Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zamienniki akumulatorów do 1Ds mkII

KvM
07-05-2008, 11:22
piszę o zamiennikach, bo oryginały były krytykowane za przestarzałą technologię, więc może zamienniki będą lepsze (lżejsze pojemniejsze)?
Ktoś może coś wie w tym temacie?
Z drugiej strony nie chcę kupić jakieś chińszczyzny.

HuleLam
08-05-2008, 16:32
piszę o zamiennikach, bo oryginały były krytykowane za przestarzałą technologię, więc może zamienniki będą lepsze (lżejsze pojemniejsze)?
moje 3 grosze:
1.Zamienniki są na przykład na allegro (http://allegro.pl/search.php?string=NP-E3&country=1) (co pewnie już wiesz).
2. Jak nie chcesz ordynarnej chińszczyzny, tylko "cywilizowaną" to szukaj np Hahnela albo GP (pewnie są i takie)
3. Raczej na miejscu producenta zamienników nie siliłbym się na użycie innej technologii niż oryginał (NiMH) - po co wydawać na projektowanie nowych baterii, jeśli można po prostu sklonować gotowy produkt?

KvM
09-05-2008, 11:38
Dzięki za 3 grosze, choć miałem nadzieję na info bardziej praktycznie. Gdybym to ja był producentem zamienników, to starał bym się wyprodukować towar lepszy, an którym można mieć wyższą marżę z racji ekskluzywności. No ale może są tu przeszkody natury technicznej (nikompatybilna ładowarka?) No właśnie sęk w tym że nie znalazłem jakichś "markowych podróbek". Może więc ktoś jakieś info poda o chińszczyźnie z allegro?

axk
16-05-2008, 22:42

Polecam firmę GP. Na swojej stronie mają świetną wyszukiwarkę zamienników. Ogniwa dużo tańsze od oryginału i dużo wydajniejsze. Jakość wykonania na takim samym poziomie jak oryginału, czyli bardzo wysoka. Moim zdaniem firma ta produkuje najlepsze zamienniki oryginalnych akumulatorów.