PDA

Zobacz pełną wersję : SKLEP CYFROMAN na allegro ?

Ven
29-04-2008, 21:01
witam

Na dniach bede kupował korpus Canona 40D, obserwując allegro przystępne ceny oferuje pewien allegrowicz o nicku SKLEP CYFROMAN, który sprzedaje nowe 40D korpusy za cene którą sie wylicytuje (bez ceny minimalnej)
Planuje własnie u niego zakupić ale nie wiem czy można mu zaufać i czy sprzet jak i gwarancja i cała transakcja nie bedzie problematyczna.

link do ofert użytkownika:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2619104

Prosze o jakąs wskazówke lub opinie, z góry dziękuje

PS Szukałem w wyszukiwarce ale bez skutku

heniek
29-04-2008, 21:22
ja kilka razy pisałem do nich z zapytaniami o sprzęt,ale zero odpowiedzi, więc kupowałem u innych.

michaelx
29-04-2008, 22:15
pomimo tylu pozytywów jednak negatywy a nawet neutralne pokazują iż nie do końca jest tak "kolorowo", chyba również szukałbym gdzie indziej tym bardziej że jest gdzie szukać..
Pozdrawiam

Pirx
29-04-2008, 22:26
witam
Planuje własnie u niego zakupić ale nie wiem czy można mu zaufać i czy sprzet jak i gwarancja i cała transakcja nie bedzie problematyczna.

Ja bezproblemowo kupiłem u CYFROMANA używane 10D. Mogę zatem go polecić.

Po pierwsze, zauważ, że w opisach aukcji CYFROMANA nie ma mowy o gwarancji.
Sądzę, że facet ma jakieś bezpośrednie kontakty w Japonii (moje 10D było z Japonii) i ściąga stamtąd co się da (używki, refurby, powystawki, a pewnie i nówki-sztuki), ale bez gwarancji.

Po drugie, zauważ, że prawie wszystkie aparaty są wystawione w aukcjach bez minimum, więc zwycięzca kupuje za tyle ile był gotów zapłacić - CYFROMAN oferuje to, co jest w opisie i nie narzuca Ci ceny. Twój wybór i ryzyko.

wojkij
29-04-2008, 22:50
Ja bym tam nigdy nie kupil u goscia ktory ma w negatywach i neutralach opisanych tyle ciekawych historii:)

No chyba ze osobiscie, tylko to juz inna bajka:)

blum
29-04-2008, 22:54
Po pierwsze, zauważ, że w opisach aukcji CYFROMANA nie ma mowy o gwarancji.
Negatyw - pią 25 maj 2007 22:12:38 CEST

[Odpowiedź z: pią 25 maj 2007 23:45:40 CEST] Każy aparat ma gwarancję i można dokonać naprawy w ramach gwarancji lub wymienić na inny egzemplarz.

Ven
29-04-2008, 22:58
chyba dzieki Wam przejzałem na oczy.
Jesli nie cyfroman, to gdzie moge tanio zakupic nówkę EOS 40D z gwarancją ?

nowart
29-04-2008, 23:45
Jesli nie cyfroman, to gdzie moge tanio zakupic nówkę EOS 40D z gwarancją ?

a kuku :lol: 3100 dla forumowiczów. zapraszam na PM.

bio3y
05-05-2008, 14:54
co do "cyfromana" to jeszcze dodam że zdjęcia produktów nie odpowiadają produktom. Tzn real foto przedstawia egzemplarz który dawno jest schandlowany. Znajomy naciął się u niego na fuji S2... na zdjęciu nówka sztuka, a dostał poobijany i miejscami popękany aparat nie nadający się prawie do użytku, na szczęście z reklamacją obyło się bez większych problemów

Pifko
30-05-2008, 21:26
To ja odgrzeje stary wątek ;-)
Ale może informacja będzie przydatna dla innych chętnych na zakupy u Cyfromana.

na początku - tak jak Wy byłem dość sceptycznie nastawiony do zakupu u tego Pana. Poszukałem opinii w necie jak i przeczytałem całe mnóstwo komentarzy.

Ostatecznie kupiłem aparat i zdecydowałem się na odbiór osobisty, bo mieszkam dośc blisko Kuźni Raciborskiej... Ostatecznie mogłem przecież po prostu nie kupić aparatu.

Ale do rzeczy. Wylicytowałem używanego 30d. Pojechałem go odebrać, ale jak się okazało Pana Romana nie było w domu - zostałem dośc miło przyjęty przez jakąś kobietę.

