PDA

Zobacz pełną wersję : Płyty CD , DVD do nadruku vs flamaster

don
06-05-2008, 16:06
Hej,
mam może i banalne pytanko, ale czy na plytach DVD lub CD przeznaczonych do nadruku w roznorakich drukarkach mozna pisac flamastrem (nie bede nic na tych plytach drukowal), ktory jest przeznaczony do pisania po plytach CD/DVD czy moze ten flamaster bedzie sie rozmazywal na tej plycie ?? pytam dlatego, gdyz od razu chce kupic 50 plyt DVD i nie chce pozniej miec problemow z pisaniem po nich, a wole plyty na ktorych jest duzo miejsca a nie na polowie plyty nazwa firmy. poza tym te plyty do nadruku sa standardowo biale na stronie przeznaczonej do nadruku ??

sniper88
06-05-2008, 17:42
Teraz sprawdzilem na jakiejs starej plytce CD Emtec Printable i lekko sie rozmazuje, ale nie wiem jak bedzie z innymi;)

C80
06-05-2008, 17:59
Jeżeli kupisz/masz taki flamaster jakim można opisywać normalne płyty to na printable też będzie można i nie będzie się rozmazywać. Sam pisałem flamastrami steadtler na Verbatimach Printable i nic się nie rozmazywało. Oczywiście trzeba po napisaniu dać im trochę wyschnąć, po minucie nie powinny się rozmazywać. No chyba, że kupisz jakiś szajs.

Printable są całe białe. Innych kolorów raczej nie ma i to białą stronę się zadrukowuje.

don
06-05-2008, 20:46
dzieki wielkie za odpowiedz :)

Garnett
07-05-2008, 11:24
Witam

Ja podpisuje flamastrami PILOT i jest spoko a jak potrzebuje cieniej to mam taki do podpisywania plyt, Jedyne na co trzeba zwocic uwage to zeby mial napis "no xylene" bo podobno to potrafi rozpuszczac jakies warstwy na plycie.

jacekxyz
07-05-2008, 11:31
Na plytach TDK orz Verbatim napewno nic sie nie bedzie rozmazywac (sprawdzone)

don
12-05-2008, 22:28
superowo dzieki wielkie jutro odbieram plytki i zobaczymy jak beda sie sprawowac.