR (na pewno mniej niż 30x40)
Witam!
Mogę opisać, jak ja sobie radzę. Korzystam z zakładu fotograficznego Agfa Image Center we Wrocławiu, max. format to 30x45cm. Jak na razie to jedyna firma ( na inną nie trafiłem mimo prób), która dysponuje własnym profilem papieru do Photoshopa i udostępnia go klientom. Dzięki temu w trakcie przygotowania pliku cyfrowego widzimy na monitorze, jakie będą zmiany w kolorystyce obrazu. Co do kosztów - do niedawna była promocja na ten format, jeśli przesyłamy pliki Internetem - 6 PLN. Teraz cena wynosi 12 PLN.
Podstawowa rozdzielczość plików 400 dpi. Jeżeli ktoś z was zna inne firmy udostępniające profil do Photoshopa, proszę o informacje. Przesyłam pozdrowienia.
ProfiLab w Warszawie (ul. Dzika i pl.Mirowski) udostępniają profile dla różnych urządzeń (np. Frontier) i różnych papierów Kodaka
Saturn w Galerii Krakowskiej w Krakowie - 30x45 = 4.99 robia z krotkim czasie na dobrym sprzecie. U nich nie ma promocji. Od poczatku otwarcia taka jest.
http://www.lab-net.pl/cyfrowe.php
Poszukaj na allegro użytkownika o nicku "limelight". Nie wiem czy robią takie odbitki (warto spytać), ale mogę Ci ich polecić ze względu na wzorcową jakość. Przy okazji pozdrawiam OLĘ z limelight. Fachura jakich mało.
www.powiekszenie.pl jeżeli w łodzi, nie są najtańsi, ale jeżeli wiesz czego chcesz to na bank zrobią dobrze.
Polecam Fotokonsorcjum w łódzkiej galeri, sprawdzeni i godni polecenia. Zlecam u nich od dwóch lat duże powiększenia i zawsze jest ok
Jak 20x30 to najtaniej jest chyba w fotojokerze 2.99, ale większych niestey chyba nie robią.
Możesz jedank się na jakości trochę przejechać, zależy jak trafisz. Zawsze możesz zreklamować, ale to znowu problem.
Polecam Fotokonsorcjum w łódzkiej galeri, sprawdzeni i godni polecenia.
Robią dobrze, nawet do 30 x 90, jedyny minusik, to nie zawsze są punktualni, ale można im to wybaczyć
Jak duże zdjęcie w Łodzi to tylko Fotokonsorcjum w Galerii Łódzkiej. Na miejscu można "dostać" profil maszyny, jakość zdjęć jest bardzo dobra, miła i fachowa obsługa, wybór rodzajów papierów, wiele dostępnych formatów zdjęć. Jeżeli ktoś robi kliszą to chłopaki pięknie wywołują i skanują zdjęcia. Jednym słowem full wypas. Polecam.
Już Ci powiedzieli, uściślę nieco.
Jak z cyfry - to ,,fotokonsorcjum'' w galerii. Potwierdzam.
Jak z negatywu - to ,,powiększenie''.
Jak zaniesiesz do ,,powiększenia'' plik cyfrowy i zechcesz 30x40, to oni to zanoszą do fotokonsorcjuma właśnie - trwa to dłużej i jest nieco drożej.
Sprawdziłem kiedyś przypadkiem - zanim odkryłem że w galerii jest szybciej i taniej, to zrobiłem trochę w ,,powiększeniu''. A potem popatrzylem, że z tyłu odbitek są te same napisy - noritsu, fotokonsorcjum, czy jakoś tak (-:
W Fotokonsorcjum mają właśnie wypasione maszyny Noritsu :)
A w Warszawie co polecacie ?
robsonikus
27-01-2007, 14:56
To moze ja zapytam o lublin, gdzie polecacie wykonywac odbitki? mam jedno miejsce ale jestem ciekaw waszych typow