Aparat obejrzałem dokładnie, przejrzałem czy wszystko jest w zestawie (było nawet oryginalne pudło, choć w aukcji nie było o nim słowa). Poszedłem też na dwór zrobić zdjęcie niebu - żeby zobaczyć jaki jest stan matrycy. I niestety, nie był on za dobry :( Tzn było widać dość sporo syfów.

Zadzwoniłem więc do Pana Romana w tej sprawie i umówiliśmy się (telefonicznie, ja ciągle byłem w jego domu) na taki układ, że aparat biorę - i jeśłi w domu czyszczenie gruchą nic nie da, to Cyfroman dośle mi inny egzemplarz 30d.

Przyjechałem do domu, podmuchałem grucha - i niestety, syfki na matrycy zostały. No więc zadzwoniłem do Pana Romana, który obiecał mi, że pośle mi zdjęcia (wg moich wskazań) z paru różnych aparatów - żebym mógł ocenić stan matrycy.

I rzeczywiście - za niedługo dostałem do wyboru zdjęcia z 3 różnych aparatów (30d oczywiście). Wybrałem jeden z nich i czekałem na przesyłkę. Po dwóch dniach przyszła do mnie paczka z aparatem (samo body - na wymianę), nową kartą gwarancyjną (od niego) i ... 20zł na wysyłkę z powrotem. Szok ;-))

Szok szczególnie dlatego, że ja NIE odesłełam mu jeszcze poprzedniego body. Czyli w pewnym momencie miałem u siebie 2 x 30d... Cała operacja nic mnie nie kosztowała, bo dostałem nawet owe 20zł na wysyłkę. Aparat odeslałem, ładnie podziękowałem a teraz cieszę się 30d w świetnym stanie. (lepszym niż poprzedni egzemplarz)

Czyli - reasumując - nie ma się co bać kupować u Cyfromana, bo to JEST uczciwy człowiek.

Przed zakupem kontaktowałem się z wieloma kupującymi, którzy zakupili u niego lustrzanki. Niektórzy pisali, że były jakies problemy, ale zawsze wszystko dorbze się kończyło. Zauważcie prosżę, że chyba we wszystkich negach/neutralach ludzie piszą, że jeśli były jakieś problemy (przedmiot troche odbiegał od opisu itp) to zawsze dostawali oni zwrot pieniędzy albo wymianę na inny model tego samego aparatu. Pozatym ogromna część komentarzy to pozytywy.
Ja już nauczyłem się, że nie należy oceniać ludzi tylko po negach - a powinno się też przeczytać sporo pozytywów. Ja sam również wystawiłem mu pozytywa i jestem ogólnie pisząc bardzo zadowolony z transakcji.

A teraz ciekawostka... Kiedy dzwoniłem do niego będąc w jego domu i oglądając matrycę - powiedziałem mu, że podniosłem lustro żeby zobaczyć jaki jest jej stan. W słuchawce usłyszałem "Jezu, Pan go rozkręcał?!" ;-DD Co świadczyć może o tym, że Cyfroman jako tako na lustrach się raczej nie zna ;-) A jest po prostu handlarzem.

Reasumując - polecam, bo mimo mogących wystąpić problemów, jest to uczciwy sprzedawca, któremu (przynajmniej w moim mniemaniu) bardzo zależy na zadowoleniu klienta.

Palec
29-07-2008, 10:45
Odświeżę trochę ten wątek, aby przestrzec innych przed zakupami u tego Pana...
12 czerwca kupiłem u niego Canona 300d, poprosiłem o wysyłkę pocztą, paczkę dostałem, uwaga, 26 czerwca... Aparat działał, wszystko niby OK, ale 30 czerwca odmówił współpracy, nie włączał się. Szanowny Pan Roman kazał odesłać aparat, co uczyniłem 2 lipca. Po licznych pytaniach o to co się dzieje z moim aparatem zaproponowałem wysłanie Canona 350D z dopłatą z mojej strony. Pan Roman się zgodził, 17 lipca przelałem na jego konto "ekstra" 200 zł i czekam na aparat. Czekam do dziś, czyli już 13 dzień. Pan Roman zapewnia mnie, że aparat został wysłany w zeszłym tygodniu... Chyba żółwiem...
Mam nadzieję, że będzie to przestroga dla wszystkich, którzy będą chcieli kupić aparat u tego pana, żeby odbierali sprzęt osobiście, lub dopłacali do wysyłki kurierskiej.

Mane
29-07-2008, 11:53
Mam nadzieję, że będzie to przestroga dla wszystkich, którzy będą chcieli kupić aparat u tego pana, żeby odbierali sprzęt osobiście, lub dopłacali do wysyłki kurierskiej.

Te żale to kierowałbym do Poczty Polskiej a nie do Pana Romana :)

Palec
29-07-2008, 12:17
Co do Poczty to nie mam zastrzeżeń przy poprzedniej przesyłce od Pana Romana, ponieważ została ona nadana (data ze stempla) 20 czy 21 czerwca... Więc 8-9 dni po wylicytowaniu ;)
Takie terminy potwierdzają komentarze na allegro.

EDIT: A co do tej notce o kurierze lub odbiorze osobistym, to Pan Roman oferuje "błyskawiczną wysyłkę w 1-2 dni", więc to chyba poczta stempluje paczki powiedzmy tydzień po nadaniu.

Belek
29-07-2008, 19:02
Niedawno kupiłem canon 20d. Poprosiłem o wysyłkę za pobraniem kurierem i dwa dni później miałem już aparat w domu. Może jednak warto dopłacić do kuriera? Poza tym zdecydowana większość komentarzy na allegro to pozytywy a malkontenci zawsze się znajdą.

nagor
30-07-2008, 00:15
Witam ja równiez kupowałem u niego 300d i było ok
wyslał i po dniu aparat padł tonormalnie przyjał gwarancje i wysłal drugie body w doskonałym stanie.. miałbyć tez orginalny aku drugi do niego nowy (dokupiony) a był używany ale po zgłoszeniu tego faktu dosłał osobno nowy aku niezadając zwrotu używanego (choć tylko trzymał 100 zdjęć)..
wiec jak najbardziej uczciwy człowiek i można polecić.

djcargo
30-07-2008, 00:23
Słuchajcie - kupując sporo taniej niż normalnie trzeba się liczyć z tym, że gwarancja jest realizowana tylko przez sprzedającego (swoją drogą ciekawe jak on je naprawia) i że jest to sprzęt przywożony np. z Japonii czy Hong Kongu. Kiedyś pamiętam pisał nawet coś o aparatach z Finlandii czy Szwecji, ale mogę się mylić.
Reasumując - chcesz spokoju - ceneo.pl. Chcesz taniej - prywatny import od skośnookich czy ze stanów :)

Palec
30-07-2008, 09:29
Z tego co udało mi się dowiedzieć to aparaty naprawia jakaś zewnętrzna firma, pewnie żytnia ;)
To chyba tylko ja mam z nim takie problemy...

marshall22
08-12-2008, 00:03
Witam! Ostatnio również kupiłem aparat z cyfromana... i teraz żałuje, że nie przeczytałem o nim żadnych komentarzy w internecie. Aparat ogólnie naprawdę jest w bardzo dobrym stanie, lecz jak teraz spojrzałem na allegro to zobaczyłem, że został z powrotem wystawiony na aukcji. Oczywiście z identycznym opisem, przebiegiem migawki itd. Trochę mnie to zaniepokoiło i postanowiłem poszukać coś w internecie na temat tej firmy. Szukałem, szukałem, aż trafiłem na to forum. Z tego co przeczytałem wnioskuje, że tan Pan chyba nie uczy się na błędach. Jak już wspomniałem, kupiłem u niego aparat, który po pierwsze: nie kabla AV (a być powinien), po drugie: nie ma pudelka, po trzecie: nie ma żadnych papierów, dowodu zakupu (kiedy i gdzie) ani nawet instrukcji, która była w opisie na aukcji (dostałem tylko taką na płycie), śmiechu warte. Najgorsze jest to, że kupiłem ten aparat tylko ze względu na jego bardzo mały przebieg, a teraz widzę, że każdy aparat na jego aukcji ma taki sam, czyli tak naprawdę nie wiadomo jaki. To było by na tyle.

Madric
08-12-2008, 01:14
Facet jest raczej OK. Trzeba sie tylko czesto przypominac.
2miechy temu kupowalem u niego 20d. Dostałem szybko ale 10D i bez faktury. Po rozmowie okazalo się że ktoś pomylił paczki i poszło nie do tego co trzeba:d.
Dogadałem się tak że on mi przyśle 20D a ja oddam kurierowi odrazu jego 10D. Tym sposobem sytuacja wyjaśniła się w ciągu jednego tygodnia.
Facet jak najabardziej uczciwy tylko zaganiany lub ma takich pracowników.
Pozdrawiam

marshall22
11-12-2008, 20:53
Ma ktoś może numer tel. do tego Pana Romana? Na stronach jest do niego tylko mail.

adam_k
11-12-2008, 21:07
Kupowałem u tego Pana aparacik ok 2 lata temu i wszystko było w porządku

paczka
12-12-2008, 20:00
a ja nie kupiłbym tam aparatu...
nie wiedząc jaki przebieg ma aparat
nie wiedząc skąd jest
gdzie będzie realizowana gwarancja

oraz czytając negatywne komentarze - za dużo ich

lepiej wydać kilka złotych więcej i mieć spokojną dusze....
takie moje zdanie

ostrowin
13-12-2008, 00:18
Mnie się ten koleś też nie podoba.Każda aukcja powinna byc rzetelnie opisana,stan aparatu,akcesoriów,zdjęcia sprzedawanego przedmiotu,a nie kilka szablonów aukcji z zdjęciem nowego aparatu i lakoniczny opis.Koleś zamiast postawić na jakość swoich aukcji odwala manianę.Do tego niech wam się nie wydaje że sprzęt jest z jednego zródła,koleś kompletuje zestawy skupując naprzykład karty i obiektywy na allegro http://allegro.pl/item492358985_canon_18_55_3_5_5_6.html

Nie wiem jak wy,ale ja bym za taką kasę nie chciał dostać "składaka":twisted:,lepiej żeczywiście szukać okazji z pierwszej ręki od zwykłych allegrowiczów.

rafal197011
31-01-2009, 10:41
Witam nie polecam tego sklepu a nawet przestrzegam sznownych forumowiczy!!!! Kupiłem Aparat za 1700 i co ... nic zero kontaktu a nawet wiecej o dziwo patrze na jego strone a tu co widzę mój ponoć wygrany aparat. Cos facet wałkuje. przeczytajcie negatywy one mówią wszystko.

zdzlip
31-03-2009, 22:18
Ostatnio, zakupiłem u sprzedawcy, "sklepcyfroman", Canona 20D. Wprawdzie "dwustopniowo" :-), ale jestem usatysfakcjonowany w 100%. Zresztą to już u tego pana trzecie lub nawet czwarte zakupy. Jeżeli chodzi o 20D...odbierałem osobiście i chociaż egzemplarz wydawał mi się trochę "wytłuczony"- wizualnie w stanie b. dobrym, to jednak kupiłem. Po przyjeździe do domu stwierdziłem, że przy większej przysłonie, widoczne są paprochy. Napisałem maila z załączonymi fotkami. Odpowiedź błyskawiczna-wymiana lub czyszczenie matrycy + wysokiej jakości filtr UV jako rekompensata za podróż(75km w jedną stronę). Propozycja mnie satysfakcjonowała. Drugi egzemplarz - stan wizualny i mechaniczny b.dobry. Matryca w zasadzie też czysta....jedynie przy f powyżej 24 widoczna mini plamka. Transakcja za każdym razem odbywała się w przyjemnej atmosferze.To już jego drugi nick na Allegro. Wcześniej miał nick "cyfroman". Gościu bezkompromisowy jeżeli chodzi o nieuczciwych Allegrowiczów. Nie jestem pewien jaki jest stan faktyczny jeżeli chodzi o te negatywy i neutrale, ale wiem z własnego doświadczenia (pomimo, że na Allegro jestem 7 lat i mam blisko 200 samych pozytywów),że oszołomów i naciągaczy na Allegro jest pełno. On ma wyrobioną "markę" i ludzie i tak u niego kupują, biorąc pod uwagę b. atrakcyjne ceny jakie oferuje. Zresztą zawsze jest ta trzymiesięczna furtka w "razie gdyby" coś pierdyknęło. Ja za każdym razem miałem szczęście i sądzę, że tym razem również sprzęt pochodzi dłuższy czas.
A tak nawiasem mówiąc, rzeczywiście Cyfroman o sprzęcie i fotografii , najprawdopodobniej ma "smętne" pojęcie. Ważne, że jest dobrym handlowcem i można u "niego" tanio kupić niezły sprzęt.
Pozdrawiam

bigmaras
01-10-2009, 15:47
Teraz występuje pod nickiem CYFROMAN_PL, według mnie to taki allegrowy cwaniaczek. Zobaczcie, na większości jego aukcji podbijają mu ceny te same nicki. W opisie jedynie gg i email, brak tel, adresu itd. Ja bym nic nie kupił u takiego sprzedawcy.

fotocoto
08-10-2009, 17:43
Miałem z nim doczynienia jeden raz, sprzedaje sprzęt używany jako nowy, zero kontaktu, telefony odbiera chyba babcia, na towar czekałem miesiąc dostałem nie to co zamawiałem, kolejny miesiąc na zwrot kasy. Szkoda zachodu. Oczywiście WSZYSTKO bez faktury. Zero danych firmy, zero adresu. Wystarczy poszukać opinii o nim w sieci.

Triplex
15-03-2010, 20:51
To ja może odświeżę temat. Kupiłem u niego mój 50d i sprzęt wydaje się być ok. Sprzedawca jednak zdecydowanie nie jest ok! ODRADZAM! Powód? Na przesyłkę czekałem jakieś półtora tygodnia. Przesyłka była bez paragonu (a jeśli ma się sklep, to jest to obowiązek) i bez instrukcji obsługi (też obowiązek sprzedającego - choćby kserokopię). W dodatku nie załączył zamówionej dodatkowo karty 16 GB. Zamiast zamówionego akumulatora 4000 mAh firmy Max Power (jak opisał w wysłanej mejlem ofercie) załączył akumulator 3500 mAh. Obiecał dosłać brakujące elementy i akumulator. czekam już kolejne półtora tygodnia. Facet obiecywał wysłać tydzień temu, potem kreci, że wysłał, a wszystko wskazuje na to, że to guzik prawda. Dziś w końcu wysłałem do niego mejla z żądaniem zwrotu pieniędzy wpłaconych za kartę i akumulator i zagroziłem sądem. Szkoda czasu i nerwów! OMIJAĆ Z DALEKA!

Triplex
16-03-2010, 10:42
Częściowo odwołuję, co napisałem. WYSŁAŁ - list leżał u sąsiada. Dosłał rachunek i kartę. Nie dosłał jednak właściwego akumulatora ani rachunku za kartę. Z kartą też nie wyszło ok - zamiast karty pqi 16 GB 233x - którą zamawiałem - dostałem pqi 16 GB 120x. "Fajnie" się handluje z tym panem... :(

GhostRider
17-03-2010, 17:41
dostałem pqi 16 GB 120x. "Fajnie" się handluje z tym panem... :(
To szybko się jej pozbyj i kup coś markowego ;)

Sobiech
17-03-2010, 22:52
Jeśli jest z Poznania to kupiłem u gościa ... niecałe 4 lata temu Panasonica FZ30. Odbiór osobisty, nówka sztuka, wszystko w porządku... poza gwarancją, którą mi wydał ale nie podstemplował z tekstem "jak coś się stanie to podbijemy."
Głupi małolat byłem, ale na szczęście gwarancja minęła a aparat żyje. Właśnie zamierzam go wystawić pod młotek, może znajdzie się chętny. Dobrze mi służył :)

Matt_K-K
30-03-2010, 11:06
Ja w kontakt z gosciem wszedlem inna droga i przy okazji tez sie co nieco dowiedzialem skad ten sprzet bierze.

Sprzedawalem na allegro obiektyw kitowy 18-55. Gosc wylicytowal u mnie najwyzsza cene, powiedzialbym ze nieco kuriozalna biorac pod uwage jakosc 18-55 bo prawie 170 zl. No ale wolny rynek. Jednakze kontaktu z gosciem zero, maile, telefony..minely dwa tygodnie, zrezygnowany juz troche ze gosc nie reaguje. Dopiero gdy w mailu ode mnie pojawily sie slowa-klucze typu "negatywny komentarz" wplynela kasa. Podejrzewam ze niektorzy wplacajacy mu na konto uzywali slow "policja", "sąd" czy "pozew". Skonczylo sie pozytywnie, ale gdybym chcial u niego cos kupowac, to tylko z odbiorem osobistym..

Po tym jak obiektyw do niego dotarl zostal wystawiony jako nowy, chociaz uzywalem go dobry rok. Fakt, byl w bardzo dobrym stanie, ale na pewno nie nowka. Pylki za soczewkami itp. Mialem pewnosc, gdyz w zdjeciach przedmiotu na jego aukcji widnialy dokladnie te same numery seryjne co mojego obiektywu...

Merauder
30-03-2010, 17:04
[..]

Po tym jak obiektyw do niego dotarl zostal wystawiony jako nowy, chociaz uzywalem go dobry rok. Fakt, byl w bardzo dobrym stanie, ale na pewno nie nowka. Pylki za soczewkami itp. Mialem pewnosc, gdyz w zdjeciach przedmiotu na jego aukcji widnialy dokladnie te same numery seryjne co mojego obiektywu...
Dla mnie to się nadaje na sprawę dla organów ścigania. Teraz nawet nie będziesz mógł ostrzec gościa, który wygrał, bo widać tylko pierwszą i ost. literę nicku. Zgłoszenie na policji tego typu sprawy może zaoszczędzić wielu potencjalnym klientom kłopotów.

smegool
30-03-2010, 17:23
Szczerze to jestem zdziwiony, że tak wiele osób, skuszonych niskimi cenami, daje się mu naciąć. Wszystko, co potrzebne by przeszła ochota na "promocje", widnieje w jego komentarzach. Wielokrotnie klikałem w jego aukcje po czym rezygnowałem jak tylko przeczytałem z kim mam do czynienia.

padidar
30-04-2010, 19:37
Witam dołączam się do wątku ponieważ zostałem oszukany przez tego sprzedawcę. Wylicytowałem aparat Canon 40d za 2200zł dla mnie duża kasa, pieniążki przelałem od razu, wysłał mi aparat dopiero po 2 tygodniach, a płaciłem za kuriera. Po otrzymaniu aparatu byłem zadowolony, że nie musze już mieć do czynienia z tym klientem, ale niestety po 3 tygodniach użytkowania, aparat sie zepsuł, odesłałem go na gwarancję i to był mój błąd, minęło juz 1,5 miesiąca i zero kontaktu od sprzedawcy pisałem do niego bardzo często, dopiero dzisiaj odpowiedział na mojego emaila. Odpowiedź nastąpiła po moim emailu w którym musiałem go straszyć policją allegro, krajowym rejestrem dłużników i sprawą cywilną, obiecał, że odeśle mi go za tydzień - mam nadzieję że w końcu go dostanę. Więc reasumując jak masz za dużo kasy, za mało nerwów to skorzystaj z jego aukcji, JA NIGDY WIĘCEJ- i będę go odradzał wszystkim.
Pozdrawiam
Piotr

inlis
30-04-2010, 23:37
Ten gostek z tego co mi wiadomo ma dwa konta na Alledrogo :)

Edzia79
03-05-2010, 11:03
Kupiłem u niego ładowarkę do canona 450d miała być orginalna.....Tak się składa że ja mam kilka ładowarek właśnie do tego aparatu lecz jednak jednej mi brakuje. Ładowarka którą mi sprzedał jest podrobiona. Wygląda jak oirginał ale to podróbka.......Zastanawiam się czy nie zgłosić sprawy na policje za WYŁUDZENIE, OSZUSTWO, I HANDEL PODROBIONYM TOWAREM. MOGĘ JESZCZE ZGŁOSIĆ SPRAWĘ DO CANONA I WTEDY BĘDZIE MIAŁ WIĘKSZE PROBLEMY. Ogólnie mówiąc ODRADZAM GO KAŻDEMU

inlis
03-05-2010, 19:34
Po takich właśnie ludziach widać o co chodzi w tym całym serwisie Allegro.
Zależy im tylko na kasie za prowizję od sprzedaży :)

Triplex
26-05-2010, 07:22
Częściowo odwołuję, co napisałem. WYSŁAŁ - list leżał u sąsiada. Dosłał rachunek i kartę. Nie dosłał jednak właściwego akumulatora ani rachunku za kartę. Z kartą też nie wyszło ok - zamiast karty pqi 16 GB 233x - którą zamawiałem - dostałem pqi 16 GB 120x. "Fajnie" się handluje z tym panem... :(

To może coś dopiszę. Kartę odesłałem krótko po zakupie w sumie. Wraz z nią ów akumulatorek, co się nie zgadzał z opisem. Zwrócił pieniądze, nawet za koszty przesyłki. Ale musiałem naprawdę ostro przycisnać, by wreszcie wpłynęły na konto. Chyba z 2 tygodnie zeszło. :/ NIE POLECAM!

PhobosD2X
28-05-2010, 06:07
Właśnie sprawdziłem konto Cyfroman na alledrogo i się okazało że jest ZAMKNIĘTE na nasze szczęście :-)
Wyrazy współczucia za użeranie się z takimi typkami.

Hubi78
28-05-2010, 06:43
Zakupiłem u niego ładowarke do 450d fakt faktem nigdy bym u niego nic nie kupił ale pomyślałęm sobie " Co może być z ładowarką nie tak" więc zaryzykowałem. Towar przyszedł ale ku mojemu zdziwienu ładowarka jest podrobiona a miała być orginalna. Tak się składało że miałem w domu dwie ładowarki orginalne jedna od 450d a druga od 1000d są takie same. Zakupiona ładowarka różniła się od pozostałych. Napisałem do niego że ma dwa dni na zwrot pieniędzy a jeśli tego nie zrobi zgłosze sprawe organom ścigania i będzie odpowiadał za wyłudzenie, oszystwo i handel podrobionym towarem. Jakby będzie mało zwróce się do canona że podszywa się pod ich logo. Ku mojemu zdziwieniu kase oddał momentalnie. Tak czy inaczej odradzam wszystki.

sprocket73
28-05-2010, 08:13
Właśnie sprawdziłem konto Cyfroman na alledrogo i się okazało że jest ZAMKNIĘTE na nasze szczęście :-)

Jedno konto jest zamknięte, ale na drugim interes się kręci: sklep_cyfroman
398 negatywów, 349 neutrali i wciaż są chętni żeby kupować...

HuleLam
28-05-2010, 08:39

Chyba jednak nie:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2619104
zdRAWki

ecki74
28-05-2010, 09:44
Jak zauważyłem gość posiada kilka kont :

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3756914 to konto FOTO_CYFROMAN jest zawieszone, a jak napisał mój poprzednik to konto czyli SKLEP_CYFROMAN http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2619104 jest aktywne.
Gość ma jeszcze jedno konto czynne CYFROMAN_PL http://allegro.pl/show_user.php?search=CYFROMAN_PL

siarzewski
28-09-2010, 11:07
Witam ja równiez kupowałem u niego 300d i było ok
wyslał i po dniu aparat padł tonormalnie przyjał gwarancje i wysłal drugie body w doskonałym stanie.. miałbyć tez orginalny aku drugi do niego nowy (dokupiony) a był używany ale po zgłoszeniu tego faktu dosłał osobno nowy aku niezadając zwrotu używanego (choć tylko trzymał 100 zdjęć)..
wiec jak najbardziej uczciwy człowiek i można polecić.

A u mnie wyglądała sprawa tak. Że kupiłem aparat 500d podjechałem, był w domu. Aparat oglądałem nowy. Tyle że normalnie sprzedawany jako kit czyli z obiektywem, a u niego kupiłem sam korpus. Znając życie obiektyw poszedł osobno. Aparat chodził 6 miesięcy teraz wysypał się wyświetlacz w wizjerze. I z tego co widzę to gość musi często podróżować i może dlatego nie odpowiada itd.Aparaty NOWE są sprowadzane z krajów gdzie są dużo tańsze(USA i JAPAN). U mnie Japan. I tu jest pies pogrzebany bo gwarancje tych krajów nie obejmują Europy. I co teraz? Dlatego tak tanio! Gościa nie bronie ale domyślam się że tak to wszystko wygląda. Reszte można sobie dopisać. Ja mam mieszane uczucia bo na początku było wszystko OK a teraz mam problem, bo jak wyślę do serwisu Canona to mogą mi nie uwzględnić gwarancji.

Startec
09-11-2010, 15:23
Witam,
kupiłem u niego akumulator do 550d (Canon LP-E8), miał być nowy i oryginalny. Przesyłka była u mnie błyskawicznie, ale akumulator nie był oryginalny. Kupiłem podróbkę, tyle że dobrze wykonaną i trudną do rozpoznania. Akumulator był zapakowany w pudełko z hologramem. Oczywiście nie otrzymałem paragonu.
Napisałem, więc w tym samym dniu e-maila do człowieka. O dziwo, odpisał szybko, i szybko też zwrócił pieniądze.

Niemniej nie polecam. Naciąga ludzi sprzedając podrobiony towar, czego ma pełną świadomość. Do tego nie fiskalizuje sprzedaży.